Advertisement

PlayStation.Community Blog ›› Itachi

21 hozzászólás

2019.12.28. 18:43:54

Utolsó hozzászólás: Itachi

2020.01.01. 19:40:35

Megosztás
Értékeld a blogot!
Bár született már értékelés VictorVance részről, úgy gondoltam, hogy megírom a sajátomat is, hiszen a sorozat megjelenése óta, ilyen, vagy olyan formában már több helyen is megírtam véleményemet ill. észrevételeimet.
Ez az elemzés tele lesz spoilerekkel, mivel igen csak apró részleteiben fogom megvizsgálni ezt a szerzeményt, szépen végighaladva minden részen. Nem fogok belemenni, hogy kinek a könyvéből született, úgy vélem ezzel mindenki tisztában van, vagy ha nem, hát nézzen utána, mert ezt az elemzést magamnak írom, amolyan összefoglaló, amit elég ha én értek.
8 rész készült el, ezek ölelnék fel az első évadot. Következzen hát az egyes részek egyenként történő kivesézése és összevetése a könyvvel.

1. rész ami "The End's Beginning" címet viseli a könyvben lévő, "The lesser evil" nagy vonalakban történő feldolgozása összemosva Ciri menekülésével a cintrai mészárlás során.
A "The lesser evil" rész eleje nagyjából egyezik a könyvvel, azzal a különbséggel, hogy itt nincs semmilyen alderman, a felesége nevét(aki utálja amúgy Geraltot a könyvben, mert rossz ómennek tartja) is csak említi a kislány, akivel helyettesítik az aldermant. A filmben előbb találkozik Renfrivel és kompániájával majd utána Stregoborral, amivel nincs is baj. Azonban az egész Renfri történetből kivesz az egyik legfontosabb elem, hogy ő tulajdonképpen egy újragondolt Hófehérke.
A másik igen fontos rész, ahogy Geraltot átveri. A könyvben az alderman házában fekszenek le egymással, nem az erdőben. Ott, látszólag enged Renfri és lemond a bosszúról, de említést tesz a Tridam ultimátumról, amiről Geralt addig sose hallott. Az árulása a könyvben akkor derül ki, mikor Geralt az aldermannel beszélgetve megtudja, hogy miről is szólt az az ultimátum és, hogy Renfri itt is ezt szeretné megvalósítani, hogy Stregoboron bosszút álljon. A filmben ez nincs benne. A küzdelem a könyvben szintén más, mivel Renfri közli Geralttal, hogy Stregobort nem hatotta meg az ultimátum, akkor se hagyná el a tornyát, ha Renfriék az összes környező falu lakóját lemészárolnák. Ergó fölöslegesen ölte meg Geralt Renfri embereit, majd Renfrit is. Ezáltal az emberek megvetése utána sokkal szívbemarkolóbb.
Az egyik fő motívum sincs igazán kidomborítva, ami ennek a résznek kulcs témája a "kisebb rossz" elve mellett, mégpedig, hogy mennyire igaz a Dark Sun alatt született lányok legendája, mennyire megalapozott és tulajdonképpen nem egy önbeteljesítő jóslat-e, mivel kegyetelen meghurcolásban van része az összes ilyen lányzónak, melyek során vagy öngyilkosok lesznek vagy tényleg szörnyetegekké válnak lelkileg.
A Ciri szálhoz annyit fűznék hozzá, hogy a szereposztáson kívül még egész tűrhető. Eistet játszó színész még csak nem is hasonlít a könyvben leírtra. Moussack/Ermion szerepére Adam Levy nem volt rossz választás és Calanthe is itt még hihető.
Aki a nilfgaardi páncélok filmbéli inkarnációját megálmodta, azzal élete végéig csak azt hordatnám...

