Advertisement

PlayStation.Community Blog ›› Rinity

12 hozzászólás

2009.09.30. 20:34:31

Utolsó hozzászólás: Greg

2009.10.01. 16:21:24

Megosztás
Értékeld a blogot!
Az iszákosság művészete

Mert berúgni a hülye is tud. Hisz ki ne harapott volna el néhány sört, avagy fröccsöt a maga pőreségében s ki ne fogyasztotta volna további könnyed, felvezető italait – vagy épp váltotta volna föl azokat – égetett szesszel? Innentől a helyzet forgatókönyvszerűen zajlik az esetek jelentékeny részében: régóta ápolgatott renoménkat a közerkölcsök többrendbeli megsértése után lehetőség szerint porig romboljuk, s ennek két változata van.Az első rögvest az ember evolucionista örökségéből hátrahagyott, az évszakoktól a lehető legnagyobb mértékben függő nemződüh, mely egy bizonyos alkoholmennyiség elfogyasztása után mindenképpen elönti az embert (ez a második változatban is gyakorta előfordul), majd számtalan – általában sikertelen – szaporodási kísérlet után önmagunkba fordulva egy csendes és félreeső bokorban, avagy mulatótársaink karjában elfojtva az örök haragot a világ ránk alapvetően csekély mértékű negatív hatása ellenére rosszkedvűen elindulunk krónikus, vagy akut nyugvóhelyünkre. A második eset alanyai (itt meg kell jegyeznem, hogy a kettő között akad némi átfedés) fittyet hányva a fajfenntartásra, számolatlan mennyiségű alkoholt konzumálnak, általában válogatás nélkül, saját valutájukat addig költve, míg képesek rá, aztán mások pénztárcájának a mélyére tekintve folytatják áldatlan randalírozásukat. Ez az esetek többségében eltart addig, mígnem gyomorperisztaltikájuk ellenszegül a szájukon át beléürített alkoholmennyiségeknek, így forró, lázadó hévvel elkövet egy különösen kellemetlen pálfordulást, jelezve azt, hogy inkább mégis a természet túlsó felén s nem entitásunk innenső oldalán vágyik elismerni a káros folyadékot. Ekkor aludni térünk, vagy még egy kicsit szarul vagyunk. Gyakorta előfordulnak ám olyan esetek is, mikor a gyomor okozta rebellión túllépve további alkoholfogyasztásra adjuk a fejünket, ugyanakkor ez vagy további rosszulléteket eredményez, vagy szimpla ájulást.

A másnapba.

Ekkor kerülünk létmeghatározó döntés elé: engedjünk teret a fejfájásnak, a puhánykodásnak, annak, hogy legyűrt minket az alkohol s mi máskor is boldogan elébe állunk és ugyanitt kötünk majd ki, vagy lépjünk egy lépést előre saját testi épségünk érdekében és emelkedjünk fölül a konvenciókon, vessük le a béklyókat, döntsük le a falakat és mutassuk meg magunknak s szervezetünknek is, hogy rendes iszákosok vagyunk.

Ekkortájt válik el a szar a víztől.

Ugyanis egy magára valamit is adó gödölye nem engedheti meg magának azt a lemondó, a társadalmi elvárások által ráerőszakolt hasztalan bohémságot, miszerint nem folytatja az ivást. Ez egy iszákos halálát jelenti, eltűnését a süllyesztőben, identitásvesztést, kegyes halált. Ha valamit, akkor ezt mindenképpen el kell kerülnünk, hisz a szeszfogyasztás csakis akkor válhat igazi foglalkozássá, heroikus, embert próbáló megmérettetéssé, ha azt folyamatosan műveljük. Ekkor legyőzvén testünk múlandó korlátait, visszavonhatatlanul elszakadva a társadalomtól, a többi hasonszőrű, sokat próbált veteránnal együtt dolgozhatunk önmagunkért. Hisz mindez csak értünk szól. Azokért, akik adnak valamit magukra.

