Advertisement

PlayStation.Community Blog ›› zola0306

10 hozzászólás

2017.06.26. 11:11:50

Utolsó hozzászólás: Tevez11

2017.07.04. 13:24:26

Megosztás
Értékeld a blogot!
Gyermekkorom óta imádok olvasni.
Valószínüleg öregemtől örököltem,ha nem dolgozott akkor általában olvasott. Emlékszem óvodás koromban mikor még azért nem ment annyira jól az olvasás...(persze tudtam olvasni,de nem olyan iramban mint az öreg...)Lefeküdtem öregem mellé,megirigyeltem hogy olyan jól elvan,vagy bent a fotelben,vagy kinn a teraszon a lényeg az volt hogy nála volt a könyv.
Odamentem a könyvespolc elé a rengeteg könyv közül megtetszett egy zöld hasábú,kilógott a többi közül akkor még nem volt divat a kirívó borító. Biztos emlékeztek a sok fehér-sárga hasábú könyvre,több szobára való volt belőlük az öregnek is.
A könyv Michael Crichton:Kongó című regénye volt.
Egyébként a sokak által nem értett "hasonjátszást" is ide vezetem vissza. Én ledöglök az ágyra hason,8-10 órát fel sem kelek hacsak nem kell kimennem a klóra vagy valami közbe nem jön...
Na, nem is ez a lényeg hanem hogy gyermekkorom óta szeretnék írni. Volt egy kis füzetem amibe persze kézzel leírtam a párbeszédeket a Terminátor 2-ből. :D :D :D
Mostanra hogy van időm meló közbe néha-néha irogatok,kutakodok a téma után.
Lassan összeáll,ha van egy kis időm leírom mi kellene,vagy mi hiányzik egy jó könyvből. Mit szeretnék én is elolvasni.
Thriller-krimi a megcélzott vonal,kicsi brutalitással megspékelve.

Kiderül,nagyjából ez van eddig,nem végleges sőt....eléggé próbaverzió,de már az is valami hogy elkezdtem.

