Advertisement

PlayStation.Community Blog ›› SteveY

1 hozzászólás

2016.04.25. 13:38:02

Utolsó hozzászólás: Greg

2016.04.25. 18:15:47

Megosztás
Értékeld a blogot!
Légy szíves mutatkozz be a PSC olvasóinak.

Sziasztok a nevem Pop Vivien Barbara de jobban szeretem ha Sachinak szólítotok, vagy ha az egész "művésznevemet" akarom leírni akkor Sachi Pastelbow, ez a név két baránőtől jött. A Sachit a legjobb barátnőmtől kaptam ami a NANA című animéből származik, még réges régről, mikor még ő is anime rajongó volt, ő lett Hachi én meg, hogy jól csengjenek a neveink lettem Sachi. A Pastelbow név meg két szónak az összetételéből jött, a Pastel és a Rainbow így végülis pasztel szivárványt jelent, de mivel a bow masnit is jelent így eléggé összetett lett, egyedi és cuki, aki ebben segített az Avery volt. Máig köszönöm neki. :3

Mióta cosplayezel komolyabban?

Komolyabban én szerintem 2013 óta, de ha lehet nevezni cosplaynek az első próbálkozásaimat, akkor 2010 óta.

Meséld el az első találkozásod a cosplayezéssel.

Az első találkozásomkor ami egy 2008-as Sakuraconon történt, még nem is tudtam, hogy ezt a csodás művészeti műfajt cosplaynek nevezik, nem tudom mikor tudtam meg, hogy így hívják de ez nem is lényeges. Amikor először megláttam a cosplayeseket egyszerűen csak ámultam és ugráltam örömömben, hogy uhh anya nézd és ohh nézd őket is, persze édesanyám csak a sok bolond embert látta, de én a kedvenc karaktereimet láttam életnagyságban, és egyszerűen csak magával ragadott. Mikor másodjára mentünk barátnőmmel az említett Hachival, eldöntöttük, hogy legközelebb mi is részt akarunk venni ebben és be akarunk öltözni valamilyen karakternek, de mondom akkor még nem tudtam, hogy mi a neve a műfajnak, csak azt tudtam mennyire szórakoztató és jó érzés is ez.
Dragondeer - Spirit of the Forest / Harmat Vivien - Dreamland Photo

Milyen cosplay stílusban alkotsz leginkább?

A stílusomat nem igazán tudnám meghatározni, mivel nagyon sok mesefigurám volt már az egyik kedvenc rajzfilmemből a Kalandra felből, de volt már animékből, games is volt már, szóval ami épp megtetszik, néha szeretek cuki lenni, néha szeretek badass lenni, egyszóval nem megfogható a stílus amit képviselek.

Ruháidat te készíted vagy más is besegít?

Ma már teljesen én csinálom őket, néha kérek szakmai tanácsokat vagy megerősítéseket de csak ennyi, önbizalomból és megerősítésből sosem elég. Mikor kezdtem akkor nyilván édesanyám segített, mert addig rágtam a fülét ameddig nem volt hajlandó segíteni szóval az első két cosplayemet szinte ő csinálta, de azok még nagyrészt szekrény, turi cpk voltak.

Melyik karakter megszemélyesítése volt a legnagyobb kihívás neked, és miért?

Hát szerintem nem igazán volt ilyen karakter akit nehezen tudtam volna megszemélyesíteni mivel mindig úgy választok ami tetszik, ami közel áll hozzám vagy a szívemhez de ha mondanom kellene nehézséget akkor Korra és Marceline mivel nekik a bőrszínük eléggé elüt az enyémtől, de a barnító és a testfesték mindent megold.

Mi volt az első jelmezed?

A legelső jelmezem ami nagyon turi cosplay volt az Akita Neru a Vocaloidból, ha meg igazi első cosplayt kellene mondanom, akkor Fionna a Kalandra felből.

Kiket és honnan cosplayeztél eddig?