2. rész. "Four Marks" Itt kezdődik az, amiért nem nézném meg még egyszer a teljes sorozatot. Ez egy önállóan komponált rész (a fele, ami Yenneferről szól), ami Yennefer múltját vesézi ki, hogy hogyan lett az az ember, akt majd Geralt megismer. Itt is befigyel a PC sajnos, Istredd néger és ami nagyon fáj, hogy Fringilla Vigo is az és ráadásul pocsékul játszik.
Ami kiemelendő, az MyAnna Buring, aki Tissaia t nagyon jól hozza, látszik, hogy a nívós Downton Abbey-ből emelték át, hibátlan a játéka. Ezt a Yennefert eljátszó Anya Chalotraról nem lehet elmondani. Feltenném a kedves készítőknek a kérdést: melyik agyamputáltnak jutott eszébe az, hogy Aretuzában feláldozzák az alkalmatlan tanoncokat? Komolyan, mi szívott az illető, mikor az agyából kipattant?
A rész másik fele(párhuzamosan) Geralt és Dandelion/Jaskier első kalandjáról szól Posada faluban, Dol Blathanna ban. Nagyon nagy csalódás volt a rész, a Lille/Dana Meadbh szálat teljesen kihagyták belőle, Geralt meg tudja győzni Filavendrelt, hogy engedje őket el és teljesen más érvekkel mint a könyvben.
Ráadásul képesek voltak Toruviel szerepére egy hörcsögfejű/pufók arcú VÖRÖS nőt szerződtetni, mikor könyvekben leírja, hogy éjfekete haja, vékony, beteges alkata volt.
Ami igen jó, hogy Batey nagyon jó Jaskier, jobbat nem is találhattak volna, simán lenyomja, az amúgy kretént fullban toló Cavillt. Igen, nagyjából ez a véleményem Cavill játékáról. Sokaknak bejön, de számomra inkább komikus, az az erőltetett mély hangja.
A Ciri szálban Ciri menekül, megismer embereket, akiket le is mészárolnak és végül összefut egy néger elffel...(no comment) akivel Brokilon felé veszik az irányt.

3. rész. "Betrayer Moon" Ez nagyjából a strigás történetet fedi le. Eltérések a könyvhöz képest: egy bányában szedi a striga az áldozatait, eltitkolják, hogy a másik witcher meghalt, befeketítve a witcherek becsületét, Triss szerepel benne, Foltest egy pocakos öregember, pedig a könyv kiemeli fiatalos már-már szép arcvonásait. Nem értem Triss miért úgy néz ki ahogy. Ok, a játékokban sem jó, mert ott vörös, pedig gesztenyebarna haja van és kibontva viseli. De ami a filmben van az rémes. Egy göndör vörös hajú barna nő. WTF?? Striga. A könyv elég jól leírja, az első witcher játék tökéletesen adaptálja, itt mégis miért úgy néz ki, mint egy ghoul és egy farkasember keveréke???
A Yennefer rész továbbra is kitalált és felejtős.
Ciri transzban belép Brokilonba.

4. rész "Of Banquets, Bastards and Burials" ami Geralt és Duny közös történetét mutatja be, némi túl dramatizált, femináci monológos Yennefer szál és Ciri megismeri Eithné-t(akit blackwasholtak, mikor elvileg ezüst haja van, világos bőre stb) Trokán Nóra vendégszereplésével. (LOL)
A cintrai kalandot a filmben Jaskier indítja be, míg a könyvben ott ő sose járt. A könyvben Geraltot Calanthe hívja meg, hogy álnéven Ravix Fourhornként de ugrásra készen várja, hogy megjelenjen a Calanthe által várt Duny. A filmben csak elkíséri Jaskiert.
Calanthe ábrázolása elég rossz. A Könyvben kimért, mégis szenvedélyes, de tartja az udvari etikettet. A filmben sárosan véresen páncélban bejön, lehúz egy kupa bort és elég nyersen viselkedik. Majd lamentál arról, hogy milyen férfiak által uralt világban él, általuk írt szabályok mentén és mennyire elege van ebből. Külön kiemelődik ez, mikor jön a férje Dunynak tett ígérete.
Pavetta jól játszik, jó színésznőt választottak a szerepére, nála valamiért sikerült eltalálni a szőkét, nem úgy mint a királynőnél...
Ami hiányoltam nagyon a filmből az a feszültség építés. A könyvben két szálon is fut. Az első, mikor mindenki érzi, hogy Geralt valami váratlan dolog miatt van jelen, valami okból kifolyólag, ami szörnyekkel kapcsolatos. Mikor színre lép Duny, ez a feszültség kiteljesedik, majd küzdeleem formájában robban. Igen ám, de van egy párhuzamos szál, ami kimaradt a filmből. A történés során Ermion és Geralt végig egymással kommunikálnak, jelekkel, mert érzik, hogy valami hatalmas mágikus erő van jelen, és vészjóslóan csak nő. Majd ez is felrobban, mikor Duny élete veszélybe kerül és Pavetta valódi ereje megmutatkozik. Van egy fokozatosság az egész felépítésben, ez a filmből teljesen kimaradt.
Yennefer az ő szálának végén tart egy monológot arról, hogy mennyire szar világ ez egy meg nem született lánynak, aki férfiak kéjének tárgya lehet, esetleg holmi "edény" gyermeknemzésre stb. femináci szövegek, éljen a PC.
A Ciri szál kb. arról szól, hogy innia kell Brokilon vízéből stb.