Legegyszerűbb esetben, amennyiben meg akarjuk magunknak spórolni az égetett szeszek által olykor gyakran okozott szédülést, vegyünk be egy random fájdalomcsillapítót, majd öblítsük le egy félliternyi (tehát standard üveg, nagyobb doboz, jobb esetben korsó) hideg sörrel. Ha ezt a procedúrát nagyjából fél óra leforgása alatt elvégezzük (az origó az orvosság bevételének időpontja) onnantól kezdve a harmincadik percre új emberként máris nekiláthatunk a felvezető italok elfogyasztásának. Figyelem! Az első sör (avagy fröccs) után semmiképpen se fogyasszunk töményet! Ragaszkodjunk testünk maradéktalan kényeztetéséhez; 30% fölötti alkoholtartalommal megáldott italt kizárólag az ötödik, esetleg hatodik sör (avagy fröccs) ledöntése után vegyünk magunkhoz.

A legfontosabb, hogy próbáljunk meg folyamatosan, ha lehet, akkor alvás közben is részegek maradni, ehhez viszont arra van szükségünk, hogy egy két-, esetleg háromnapos kondicionálási program keretében felmérjük testünk megkérdőjelezhetetlen és alapvető szükségleteit. Fontos, hogy ezt átlépni mind negatív, mind pozitív irányban nem okozza esetleges iszákosságunk fenntartásának összeomlását, ám oda kell figyelnünk, hogy lényegesen kevesebbet, illetve lényegesen többet semmiképpen sem szabad innunk, ugyanis emiatt összedőlhet a már jól bejáratott rendszer. Színtiszta fejetlenség lesz szervezetünkön úrrá. És erre egyáltalán nincsen szükségünk. Amennyiben úgy érezzük, hogy a megállapított napi mennyiség esetleg elégtelen a konstans részegség fenntartásához, úgy növeljük a fejadagot, de csak mértékkel, hisz nem akarunk átlendülni a ló túlsó oldalára.


Az iszákosok legfontosabb ismérve az, hogy a nap bármely szakában kiemelve őket az univerzum rájuk eső részéből megállapíthatjuk róluk, hogy:

Nem tudják, hol vannak.
Nem tudják, hogy mit csinálnak.
És nem tudják, hogy miért.


Amennyiben a fentebb felsorolt attribútumok összességét bármilyen jellegű erőlködés nélkül képesek vagyunk szerénységünkre vonatkoztatni, akkor elmondhatjuk magunkról, hogy vérbeli gödölyék és mérföldekkel magasabb rangú entitások vagyunk a kocavedelőknél. Így részesei lehetünk az iszákosok mindenkitől élesen elkülönített kasztjának, ennek a nagyszerű csapatnak, melyből kis hazánkban közel egymillió grasszál élő és pulzáló élőhalottként több mint háromezer-hétszáz kistelepülésen és nagyvárosban kocsmáról-kocsmára.

Egészségünkre!


A rossz zsaru blogja
Imádom..
Blog hozzászólások
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
12. Greg  PlayStation.Community tag
2009.10.01. 16:21:24
LV25
Válasz 7. karfiol üzenetére:
:D
LV426
11. zodiac55  PlayStation.Community tag
2009.10.01. 14:36:21
LV12
Válasz 9. Rinity üzenetére:
Meg a csibeburger után nem is csúszik annyira;)
"Si vis pacem, para bellum."
10. zodiac55  PlayStation.Community tag
2009.10.01. 14:35:11
LV12
Válasz 8. Rinity üzenetére:
Nem, de függő:)
"Si vis pacem, para bellum."
9. Rinity  PlayStation.Community tag
2009.10.01. 13:11:01
LV6
Válasz 7. karfiol üzenetére:
Hát persze, és legjobban a boroskólát gyűlölöd..fúj
:)
Neoraiden, neked meg ajánlom a Trainspotting című filmet. Amit a drogosok életnek neveznek az valójában meg sem közelíti azt, ezek az emberek a függőség miatt csak árnyékuk önmaguknak - a drog mellett eltörpül minden, ami régen örömet okozott, már csak a szernek élnek, amiből persze sosem elég, és ennek szinte mindig a túladagolás a vége. /Jobb esetben elvonó, de ez a legritkább esetben jelenthet valódi gyógymódot/ Egyszer beszéltem egy drogossal, aki úgy fogalmazott, számára már csak a drog az élet értelme, sem a szeretet, sem a szex, sem egy finom étel elfogyasztása nem okoz örömet.
Én úgy gondolom talán jobb ki sem próbálni, ki tudja ki mennyire kap rá az ízére.