Akita Neru - Vocaloid, Sarugaki Hiyori - Bleach, Tia Halibel - Bleach, Fionna/Steampunk Marceline/Buborékhercegnő/Vattacukor hercegnő/BMO - Kalandra fel, female Jack Frost, Yin Yang gésa, Poison Ivy, Classic Cheshire Cat, Korra - Avatar, Pop Star Ahri - LOL, Rigby - Regularshow, Dragondeer (faun), Dream Bee - Bee and Puppycat, female Jack Skelington, Totoro, Kindred - LOL, Fogatlan - Így neveld a sárkányodat nagyjából ennyi. :)

Melyik az eddigi kedvenc saját cosplayed?

Hát szerintem mindig a legújabb aminél úgy érzem, hogy elég jó lett, amivel meg vagyok elégedve. Szóval most épp Fogatlan, de eddig Korra volt a kedvencem, mert kényelmes és elég látványos is az idomításokkal együtt. De Bee-t is nagyon szeretem.
Dream Bee - Bee and Puppycat / Kecskés Ádám - Hazardous Pictures

Hogy fogadták el a körülötted élő emberek a hobbidat?

A nehézségek leginkább abban adódtak legelőször, hogy eléggé lenézik ezt a műfajt és jönnek az ehhez hasonló kérdések, hogy mikor növöm ki, vagy a jaj a lányom már megint megőrült, de idővel mindenki elfogadta és ma már dicséreteket is kapok elég sokat egy-egy elkészített munkám során. Egyébként ha iszonyat jól menne és szponzorált cosplayes lennék szerintem akkor sem hirdetném, hogy cosplayes vagyok, mert nem szeretem a lenéző embereket és a sok hülye kérdést. Szóval igazából csak az emberek nem túl jó elfogadó és megértő képességével voltak és lesznek is gondjaim, bár szerintem ezzel nem vagyok egyedül.

Mennyire támogatnak a barátaid a cosplayezésben?

Régebb csak egy két barátom volt akik szerették az animéket és conokra jártak, aztán ők ezt abbahagyták és eléggé egyedül voltam egy-egy conon, csak egy barátnőt szereztem. De aztán jött a változás és egyre több embert ismertem meg a conok alkalmával és most már szinte csak ebből a szubkultúrából vannak barátaim, leszámítva a legjobb barátnőmet akivel általános óta együtt vagyok és a barátomat aki bár szereti a jó cosplayeket ő maga nem venné fel őket és nem is jár conokra. A jelmezekben is szoktunk segíteni egymásnak amiben csak tudunk.

Van-e olyan cosplay, amiről jelenleg úgy gondolod, hogy sose öltenéd magadra?

A túl sokat mutató egy szál tanga és hasonló kategóriájú cosplayeket, azt hiszem ezt nem kell magyaráznom miért, a másik kategória meg az olyan cosplay karaktereket akiket tuti soha nem tudnék megvalósítani bármennyire is szeretem a karaktert, példát nem igazán tudnék hozni, de pl ilyenek a kislány karakterek. Őket nem nagyon tudnám cosplayelni, meg az izmos férfi karakterek hát őket se tudnám nagyon magamévá tenni, ha szabad ilyen humorosan fogalmaznom. :D

Rendelkezel konzollal? Játszol-e egyáltalán?

Konzolom sajnos sosem volt, de PC-m az van mióta általánosba mentem szóval igen, szeretek játszani. Az a baj, hogy most eléggé rozoga gépem van és nem tudok semmilyen menőbb játékkal játszani, sem befejezni az elmaradottakat, de mostanában szeretem a kis aranyos rövid indie játékokat azokkal játszottam legutoljára. DE a best gamem amit imádok az az Assassin's creed széria (a könyveket is mind olvastam) és persze az örök kedvenc az Alice Madness Returns (ebből a jövőben lesz cosplay is ha minden összejön).

Van-e példaképed a profi cosplayesek között?

Hát én inkább japánosan Senpainak hívom őket, ez azt jelenti aki vagy korban vagy tudásban feletted áll, vagy csak úgy gondolod, hogy feletted áll, de ilyenből számomra nagyon sok van. A külföldiek közül nagyon nagyon nagyon sokat tudnék sorolni de örök senpaiok maradnak: Astarohime, Pugoffka, Nikita, Lightning, Kinpatsu, Reika és a többiek. A magyarok közül is felsorolnék egy párat: Lyo, Enji, Dudus, Aoime, Shayola, Loveiny nagyjából őket tartom senpainak. :3

Mit szeretsz a cosplayezésben?