5. rész "Bottled Appetites", ami a djinnes történet nagyjából és folytatódik Ciri Brokilon kalandja.
A djinnes rész nagyjából rendben van, leszámítva az orgiát Yennefer hálójában(valszeg ez ugyannak a baromnak pattant ki az agyából aki az Aretuzás áldozatot kitalálta) illetve, hogy valamiért meztelenül akarja Yennefer megidézni a djinnt...
Ciri kilétére fény derül, hiszen Fionaként mutatkozik be az elején, elhagyja Brokilont.
Itt kitérnék arra, hogy mennyire kinyírták a készítők a Ciri szálat. A könyvben Ciri és Geralt Brokilonban találkoznak egyszerre, ahol olyan érdekes karakterek is előkerülnek mint a driád Braenn, Geralt korábbi kalandja Morénn el, aki Eithné lánya stb. A könyvben itt találkozik Geralt először Cirivel, miután 4 évvel előtte, mikor is letelt a 6 év, Calanthe előtt lemond a gyerekről. Az egész univerzum egyik legfontosabb találkozása Ciri és Geralt első kalandja Brokilonban. Ez a filmben teljesen kimaradt, ami hatalmas hiba, hisz innentől "habarodik" bele Ciri Geraltba, mint apapótlékba és várja, hogy majd a sors megint összehozza őket.
Ami még hatalmas baklövés, Cahír, aki itt valamiért nagyon nagy góré, egy gonosz dopplert küld Ermionként Ciriék után, miután az kinyírja Ermiont. Az ő megölése teljesen fölösleges és értelmetlen volt, gyanítom, hogy ez is az Aretuzás idióta ötlete volt. Vagy itt mindegyik forgatókönyvíró egyformán pancser.

6. rész "Rare Species" a Bounds of reason elég durva feldolgozása, némi Cirivel közben, aki megmenekül a doppler Ermiontól.
Miért ez az egyik legrosszabb rész? Mert mindent átír. Blackwashing Téa és Véa négerek, pedig Zerrakeniaban arabokra emlékeztető nép él. Borch egy öregember, ami azért gáz, mert a könyvben külön kiemeli, hogy barna göndör haja van és kb. középkorú.
A kalandra gyalog mennek, nem lovakon mint a könyvben. A könyvben Geralt és Yen között viszály van meg feszültség, a filmben még a sárkány előtt lefekszenek. Az egyik legfontosabb szálat, az ő viszályukat, szenvedésüket a film SEHOGY nem mutatja.
A nőstény ásrkánya filmben halott, a tojás nem kelt ki, pedig a könyvben Villentretenmerth a kis sárkánybébivel játszik (aki ugye Saesenthessis)
A könyvben szerepel Dorregaray mágus, aki végül meg akarja védeni Villentretenmerth et és aki miatt, a Crinfrid Reaverek és törpék kiütik őt, Geraltot, Jaskiert és Yennefert. Ez a filmben nincs.
Ami hatalmas hiba, hogy a könyvben Yennefer végig a meddősége orvoslása miatt ki akarja nyírni mindegyik sárkányt és nem az ő oldalukon harcol. A filmben viszont, mint valami anyatigris száll szembe a többiekkel védve a sárkányokat és ami már nevetségesen szánalmas, hogy mind ezt karddal, kb. varázslat nélkül teszi, ami megint az erős, immár férfiakkal fizikailag és versenyt felvevő nő képét akarja táplálni. Vérlázító, szánalmas és szomorú egyszerre ez a brutális torzítás.