Olvassátok,véleményezzétek.
Köszi a figyelmet! ;)
PROLÓGUS

Hangosan koppantak a léptek ahogy egymás mellett haladtak a folyosón a kihallgató szoba felé.
- Mondott már valamit?- kérdezte az őrnagy.
- Semmi érdemlegeset. Úgy beszél mintha meg sem történt volna ez a délután.
- Szóval azt mondja teljesen nyugodt?
- Teljesen.
- És arról mit tud hogy miért akar velem találkozni?
- Uram engem erről nem tájékoztattak.
- Szóval akkor csak én és egy védett kihallgató, csak ennyit kért ezek után?
- Ennyit uram.
Elértek a kihallató szoba mellett álló megfigyelő ajtajához, beléptek az ott lévők mind felugrottak és tisztelegtek az elöljárónak.
-Pihenj! – adta ki a parancsot az őrnagy.
- Üdvözlöm Luc Őrnagy! - szólította meg a nyomozást vezető százados.
-Üdv. Hogyan szólíthatom százados ?
- Jean Moré – nyújtotta felé jobbját a százados – szólítson csak Jeannak őrnagy.
- Remek,mit tudunk eddig ?
- Ha maga mögé tekint uram, láthatja és hallhatja az őrizetbe vett személyt aki eddig semmilyen információval nem szolgált,kivéve az ön nevét.
Pierre Luc őrnagy megfordult a szobában a háta mögötti tükörfal mögött meglátta az őrizetest. Bár ült a szoba közepén elhelyezett fémasztalhoz bilincselve, nagyjából száznyolcvanöt centisnek ítélte meg az őrnagy. Látszott rajta hogy nincs összeszakadva, remek fizikumú rövidre nyírt hajú, ápolt szakállú nagyjából harminc és harmincöt év közé tehető férfi.
A szeme alatti horzsolásból még ki-kisarjadt a vér, de nem tűnt lehangoltnak. Sőt kifejezetten zavarba ejtő volt ahogy beszélt a vele szemben ülő kihallgatótiszttel. Teljesen nyugodt hangon , zavarodottságnak semmi nyoma. Ha eltűntetnénk a képről a bilincset,a horzsolást és odatennénk két kávéscsészét az asztalra akár azt is hihetnénk hogy egy kávézó teraszán beszélgetnek.
-Uram nem ismerős az őrizetes?
-Mióta bejöttem Őt nézem,de nem életemben nem láttam ezelőtt. Jó az arcmemóriám.Fel tudná hangosítani? - kérdezte az őrnagy.
-Természetesen.-egy gombnyomással hallható lett a benti beszélgetés, pontosabban a beszéd. Az őrizetes teljes átéléssel magyarázott valamit amit most már a tükör túloldalán is kristálytisztán hallottak.
-…látod ezért egy kibaszott zseni Tarantino. Van a forgatókönyv, amit Ő maga ír. Mindenhol úgy megy hogy kiadják a forgatókönyvet erre szakosodott cégeknek. Ők meghirdetik a meghallgatást és aki a legjobban tetszik a zsűrinek azt kiválasztják a szerepre. Ellenben Tarantinoval, neki megvan a fejében a színész és őt rendezi bele a filmbe. Végigviszi amit akar,megírja megrendezi. A Született gyilkosokat kiadta Oliver Stonenak , élete legszarabb döntése volt. Vagy szerinted nem?-nézett a vele szemben ülő kihallgatótisztre.
-Nem láttam a filmet.-válaszolt.
-Nem láttad? Tommy Lee Jones ezért érdemelt volna Oscar díjat nem a foskazán Szökevényért. Bele sem merek gondolni mi lett volna abból a ha azt is Tarantino rendezi. Félre ne értsd,Stone is zseniális viszont közel sem olyan elborult mint Tarantino. Ott van Sam Jackson. A legnagyobb arc. Ahogy hozta Jules karakterét a Ponyvaregényben az páratlan. A rosszarcú néger, Ezékiel 25.17-el…. azt ügye láttad?
-Szerintem a Ponyvaregényt mindenki látta.
Az őrnagy nem tudta mire vélje a benn elhangzó beszédet. Ha létezik olyan ember aki el tudja érni a „halálnyugodt” állapotot akkor az az ember ott ül bent a szobában.
-Ez most ügye nem komoly azok után ami a délután folyamán történt?-fordult a századoshoz az őrnagy.
A százados csak állt vele szemben, de nem szólt egy szót sem. Igazából Ő már három órája ezt hallgatja, de nem jutott vele előbbre.
-Őrnagy ha megenged egy kérdést-fordult felé a százados.
-Persze Jean ne kíméljen!
-Ha a délután történéseit sorba vesszük, akkor az az ember ott bent egy hős. –biccentett a kihallató szoba felé - Viszont nem értem a kérését. Mindenki más úszna a tizenöt perces hírnévben, ellenben vele. Egy biztonságos kihallgatót kért és személyesen magával akart beszélni. Ezen kívül mást nem tudunk róla. Az elején közölte hogy csak magával beszél a mai napról ezzel szemben elég szószátyárnak tűnik. Csupa ellentmondás. Hallgat,de folyamatosan beszél mintha oldani akarná a benne lévő feszültséget. És az hogy szinte egy karcolással megúszta ezt az egészet az a csodával határos. Kevés olyan embert ismerek aki ezt meg tudná csinálni. Ha megengedi itt megjegyezném hogy alig várom hogy bemenjen uram. – a századoson látszott hogy gyötri már a kíváncsiság.
-Hmm…igaza van. Mint tudja én megjártam a GIGN-t( Groupe d'Intervention de la Gendarmerie Nationale)
-Persze őrnagy,tudjuk hogy a beavatkozási csoporttól léptették elő. – felelte a százados.
-Sajnálatos módon, ugyanis egy sérülésnek köszönhettem ezt az egészet. És persze a bajtársaimnak meg persze a feletteseknek hogy kiálltak mellettünk, de ennek már lassan több mint tizenöt éve. A lényeg pedig az hogy az ott eltöltött négy év alatt én is csak kevés olyan emberrel találkoztam aki ezt megoldotta volna. Sőt kimerném jelenteni hogy élve talán egy sem jött volna ki abból az utcából. Amit ez az ember ma művelt az nagyon magas képzettségről árulkodik. De egy módon deríthetjük ki hogy kicsoda a mi névtelen hősünk. - biccentett az őrnagy hogy készen áll belépni.
Bent az asztalnál közben folytatódott a beszélgetés:
-…volt benn az a jelenet mikor Denzel mondja a kis mexikói köcsögnek hogy nekem nem a pénzed kell. Elmegyek a családodért ,és megölöm őket a feleségeddel kezdem,kinyírok mindenkit akit ott találok beleértve a kutyát és a macskát is. Erre még Tarantino is az mondta hogy mestermű. Olvastam a könyvet is,A.J. Quinnell :A zsoldos,szinte letehetetlen. Ajánlom,olvasd el ha lesz időd.
Ebben a pillanatban az ajtó melletti kártyaolvasóval ellátott záron a piros kis led zöldre váltott majd egy rendőr kinyitotta az ajtót.
-Ó úgy nézem ideért Jean Luc őrmester – nézett a nyitott ajtó felé az őrizetes,majd visszapillantott a vele három órát eltöltő kihallgató tiszthez – Jót dumáltunk,kezet is fognék ha nem lenne rajtam a bilincs. – pillantott az asztal közepére az asztalhoz bilincselt csuklóira.
-Ez csak óvintézkedés, semmi személyes. Azért történt egy s más a mai nap folyamán ami ezt megmagyarázza. – mondta a tiszt miközben állt fel a székről.
-Ezt nehéz lenne tagadni. Vigyázzon magára.
-Magának is minden jót! – azzal hátat fordított és kiment a szobából.
Közeledő léptek hallatszottak a folyosóról majd az őrmester megjelent a nyitott ajtóban. Az ismeretlen a szoba közepén felé fordult amennyire a bilincsek engedték és egy enyhe mosoly ív jelent meg a száján.
-A legnagyobb tiszteletem őrnagy! – majd miután kimondta a mondatot mintha kihúzta volna magát a széken.
-Jó napot Mr…- nézett kérdőn az ülőre az őrnagy majd helyet foglalt a vele szemben lévő széken.
-A nevem egyelőre nem fontos,de a bilincs már kicsit kezd kényelmetlen lenni. Vegyék le rólam és kezdhetjük is a beszélgetést. Kérem őrnagy. – nézett végig a szemébe az ismeretlen.
Az őrnagy valahogy nem érzett fenyegetést,szinte megnyugtatta a férfi magabiztossága és higgadtsága. Bólintott a még az ajtóban álló rendőrre és hozzátette:
-Vegyék le a bilincset kérem!
A rendőr ahogy levette róla a bilincset,el is kezdte dörzsölgetni a csuklóját ahol a bilincs körülölelte a csuklóját és az asztalhoz szögezte idestova három órája. Fújt egy nagyot az őrmesterre nézett majd megszólat:
-Akkor kezdhetjük a meghallgatást őrnagy, előbb maga kérdez, aztán pedig én.
Blog hozzászólások
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
10. Tevez11  PlayStation.Community tag
2017.07.04. 13:24:26
LV23
Megvettem.
"A fakezemmel,lekaszabolok pár Baszadékot"ArgFan75
9. Onimushaman  Szerkesztő
2017.06.29. 08:29:32
LV24
Kongó zsír, a film mekkora retek szar volt. :D