Nagyjából mindent szeretek de sokszor az agyára is tud menni az embernek, de mindenével együtt szeretem, talán kivéve az árát az lehetne kisebb. A cosplayezés számomra egy életérzés már szinte, sokszor gondoltam arra, hogy ez túl drága vagy amikor nem nagyon támogatott senki, hogy ezt miért is csinálom, miért is nem hagyom abba, ha mások szerint gyerekes és másra is költhetnék? De mindig rájövök, hogy nem tudnám abbahagyni, már annyira a részemmé vált, hogy ha fizetnének nagyon sokat akkor max abbahagynám és utána újra elkezdeném, mert nem mondták, hogy nem kezdhetem újra. Sokszor gondolkozok el azon, vajon az átlagos csajos lányok mit csinálnak, amikor én ezt meg azt alkotom és a szabadidőmet áldozom erre.
Fogatlan - Így neveld a sárkányodat / Szabó Endre - Scanner Darkly Photo Blog

Milyen cosplayek vannak nálad tervbe véve?

Minden cosplay tervemet meg lehet taláni a mappáimban az oldalamon, de azon túlmenően még több és több van, csak nagyon sok nem fog megvalósulni szerintem, mert ahhoz három élet sem lenne elég. A mostani nyári conra lesz ha minden jól megy BB-8 és egy original szirén, majd őszre lány Hablaty a második filmből és télre Elsa végre.

Valami díjat nyertél már?

Igen, nyertem kétszer is kisebb conokon, mindkétszer első helyezést Korrával a legjobb karakter, meg legjobb craftmanship díjat, egyszer az egyik cosplay.hu partyn másszor meg a Tomaconon.

Más hobbid van-e?

Olvasás, rajzolás, számítógépes játékok, kis ékszerek csinálása.

Mennyire költséges hobbi a cosplayezés?

Nagyon, talán ez az egyik legköltségesebb hobbi én szerintem legalábbis, főleg ha az ember elég komolyan és hozzáértően akarja űzni.

Kedvenc animéd?

Nem tudnék mondani egyet iszonyat sok van, de leginkább az olyan animéket szeretem amik igazi maradandó élményt adnak.

Milyen a zenei ízlésed?

Indie zenét hallgatok, indie rock, indie pop, mindegy, hogy angol, francia, ír vagy japán. Ezenkívül szeretek még egy-két Kpop kategóriájú számot is.
Korra - Avatar: the Legend of Korra / Kecskés Ádám - Hazardous Pictures

Űzöl-e valamilyen sportot?

Régen táncoltam, most is volt egy tánccsoportunk csak feloszlott sajnos. Ezen kívül elég sok sportot űztem, lovaglás, úszás, capoeira, társas tánc, de most jelenleg semmit nem sportolok, pedig szívesen járnék lovardába vagy íjászkodni, csak nem az én pénztárcámnak van teremtve.

Van háziállatod?

Igen van egy vörös nagy dögöm a neve Garfield, igen tudom elég kreatív névadó vagyok, egy vörös kandúrnak mi mást is adhattam volna, de szerintem jobban illene hozzá az Úrfi vagy a Gróf uraság név.

Hol láthatunk legközelebb jelmezben?

A mostani tavaszi PlayIT-en, a barátnőmmel Zoeyval Kindred leszünk, én leszek bárány.

Érdemes a hölgy Facebookos adatlapjára is ránézni:http://www.facebook.com/PastelbowCosplay/

Kommentelni és lájkolni ér. Hamarosan jövünk vissza!
Blog hozzászólások
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
1. Greg  PlayStation.Community tag
2016.04.25. 18:15:47
LV25
Aranyos...a második "szerelés" a legjobb, életvidámságot sugároz.
LV426
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
LV22
the gunner
PSC Kredit
11671 pt
PS4     PS3     PS2
PS Vita     PS One     PSP    


PlayStation.Community
Név:
Pista
Fórumhozzászólások száma:
13858 db
Hír/cikk hozzászólások száma:
1285 db
Utolsó belépés:
2020.02.08. 17:34:57
Regisztráció ideje:
2008.10.10. 18:13:41
Barátaim:

PlayStation.Community Trófea