7. rész "Before a Fall" Itt már nem lehet párhuzamot vonni a könyvvel, annyira eltérnek a cselekménytől minden téren.
Itt Geralt még a mészárlás előtt elmegy Cintrába, ahol nem mond le a gyerekről és bebörtönzik. Majd jön a mészárlás és mint kiderül, Geralt végig ott volt és épp elkerülték egymás Cirivel. Ez azért kapitális baromság, mert a könyvben Geralt SEMMIT nem tud a egészről, Jaskier mondja el neki később.
Yennefer belekeveredik a Sodden hill-i csata előkészületeibe.
Ciris rész arról szól, hogy megismeri Yurga feleségét, de különválnak, majd szorult helyzetben megmutatkozik ereje és kinyírja az őt megtámadó volt játszótársait.

8. rész "Much More" Ez a rész próbálja azt, ami a könyvekben kimaradt, részletesen bemutatni a Sodden Hill-i csatát. Persze elég rosszul ezt is. Abban a csatában a Blood of elves könyv szerint nem csak mágusok vettek részt meg parasztok, hanem rendes harcosok is, ahogy Sheldon Skaggs ki si fejti. A filmben az utóbbiak hiányoznak...A filmben a végét a minden frusztrációját beleadó Yennefer perzseli fel a harcteret megóvva, aki fontos számára, táplálva továbbra is azt az irányvonalat, mely az ő fontosságát exponenciálisan megnöveli a sorozatban. (nem arról van szó, hogy ő ne lenne fontos, de nem úgy ahogy a filmben műsoridőt adnak neki, meg cselekményt)
Itt gyönyörködhetünk még többet, abban a hihetetlenül "innovatív" nilfgaardi páncélban. Komolyan, engem nem lepne meg, hogy aki az Aretuzás baromságot, Ermion meggyilkolását és a páncélt kitalálta egy és ugyanazon személy lenne...
Cahír vezeti a sereget??? Ez most komoly??? Cahír a könyvben egy kb. kis senki volt. Aki ismeri az eredeti történet harcászati részét, az tudja, hogy a nilfgaardiak Sodden Hill-i seregét Menno Coehoorn vezette és nem Cahír...A néger Fringilla is adja a nagy antagonistát.
A végén Vilgefortz árulása meg elég gagyi. Aki olvasta a könyveket tudja, hogy Vilgefortz felelős azért, hogy Duny otthagyta Cintrát, hogy Pavetta meghalt stb. vagyis jóval előtte áruló volt Vilgerfortz.
A történet másik szála már követi a könyvet, Geralt transrivei kalandja, lesérülése ahol is Visenna meggyógyítja (igen, ezt most eltalálták, egy nagyon jó Visennat találtak, elismerésem). Majd a végén ő meg Ciri Yurgáék melletti erdőben találkoznak. A könyvben bent a házukban, nem kell Geralt még az erdőben is keresse Cirit.
Mi zavar rettenetesen ebben a szálban, ami elvileg ennek a résznek a címadója? A cím maga és, hogy annak semmi köze az eddigi történethez.
A könyvben is ez a cím, de ott ennek az a lényege, hogy Geralt vívódik magával, hogy elég-e csupán a sors, hogy dolgok megvalósuljanak. Táplálkozik ez a se vele se nélküle kapcsolatából Yenneferrel, ahol is megtapasztalja, hogy hiába az összekötött sors, valahogy több kell, hogy beteljesülhessen két ember élete egymással. Cirivel szemben is ez tartja vissza. Beszélget emberekkel, tapasztal dolgokat és mindenki kifejti a sorsról vallott nézeteit, mert Geralt nem hisz a sorsban. Idővel persze egyre inkább érzi, hogy lehet nincs igaza, főleg mikor sorsszerűen összefutnak Cirivel Brokilonban, nem tudva kik ők egymásnak, majd Ciri túléli a cintrai mészárlást és végül Yurga házában ismét összefutnak. Ott döbben rá Geralt, hogy ami közte meg Ciri közt van az már nem csupán sors, hogy az valami sokkal több. Így mikor átölelve egymást kérdezi Ciri az addig gyakran rebesgetett kérdést, hogy ó valóban Geralt sorsa, ugye soha nem hagyja már őt el, Geralt válasza erre a "much more" vagyis Ciri számára sokkal több mint sors, vele megtalálhatja azt, ami hiányzott addigi életéből, ahol addigi nézete szerint, a sors önmagában kevés volt, hogy boldogságra leljen.