Plusz nekem így is elég két korty sör, és röpködök ^^
Leda atomica
8. Rinity  PlayStation.Community tag
2009.10.01. 13:02:01
LV6
Válasz 5. zodiac55 üzenetére:
Nekem ilyen érzés minden egyes Mc'donaldsban eltöltött óra..;) Minden csibeburgerbe szerelmes vagyok..szenvedélybeteg lennék?:D
Leda atomica
7. karfiol  PlayStation.Community tag
2009.10.01. 01:56:15
LV19
Én elítélem az alkohol minden formáját.
2009.09.30. 23:06:12
LV3
Válasz 5. zodiac55 üzenetére:
Nah, erre voltam kíváncsi:). Lehet neked köszönhetően nem leszek káros szenvedély függő, mert most már, hogy tudom, milyen érzés, már nem olyan izgiXD. Persze ez nem vicces. De azért kösz az infót.
"Wait until they get a load of me!"
5. zodiac55  PlayStation.Community tag
2009.09.30. 22:58:00
LV12
Namost, én anno kérdeztem apámat, hogy mit érzett. Azt mondta, hogy olyan - kapaszkodj meg - mintha az ember folyamatosan szerelembe esne. Így tudta megfogalmazni, de el lehet képzelni. Ahogy az adrenalin dolgozik az emberben stb. Valahol én is az voltam, mert nekem a sport volt ilyen...
"Si vis pacem, para bellum."
2009.09.30. 22:51:00
LV3
Válasz 3. zodiac55 üzenetére:
Persze, okés, szerintem is hülyeség a szenvedélybetegség, meg részvétem is, de az érzés.....Nyilván nem éri meg érezni azt, de nem boldogtalanok ezek az emberek szerintem. És nem tudhatjuk, mennyire nem. Még ha egyértelműen faszságot művelnek is magukkal/másokkal.
"Wait until they get a load of me!"
3. zodiac55  PlayStation.Community tag
2009.09.30. 22:47:05
LV12
Válasz 2. neoraiden üzenetére:
Jelentem, hallás dolog nálam jelentkezett!:)
Én nem lennék szenvedélybeteg. Két sztori:
1, édesapám majdnem eljátszotta a házunkat, jelzálogot kellett felvenni, hogy ki tudja fizetni a tartozását, és elvonóra küldtük - úgy néz ki lejött róla...
2, expárom édesapja gyógyszerfüggő lett, egyszer túladagolta magát...
Szerintem becsüljük meg az életet...
"Si vis pacem, para bellum."
2009.09.30. 22:37:53
LV3
Válasz 1. zodiac55 üzenetére:
Ez is jó, meg az írás is:D. Bár szuper hallásról még nem hallottam, de kihagytad a szaglóérzék eltűnését(főleg saját testszagunk:P).
Egyébként kíváncsi lennék milyen érzés lehet mondjuk drog-alkohol-vagy szerencsejáték függőnek lenni. Lehet több értelmet találnak az életben, mint én bármikor is fogok/tudnék. Még ha kívülről és végsősoron belülről is értelmetlennek tűnik, de az érzés, amit éreznek, annak valódinak kell lennie. Persze gyenge ember az összes ilyen.
"Wait until they get a load of me!"
1. zodiac55  PlayStation.Community tag
2009.09.30. 21:12:24
LV12
Jó írás! De egy lényeges és el nem hanyagolható dolog kimaradt: az alkohol fogyasztásának köszönhető emberfeletti képesség megjelenése. Ezek lehetnek:
- szupererő (tehát belekötünk még a két gorilla termetű - és szőrzetű - kidobóba is, bízva megnövekedett testi erőnkben)
- szuper hallás - hátránya, hogy a látás jelentősen romlik, ekkor erősödik fel ez a képesség. Vigyázz! Csak egyes egyedeknél jöhet elő!
-tárgyak eltűntetése (akár saját, akár másé)
-teleportálás (mindenki képzelje el a dolgot)
:)
"Si vis pacem, para bellum."
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
LV6
PlayStation.Community tag
PSC Kredit
5352 pt
PS4     PS3     PS2
PS Vita     PS One     PSP    


PlayStation.Community
Név:
Olikaaaa
Fórumhozzászólások száma:
1425 db
Hír/cikk hozzászólások száma:
154 db
Utolsó belépés:
2020.01.23. 18:43:03
Regisztráció ideje:
2008.10.15. 22:05:25
Barátaim:

PlayStation.Community Trófea