Az íráshoz sok sikert!
señor
8. Jesus  PlayStation.Community tag
2017.06.29. 01:19:34
LV20
Válasz 5. zola0306 üzenetére:
Ami külön érdekes volt, hogy az első nem is tudom hány oldal csak tudományos leírás. :D Innen jegyeztem meg mit jelent pl. a koprofágia.
Spupul!
7. zola0306  SonsOfSaRock
2017.06.27. 21:55:18
LV16
Válasz 6. VictorVance üzenetére:
Hát remélem megélem hogy befejezzem :D
Sajnos időm nincs,ha leülnék egy elhagyatott helyen ahol se net,se PS,se semmi nam zavarna meg többre mennék...
Csak sajnos erre télen lesz lehetőségem. Addig átrágom magam rajta még 6-7-száz szor...

Ha tudod majd juttasd el a Tiédet,szívesen elolvasnám! ;)
"Nem isten az ami ilyennek teremtett!"
6. VictorVance  Szerkesztő
2017.06.27. 18:27:02
LV18
+1
Válasz 5. zola0306 üzenetére:
"Volt egy kis füzetem amibe persze kézzel leírtam a párbeszédeket a Terminátor 2-ből."

Én hasonlóan voltam a Rambo trilógiával :D Megírtam forgatókönyv formátumban, cselekménnyel, és párbeszédekkel együtt :D

Egyébként én is szoktam írogatni, a cikkeken kívül is, egy könyvet akarok összehozni, egyelőre 74 oldal van meg belőle, tavaly július körül kezdtem el, szóval lassan halad.