Végezetül pedig még leírnék pár dolgot, amik nem voltak benne a sorozatban és a ennefert sztároló részek helyett bekerülhettek volna.
Shards of ice, amiben Yennefer lemond mind Geraltról, mind pedig Istreddről. Geraltot szereti, de mivel az nem képes kimondani a varázsszót, inkább dobja. (így jutott volna Yennefernek is műsoridő és kivételesen hasznosan)
A little sacrifice, ami talán az egyik leginkább szívbemarkoló történet csodálatos szereplőkkel és még inkább mutatja Geralt vívódását Yenneferrel kapcsolatban, mi több, megmutatja Jaskier komolyabb oldalát is. Kár, hogy kimaradt.
Valahol a Witcher regények arról szólnak, hogy Geralt és Yennefer se egymással se egyedül nem képesek élni, vívódnak magukkal és a másikkal. Mindketten sérült emberek és a maguk módján egyszerre büszkék és gyávák. Egyik sem képes a saját árnyékán túllépni, egy kis áldozatra a másikért. Mindketten bizonytalanok a másik érzelmeiben. Évekre összejönnek, majd a személyiségük megint szétválasztja őket. Az első két regény végére ez már a teljes kilátástalanság felé sodorja őket.
Ezen változtat Ciri megjelenése, aki felé képesek megmutatni valódi érzelmeiket. Geralt rájön, hogy nem egy érzéketlen gyilkológép, nagyon is képes szeretni mást(Cirit és bizony Yennefert is) és nem tud már ezen képzelgése mögé bújni. Yennefer meg rájön, hogy lehet anya, Ciri már a végén anyjának is szólítja. Megszűnik benne a keserűség ami a meddősége miatt végigkísérte egész addigi életét, amiért nem volt boldog senkivel még Geralttal sem, aki talán az egyetlen ember, akit Cirin kívül tényleg szeret. Így szépen lassan Ciri léte kiegyenlíti a különbségeket köztük és egymásra találnak, az addig működésképtelen kapcsolat végre működni kezd és végre megtalálják mind a hárman a boldogságot. Mind ez történik a megannyi kaland és történés során amit a könyvekben megélnek együtt.
A sorozat is valahol erről kéne szóljon, de mivel nem voltak képesek Geralt és Yen se vele, se nélküle kapcsolatát jól reprezentálni, tartok tőle, hogy elmaradhat a Ciri által nyújtott megoldás is. Az meg úgy gondolom névben Witcher lenne, de mondandóban már nagyon nem. Azért még reménykedek.
Blog hozzászólások
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
21. Itachi  PlayStation.Community tag
2020.01.01. 19:40:35
LV2
Válasz 20. gabe82_ üzenetére:
Igen, mert az "roma". Vagyis romungro férfi cigány, és nevezzük így az összes cigányt, mert az PC. Nem számít, hogy a romungro egy igen kicsi része a cigányoknak...
ヤレヤレ、ダゼ。
20. gabe82_  PlayStation.Community tag
2020.01.01. 17:59:24
LV16
Válasz 14. wooltur üzenetére:
Mert a nagy elfogadás jegyében egyszerűen nem tűrik az övéktől eltérő véleményt vagy gondolkodásmódot. Ha kimondod, hogy néger, vagy cigány, akkor rasszista vagy, ha nem tetszik, hogy minden sorozatban van egy jópofa buzi, akkor homofób. Ezeket a kifejezéseket azért kreálták, hogy érvek hiányában tudják az "igazukat" demonstrálni a gonosz máshogyan gondolkodókkal szemben.
19. gabe82_  PlayStation.Community tag
2020.01.01. 17:46:44
LV16
Válasz 9. bnorbert08 üzenetére:
Pedig kibassza, a reklámokban lévő, szinte már kötelezően erőltetett vegyes párokkal, az Opel reklámbam mutatott néger némettel stb. együtt. Azon csodálkozom inkább, hogy valakit nem zavar a jelenség, vagy legalábbis nem lát benne semmi furát és nem tartja elgondolkodtatónak. Meggyőződésem, hogy az ilyen emberek nem tudnak összefüggésekben gondolkodni, de a rasszistázás azonnal megy nekik. Mert itt is előfordul, hogy egy-egy ilyen vélemény miatt két-három "haladó szellemű" azonnal lehurrog fölényeskedő stílusban, mert bizony az igazság szerintük mindig náluk van. Mi pedig csakis primitívek, és gyökér barmok lehetünk. Persze, az ilyen véleményekre inkább nem, vagy csak visszafogottan szoktam reagálni, mert nem tudok, és nem is akarok meggyőzni senkit. A primitívről pedig nekem más elképzeléseim vannak...
18. gabe82_  PlayStation.Community tag
2020.01.01. 17:21:53
LV16
+1
Válasz 6. Itachi üzenetére:
Feka Ariel, néger, női(!) James Bond, buzi Aquaman. És vannak, akik szerint ez rendben van. Sokat sajnos nem, de annyit tehetek ellene, hogy nem fizetek pént a moziban egyik ilyen szemétért sem.
17. Itachi  PlayStation.Community tag
2019.12.31. 12:11:20
LV2
Válasz 12. bnorbert08 üzenetére:
Ja igen, én is a könyvekkel vígasztalódom, meg a onlien Gwenttel, ahol is érdekes módon minden szereplőt elkerült az SJW láz...Csak pipa vagyok CDPR ékre, mert megszűnt a konzolos támogatás, kellett egy GoG accounot csináljak és a Thronebreakert is külön újra meg kellett vegyem. De nem bánom, imádom az a játékot, az még igazibb Witcher mint a többi játék.(talán a 2-t nem übereli, de közel) Visszaadja akönyvek hangulatát és nagyon jó a voice acting.
ヤレヤレ、ダゼ。
16. HUN_GERGO  PlayStation.Community tag
2019.12.31. 00:33:18
LV15
Válasz 13. Itachi üzenetére:
Egyetértek
15. Itachi  PlayStation.Community tag
2019.12.31. 00:15:08
LV2
Válasz 14. wooltur üzenetére:
Az a baj az egésszel, hogy kettős mérce, mindenhogyan. Mert rasszista csak akkor vagy, ha nem fehéreket utálsz. De ha nem fehérként fehért utálsz, az teljesen elfogadott. Pedig az pont úgy rasszizmus. Nem lenne szabad, hogy olyan dolgok, mint a bőrszín, nem, stb. olyasmiben szerepet játszanak amihez semmi közük. (szakértelem, rátermettség, alkalmasság stb) Mert az akkor pont olyan megkülönböztetés. Eklatáns példája ennek a torz nézőpontnak a meetoo kampány.
ヤレヤレ、ダゼ。
14. wooltur  PlayStation.Community tag
2019.12.30. 23:48:07
LV16
Válasz 10. bnorbert08 üzenetére:
Tolják ezt a fogadjunk el mindent és mindenkit, mert ez a trendi. Akkor engem miért nem fogadnak el, aki nem fogadja el a homokost és egyebeket? Mert itt is leírom, h nem bírom se a homikat, se a transzikat se egyéb hasonló embereket. Na bumm.
Ez a PC dolog full átesett a ló túloldalára.
R.I.P. Brúnó :-(
13. Itachi  PlayStation.Community tag
2019.12.30. 22:48:28
LV2
Válasz 10. bnorbert08 üzenetére:
Ez a jelenlegi "szellemi áramlat". talán az uolsó az emberiség történetében, ha minden jól megy.
