Advertisement

PlayStation.Community Blog ›› Alien

44 hozzászólás

2011.01.19. 11:51:33

Utolsó hozzászólás: Penge70

2011.01.21. 09:53:52

Megosztás
Értékeld a blogot!
Hétvégén sikerült az, amit tavaly év végén már elhatároztam, és amiért tavaly végig küzdőttem, lecseréltem a tv-met, hogy a közelgő Killzone 3-at és Motorstormot már teljes formájában játszhassam. A máig szenzációs képű 3 éves F86-os Samsungra úgy repültek rá apámék, mint gyöngytyúk a nevezett materiára, így relatív "könnyebb" volt váltani.

Az első meglepetés akkor ért, mikor kiderült, hogy az Onkyo 606-os erősítőn keresztülvezetett PS3 Slim nem ismeri fel a 3D tv-t (talán az 1.3 HDMI miatt?!?), tehát direktbe kellett kötnöm őket. A második meg akkor, amikor az anynet+-nak köszönhetően, egymásra találtak, és az xmb-t a tv távjával tudtam irányítani. Így azért már kényelmes.

A KÜLSŐ

Teljesen letisztult dizájn, semmi merész húzás nincs jelen a kávában. Az F86-os széria nekem pacekra sokkal szebbnek tűnik. A krómozott talp a 80-as éveket ídézi, volt ilyen lábu fotelünk annó... Még szerencse, hogy állványra került, így ez maradt a dobozában.
A KÉP

Az lcd egy kiforrott technológiának mondható, de engem is meglepett mennyit tud javulni évről évre. Semmilyen foltosodást és nagyon minimális bevilágítást (a jobb alsó sarokban) vettem csak észre. Az eredmény érdekében kalibrálni kellett, amit ezen adatok segítségével csináltam.

Az így kapott kép, rendkívül szép színekkel, kontraszttal és kifejezetten mély feketével rendelkezik, ami már-már LED szint. A menüben rengeteg képjavító eljárást lehet ráadni, amivel jobb óvatosan bánni, mert PS3 esetében ezek bekapcsolgatása már érezhető input lag-ot eredményezett!!!
A belső upscaler chip is kitűnően teszi a dolgát, szépen skálázza az alacsonyabb felbontású anyagokat.

100hz VS 200hz

Több barátom szerint ez az interpolációs, 200hz-es technológia inkább már csak marketingfogás, jól hangzó feature, amivel szédítik a népet...
Mivel 4 éve 100hz-es lcd-t bámultam, egyből teszteltem, hogy van-e látható különbség?!? Elárulom: VAN. Az összkép sokkal folyamatosabb, kevesebb hibával rendelkezik. Szó szerint vaj simák a játékok és a filmek is (egyedi 10/10-es beállítás mellett). A burok jelenség sajnos itt is jelen van gyorsan mozgó tárgyak / alakok körül, de már jóval visszafogottabban, kevésbé szembetűnően.

Összességében a tv képe szenzációs, pl a Bad Company 2-őt ilyen szép formájában még sosem láttam. Az összkép olyan, mintha nagyobb felbontásban játszanám, és framerate probléma sincsen...

MULTIMÉDIA

Net:

A beépített hálókártyának köszönhetően, a TV erős netes támogatást kapott. A Samsung Apps-ben jópár minialkalmazást tölthetünk rá (kb 340mb áll rendelkezésre), amik közt vannak neves videómegosztó oldalak (youtube, vimeo), tv-re optimalizált weboldalak (index) és játékok is.
Teljes értékű böngésző egyelőre nincs, és szerintem csak az újabb modellekbe rakja majd a Samsung. A menü felülete áttekinthető és könnyen kezelhető, kár ,hogy nem 1080p, hanem annál gyengébb felbontású. A programok friisítése teljesen automatizált, a firmware-frissítés is rém egyszerű, történhet netről és usb-ről is.
Allshare

DLNA hálózaton keresztül szinte bármilyen médiafájlt megoszthatunk a tv-vel, sőt azokat le is játsza. Ez a funkció mind pc-vel mind mobillal (Galaxy S) is tökéletesen működött (LAN/WLAN).

Médiaplayer

A saját lejátszó rengeteg formátumot ismer, simán kiválthat egy 20-30ezres médialejátszót. Egy megfelelő méretű, usb-s merevlemez esetén akár rögzíthetjük is a tv adásokat. Optikai kimeneten keresztül a DTS/DD5.1 sávokat ki tudja lökni az erősítőnek.