Amúgy jó írás, várom a folytatást (ha lesz)!
Örülünk?
5. zola0306  SonsOfSaRock
2017.06.27. 15:24:52
LV16
Válasz 4. Jesus üzenetére:
Plussz akart lenni...
Ja,tetszett,persze azóta elolvastam "rendesen" is :)
"Nem isten az ami ilyennek teremtett!"
4. Jesus  PlayStation.Community tag
2017.06.27. 14:29:05
LV20
-1
A Kongó egy fasza könyv volt.
Spupul!
3. BloodyDeathH  PlayStation.Community tag
2017.06.26. 22:55:38
LV6
Válasz 2. zola0306 üzenetére:
Háááát. Már így nem is izgalmas...........nincsenek ufók. Botrány. Kérem szépen ez botrány!

Írd meg! Az eddigi írásaid alapján biztos jó lesz. Az már egyszer tuti, hogy én elolvasom. :)
Az űrben senki sem hallja a sikolyod.
2. zola0306  SonsOfSaRock
2017.06.26. 22:49:20
LV16
+1
Válasz 1. BloodyDeathH üzenetére:
:DDD

Hát ufók azok nem lesznek.
Bemásolom neked ami a gépen van,kicsit összevisszaság,de nagyjából eligazodsz majd rajta...talán :D

epilógus: ráparáztatni az aznapra a rendőrséget
1.fejezet:kérdezz felelek kicsoda és honnan ismeri az öreget
---a féltestvére alatta szolgált szerinte az öreg az isten.
---a megbízó nem derül ki
---

2.fejezet:

-a csávó báttya meghal,ő képezi ki
-egy ukrán milliomos lányát 15 éve elrabolják egy tanulmányútról
-3 hónapja előkerült amire emlékszik az a címere az öregéknek
-a csávó mindent tud fél éve hallgatja naponta amit a csaj mondott
-több embert látott meghalni,megerőszakolták megcsonkították őket
-azért nem nyírták ki és csak a főnök dughatta mert hasonlított a lányára
-a főgonosz lánya is halott,ő nyírta ki mikor elgurult a gyógyszer és nem csinálta azt amit mondott neki már annyira összekeverte az ukrán picsával
-mindent elmondott az öreg a csajnak
-gyerekkorában erőszakolta az apja majd mikor kiderült előtte fejbelőtte magát
- menekülés:eljátsza a csaj hogy az apja és megbocsát neki,az öreg elengedi és elalszik a csaj megszökik
-3 ember van benne
-az isisos robbantást már fél éve tervezték,és ők tudtak róla azért jött hogy biztonságban találkozzon az öreggel
-az öreg segít neki
-kiderül hogy ahol megsérült és a társai kihúzták ott voltak a lányok már akkor
-úgy lett eltusolva hogy őt kimenekítették éppen meglátta őket de lelőtték,kómába esett utána felépült és előléptették a 3 geci támogatásával így kikerült a képből
-együt rájönnek a dátumok alapján hogy az egyiknek mikor halt meg a lánya
-szabad kezet kap a nyomozásban megtalálják a házat
-az öreg amennyit látott azután ő is ki akarja nyírni őket
-a végén segít neki
-kiderül a bátyját is ők nyírták ki,mert sokat tudott és nyomozott utánuk




-azért nem foglalkoznak az eltűntekkel,mert az útlvelekkel visszamennek az országukba
-Párizs és környéke a fő zóna

A szégyen és a félelem között óriási a szakadék. A szégyen gondolkodni tanít, a félelem leszoktat róla.-Jevgenyij Alekszandrovics Jevtusenko
"Nem isten az ami ilyennek teremtett!"
1. BloodyDeathH  PlayStation.Community tag
2017.06.26. 20:42:27
LV6
Nagy geci vagy! Pont most hagyod abba? Még is mi történhetett abban az utcában? Szerintem pont oda landoltak a mutáns alien kiborg zombik, és elkezdték leigázni a Földet, méghozzá kis macskák szexuális molesztálásával. Ez a jó ember meg megmentette a macsekokat, mert pont jött haza a fonal gyárból, és volt nála pár fonal gombolyag. Aztán addig játszottak a cicukák, míg teljesen össze nem gabajodtan a földönkívüliekkel, mire azok felrobbantak.
Am jöhet a Te verziód is. Szivessen tovább olvasnám. ;)
Az űrben senki sem hallja a sikolyod.
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
LV16
SonsOfSaRock
PSC Kredit
13332 pt
PS4     PS3     PS2
PS Vita     PS One     PSP    


PlayStation.Community
Név:
Jánó Zoltán
Fórumhozzászólások száma:
6689 db
Hír/cikk hozzászólások száma:
2350 db
Utolsó belépés:
2020.02.08. 17:37:30
Regisztráció ideje:
2009.10.02. 16:52:03
Barátaim:

PlayStation.Community Trófea