3D

IMAX vs otthoni 3D

A giganagyságú vászon okozta látványt és beleszédülést egy otthoni tv nem tudja nyújtani, tehát ebben a mozi verhetetlen. Viszont a TV-nek megvan az az előnye, hogy 3D alatt is működik a mozgásjavítás (200hz), emiatt a moziban tapasztalható horizontális szaggatás nem létezik, ott ez a 3D hatást erősen csorbítja sajnos, főleg a mozgalmasabb jelenetekben.

Egyébként a tv kiváló 3D-s teret biztosít, de ehhez sokszor utána kell állítani. A helyzetet bonyolítja, hogy legtöbb esetben állíthatunk magán a megjelenítőn is, és a játékon belül is, így a variációk száma megnő.

A szemüveg

A kép szerencsére NEM vibrál, és maga a szemüveg SEM, csak ha erős fény felé nézünk vele. Sokan kíváncsiak, hogy fekve is lehet-e nézni, amire a válaszom, igen, de a fényerő kárára (a 3D hatás megmarad). Egyébként 1 gombelemmel közel 50 órát bír.
Áthallás / szellemkép néhol tapasztalható sajnos, ami állítgatással csökkenthető, illetve a Samsung is javítgatja a szoftverekben.
Kevés 3D tartalom?!?

Egyrészről IGEN, itthon nagyon gyér a lokalizált bluray kínálat, másrészről pedig NEM, mert a scene rámozdult a témára, emiatt relatív sok honosított, 3d-s, side-by-side mkv érhető el már most is. Ezeknek a lényege, hogy egy 1080p-s képkockába tömörítik a 2 szem számára elkülönített képet amit aztán a tv széthúz a megfelelő méretre és térhatásúként jelenít meg. Ez a megoldás bár horizontális adatvesztéssel jár, mégsem igazán szembetűnő, egy-két animációs filmnél érezhető romlás a bluray-hez képest.
Ráadásul nem is kell a dolgot túlmisztifikálni, mert a lejátszáshoz elég egy bármilyen 1.3-as HDMI-s eszköz ami átdobja (WDTV live, Ps3 media server, XBMC/PC) de még a TV saját mediaplayere is simán viszi! Mindössze annyi a negatívum, hogy a távon nekünk kell kiválasztani a 3D-t és annak módját, mert ez nem történik meg automatikusan. Egyedül a felirat téma problémás, erre még keresem a megfelelő megoldást.

HyperREAL 3D engine

A tv 3D konverziós képességéről írtam már, annyit hozzátennék, hogy játékoknál jobban teljesít mint filmeknél. A Dead Space / Killzone 2-őn meglepően sokat dob.

Játékok

Az idei tavasz szépen bepörgeti a 3D-s játékpiacot is. Jópár cím jön tavasszal (M:A, KZ3, Crysis 2,stb) és megannyi utána is, ha valaki akarja csekkolhatja a listát

Továbbra is tartom, hogy a GT5 / Motorstorm PR párosnak van a legjobb térhatása, kiemelném az utóbbit, ami technikai megvalósiítása és a témája miatt különösen nagy élvezeti faktorral bír. Ez a játék az ami az összes haverból kiváltotta, a " nekem is tv-t kell cserélnem" megjegyzést.

Nagy csalódás az Avatar játék, ami a nyitott terei és környezete miatt érdekes és szép lenne, de a fejlesztők nem tudtak felnőni a feladathoz... A 3D-ben max 15-18fps-es képfrissítésű játékot, a legjobb jóindulattal sem nevezném játszhatónak.

Filmes fronton az IMAX természetfilmek mindent vernek, ahogy a moziban is, illetve az Avatar még kiemelkedő látványban.
Összességében egy rendkívül jó ár/érték arányú TV, rengeteg plusz szolgáltatással, ami ráadásul kifejezetten szép térhatást ad már most is. Anyag most már van rá, így aki cserélni akar bátran tudom ajánlani, függetlenül attól, hogy az utóbbi egy hétben sem sikerült teljesen kiismerni.
10/10
Blog hozzászólások
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
44. Penge70  PlayStation.Community tag
2011.01.21. 09:53:52
LV22
Ez fasza!
További élménybeszámolókat kérünk majd még a későbbiekben:)
43. Alien  PlayStation.Community tag
2011.01.20. 07:25:00
LV10
Válasz 42. Rigel77 üzenetére:
érdekes volt a cod. 1x már próbáltam és nagyon nem jött be. lassabb, érzéketlenebb az irányítás, és a kép sem vágott hanyatt..
42. Rigel77  PlayStation.Community tag
2011.01.19. 22:18:23
LV7
Válasz 37. Alien üzenetére:
Én az új gépet adtam el 55k ért még aznap este bejelentkezett valaki és el is vitte fóliában bontatlanul. Úgy sem volt kedvem vacakolni a mentések átmásolásával :) :) :)

Én a Codra mondom azt nálam eddig a best , ezért is várom a Kz3mat nagyon.
41. Feles  Feles
2011.01.19. 19:38:34
LV14
Ez egy gagyi tv. "irigy fej, önvígasztalás, "nekem úgyse kell" szöveg"
Mennyibe fájt? Jó a cumó?
Amúgy ez az FPS dolog télleg nem mindegy! Hz-ből soha nem elég. XD
Feles
2011.01.19. 18:58:03
LV2
volt szerencsém szemügyre venni ezt a típust az egyik boltban (nem volt bekapcsolva) és valami kurva jól néz ki ez a tv...imádom a samsung dizájnt
Grat
...mióta Igor pilóta
2011.01.19. 17:19:15
LV3
Az igen, jó neked:).Azért vigyázz a szemedre.
"Wait until they get a load of me!"
38. Old_Raiden  Kitiltott felhasználó
2011.01.19. 16:50:48
LV21
Igen, a talp elég érdekes, de bánná a faxom, csak lenne. :)
Szép szerzemény !
37. Alien  PlayStation.Community tag
2011.01.19. 16:45:48
LV10
Válasz 35. Rigel77 üzenetére:
azt az akciót néztem én is, csak valahogy nem volt kedvem sz*pni az amúgy novemberben vett slimem eladásával...úgy már valóban patent az ár! az utolsó léghajlító valóban f*s, egy szar film ráadásul 3D-ben sem jobb....

ami az Avatar filmet illeti, nekem a szinkronos sbs mkv van meg, csak a navi felirat hiányzik. bődületesen szép!!!!

a motorstormot azért ajánlom megvenni, mert az mutatja meg igazán, hogy mekkora flash a 3d.
36. Rigel77  PlayStation.Community tag
2011.01.19. 16:35:45
LV7
Egyébként azt olvastam Avatar filmet 3D verzióban csak Pana BR lejátszóhoz lehet venni/kapni. Persze fent van már warez oldalakon , de nincs rajta még magyar felírat sem. Ez azért elég gáz. Mert az lenne az a film amire szerintem minden 3D Tv tulajdonos vágyik, hogy megnézze.
35. Rigel77  PlayStation.Community tag
2011.01.19. 16:33:24
LV7
Válasz 32. Alien üzenetére:
Én 400k ért vettem, az eladó szerint ez a 8000 felel meg a Samsungnál. Egyébként akkor egy 46" 7000 ért mentűnk , de megláttam azt az akciót ahol +20 ezerért kaptam egy jeladót 2 szemcsit és egy 160gb Ps3mat + HDMI kábelt.
419k volt a vége. Eladtam a régi Tv és a ps3mat így 110k val már beljebb is voltam. Nekem így jött össze a dolog.
Ja és még egy kicsit jobb is mert ez pont befér a helyére a 46" már nem fért volna be.

Usa Store megnézem, de eddigi szerzeményeim 3Dsek .
- GT5
- COD BO
- Wipeout HD
- Avatar

utolsó Léghajlító 3Ds BR lemezen.

De tényleg igaz a Sony idén prióban kezeli a 3D, talán jobban is nyomja mint a Moveot. De ez érthető hisz ő nem csak konzolt és játékot akar eladni hanem TV is.
34. Zozo8  PlayStation.Community tag
2011.01.19. 15:30:43
LV24
Válasz 33. Alien üzenetére:
Imaxban nem voltam,csak ilyen sima 3Dben.
T.függő és -.len blog: http://zar-ido.blogspot.hu
33. Alien  PlayStation.Community tag
2011.01.19. 15:00:20
LV10
Válasz 31. Zozo8 üzenetére:
pedig van. Imax-ben simán kijön, gyorsabb jeleneteknél végképp. ezt a tv totálisan eltünteti. nem csak saját vélényem, hanem a haveroké is.
32. Alien  PlayStation.Community tag
2011.01.19. 14:57:35
LV10
Válasz 27. Rigel77 üzenetére:
gratulálok hozzá, a lelkem mélyén bráviát akartam, de ár/érték arányban messze nem a legjobb sajnos. 350-400ért már 46-os ssamut is lehetne venni... a másik, hogy kaptam 4 samu szemüveget ajándékba egyik rokontól, ez megpecsételte a sorsomat...:)

A Motorstorm 3d csak megvehető verzában van, én is ezt tettem. a nagy játék zanzásitott változata.

Nézz szét az US store-on, a legtöbb 3D-s játéknak fenn van a demója.

a GT5 nálam is szellemképes, mert a műszerfal fókuszpontja túl közel van.
31. Zozo8  PlayStation.Community tag
2011.01.19. 14:36:02
LV24
"miatt a moziban tapasztalható horizontális szaggatás nem létezik,"

én olyat nem tapasztaltam:D
T.függő és -.len blog: http://zar-ido.blogspot.hu
2011.01.19. 14:16:19
LV5
Válasz 23. Ego007 üzenetére:
Basszus, pedig én saturnban akartam:S:S:SS:S:S:S:S:S:S:SS:S:SS:S:S:SS:S:S:S:S:SS
Imah firin mah LAZOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOR
29. probi  PlayStation.Community tag
2011.01.19. 14:06:19
LV8
Válasz 11. Ego007 üzenetére:
Köszi az infót de 40"-ig keresek maximum.
28. Rigel77  PlayStation.Community tag
2011.01.19. 13:38:22
LV7
Válasz 15. martin üzenetére:
Nekem nekem nekem. Minden 3D tesztet vállalok . :):) :)
27. Rigel77  PlayStation.Community tag
2011.01.19. 13:37:12
LV7
Gratulálok .
Én akcióban vettem http://www.sony.hu/product/t32-hx-series/kdl-[...] ezt a tv december elején.
3ds játékoknál nekem pont a GT5 nem jött be annyira. Szép és jó csak mivel elég sokat üres aszfalton mész ott nem nagyon lehet érezni . Inkább a belső nézetben , és fotó módban. Fotó módban császár. Kérdés belső nézetben nincs egy kis szellemkép? Általában a világító műszerfalnál érzem.

Nekem az Avatarral nagyon kettős érzésem lett. Ott is sokszor szellemképes főleg ha bemegyek a házakba. Viszont nyílt terepen nincs gond, ott szép a 3D érzés főleg ha lőnek rád vagy te lősz.

Motorstromhoz van ingyenes pach vagy csak fizetős. Mert tegnap azt néztem pont leszedte a 1,3 pachet , de nem találtam opciót a menüben a 3Dre, és az angol storen meg van egy 3D de 10 font.

Cod Black Ops volt eddig ami szinte tökéletes volt, nagyon tiszta szellemkép mentes, és érezhető 3Dvel.

Filmekben tényleg gyatra a kinálat . De haver hozott át media Centeren Imax természet filmet , és Volt/Bolt rajzfilmet. Azok nagyon jók voltak. Aztán BR en hozta 3Dben a Léghajlítót/ (Avatár a rajzfilm neve) az a moziban sem volt akkora durranás , de azért volt benne 1-2 effekt ami jól nézett ki .

26. Mantra85  PlayStation.Community tag
2011.01.19. 13:32:25
LV1
gratulálok, és tűkön ülve várom a KZ3 preview-t :)
igyatok turmixot :)
25. Zozo8  PlayStation.Community tag
2011.01.19. 13:21:12
LV24
Amúgy gratula:)Samsung a legjobb(H)
T.függő és -.len blog: http://zar-ido.blogspot.hu
24. Zozo8  PlayStation.Community tag
2011.01.19. 13:14:28
LV24
Válasz 20. Alien üzenetére:
LOL:D Működik:D Pedig nekem 3éves a samum:)
T.függő és -.len blog: http://zar-ido.blogspot.hu
23. Ego007  Admirális Generális
2011.01.19. 13:08:44
LV10
Válasz 18. Rampage üzenetére:
Nem a MM kell megvenni, vannak oldalak ahol lényegesebben olcsóbban kapsz tv-ket :)
22. lev  PlayStation.Community tag
2011.01.19. 13:06:43
LV7
Válasz 17. Alien üzenetére:
Mázlista:)
21. Beeblbrox  PlayStation.Community tag
2011.01.19. 13:05:34
LV3
Grat hozzá,használd egészséggel. Bár engem addig nem érdekel amíg a szemüveggel kell szenvedni.
20. Alien  PlayStation.Community tag
2011.01.19. 13:04:54
LV10
Válasz 19. Zozo8 üzenetére:
ha jól emlékszem csak slimmel működik, és ott is be kell kapcsolni a hdmi control-t.
19. Zozo8  PlayStation.Community tag
2011.01.19. 13:03:35
LV24
Ilyen amynet+ az enyémen is van,hogy kell őket összehozni?
T.függő és -.len blog: http://zar-ido.blogspot.hu
2011.01.19. 13:03:16
LV5
Válasz 14. Ego007 üzenetére:
Valóban? Tudtommal a samsung lcd-ked dobálják 200 körül
Imah firin mah LAZOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOR
17. Alien  PlayStation.Community tag
2011.01.19. 13:02:00
LV10
Válasz 15. martin üzenetére:
ok, küldtem privátot.
16. wallace  Dark Passenger
2011.01.19. 12:57:25
LV18
Válasz 7. Alien üzenetére:
Köszi neked is az infót.:)
15. martin  Főszerkesztő
2011.01.19. 12:54:14
LV27
Adok egy KZ3 preview-t géppel együtt, ha eljössz érte és meg akarod írni az előzetest. Isten a 3D-je.
Ezt most kimondtam, vagy csak gondoltam?
14. Ego007  Admirális Generális
2011.01.19. 12:51:14
LV10
Válasz 13. Rampage üzenetére:
50 Colos 3D plazmát láttam a minap 290k-ért :)
A plazmák ára ment le főleg :)
2011.01.19. 12:47:57
LV5
Válasz 3. Ego007 üzenetére:
Mostanában nem nagyon figyelgettem a tévéket, de ezek szerint eléggé lement a 3d-k ára, anno 300 felett vettem a plazmámat
Imah firin mah LAZOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOR
2011.01.19. 12:47:47
LV1
Grat az új szerzeményhez!
-sztregentógli- ;)
11. Ego007  Admirális Generális
2011.01.19. 12:47:30
LV10
Válasz 8. probi üzenetére:
Jó barátom most árul egy elég jó, 1 éves 46-colos 100Hz-es Bravia-t, őt is elkapta a 3D láz azért adja el, ha gondolod átküldhetem a hirdetést :)
10. Ego007  Admirális Generális
2011.01.19. 12:44:27
LV10
Válasz 6. Alien üzenetére:
Ja, bocsi 608-asnak olvastam :D
9. HUN_ter  Dark Soul
2011.01.19. 12:41:05
LV26
nem semmi. el vagy látva egy időre :)
So many games, so little time...
8. probi  PlayStation.Community tag
2011.01.19. 12:21:29
LV8
Ez egy igen jó készüléknek tűnik Nekem is lekéne már cserélni a tv-m mondjuk eddig csak sonyban gondolkodtam, 3D lényegtelen lenne számomra.
7. Alien  PlayStation.Community tag
2011.01.19. 12:14:26
LV10
Válasz 2. wallace üzenetére:
260-ért vettem, 2+1 év gar + ajándék szemüveg.
6. Alien  PlayStation.Community tag
2011.01.19. 12:13:54
LV10
Válasz 1. Ego007 üzenetére:
de ez a 606-os.... próbálgatom még, de neten többen küzdenek vele. a kábel 6000Ft-os.
2011.01.19. 12:10:17
LV2
Gratulálok!
Én is klub tag leszek nyárra!
4. wallace  Dark Passenger
2011.01.19. 12:02:08
LV18
Válasz 3. Ego007 üzenetére:
THX!
3. Ego007  Admirális Generális
2011.01.19. 12:01:44
LV10
Válasz 2. wallace üzenetére:
250k körül :)
2. wallace  Dark Passenger
2011.01.19. 12:00:09
LV18
Ha kérdezhetek ilyet, és publikus, mennyibe került ez a konkrét TV?
1. Ego007  Admirális Generális
2011.01.19. 11:58:39
LV10
Az Onkyo 608-as támogatja a 3D-t, vagy beállítás vagy a kábeled nem az igazi, havernak sem ment a a 3D a 2000Ft-os HDMI-vel :)
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
LV10
PlayStation.Community tag
PSC Kredit
9234 pt
PS4     PS3     PS2
PS Vita     PS One     PSP    


PlayStation.Community
Név:
alien
Fórumhozzászólások száma:
73 db
Hír/cikk hozzászólások száma:
1078 db
Utolsó belépés:
2020.02.08. 11:55:36
Regisztráció ideje:
2008.09.07. 11:15:52
Barátaim:

PlayStation.Community Trófea