Nekem semmi bajom a buzikkal, transzokkal leszbikkel. Van nem egy leszbikus ismerősnőm és köszönöm jóban vagyunk. Van transz ismerősöm is, aki nőbb sok nőnek születettnél is és több mint jól néz ki. De ettől még ne akarja már nekem a nyugati média a képembe nyomni, hogy ezt KELL szeretni. Csak ez a HELYES. hogy ne akarják azt mondani, hogy a ronda dagat nők is szépek és pakolják bele a filmekbe, mert ha nekem nem jön be az fat shaming. Nem, egy nő legyen szép és ebbe beletartozik az is, hogy ne legyen súlyosabb nálam...(95 kg vagyok) Itt nem az a baj, hogy mit tesznek, hanem amögöttes elv, az említett szellemi áramlat.
Kedvencem most már a gender mentesség, mert az egy ráerőszakolt dolog és fú. Pöcse van, akkor biológiailag férfi, pinája, akkor nő. Az, hogy ő eseteleg magától mást érez és aztán átalakítja magát, hormonkezelés stb. az egy dolog. De ne úgy kezdjék már az életet, hogy "nem muszály fiúnak/lánynak érezned magadat". A természet makacs dolog. Egy férfi sose fog szülni és a nők zöme is kis lepkefing fizikailag még a leggyengébb férfihoz képest is. Miért akarja nekem elmagyarázni valaki, hogy a két nem között nincs különbség és a nő is képes arra, amire a férfi? Agyilag? Tuti, sőt még töbre is. Csak másképp mint a férfi, aki meg másban pengébb. De ezzel nincs is baj, ezért van két nem.
Engem nem zavar az, hogy valamilyen nézet létezik. De ne tolják állandóan képembe....
ヤレヤレ、ダゼ。
12. bnorbert08  PlayStation.Community tag
2019.12.30. 21:26:29
LV5
Én elengedtem, nagyon zs kategóriás lett. Pedig vártam nagyon. És ez van más sorozatokkal is. Így üldöznek vissza könyveket olvasni!:)
amilyen az adjonisten, olyan a fogadjisten
11. bnorbert08  PlayStation.Community tag
2019.12.30. 21:16:59
LV5
Most méztük itthon az utolsó részt, már nem is érdekelt. Nagyon elbaszták!
amilyen az adjonisten, olyan a fogadjisten
10. bnorbert08  PlayStation.Community tag
2019.12.30. 21:13:32
LV5
Csodálkozom is azon, h valaki megrökönyödik a néger elfeken, meg Trissen, meg a többin.
És mégis, mit vártatok? Évek óta okádják le a szart a torkunkon. Folyamat, mindenhol. Aztán már nem is érdekel, elengeded. Sokan mondják nekem, belém állnak, h rasszista, meg homofób vagyok. Und? Bármi jobb, mint ez a kialakulóban lévő szarhalmaz. Néger törpök, meg faszom.
Értem a felháborodást, és benne is vagyok.
amilyen az adjonisten, olyan a fogadjisten
9. bnorbert08  PlayStation.Community tag
2019.12.30. 21:03:27
LV5
Naggyon rég írtam ide, így ezzel kezdeném a mondandóm, h kurvára nem gondoltam volna, h innen valakinél is kibasszaabiztosítékot ez a valami. Ezért írok. Tudom, a véleményem mások szerint nem sokat ér, de vannak olyanok, akik régesrégóta ugyanígy éreznek, de nem szólnak, mer' le lesznek hurrogva.
amilyen az adjonisten, olyan a fogadjisten
8. Itachi  PlayStation.Community tag
2019.12.30. 14:45:09
LV2
*sőt
ヤレヤレ、ダゼ。
7. Itachi  PlayStation.Community tag
2019.12.30. 14:44:03
LV2
Az, hogy Trump hatalmon van is ennek a jelenségnek köszönhető, vagyis annak, hogy az amerikaiak jó részének a töke tele a SJW jelenséggel. Trump egy rákos daganat. De az SJW PC is. Egyik véglet tudja mindig amásik végletet fingatni. A mérsékelt közép sose tudott érvényesülni a történelem során.
Mo. ue. csak pepitában. A Fidesz egy rákos daganat. Ez a daganat akadályozza meg, hogy az SJW Momentum érvényesüljön. A fidesz nevű rágos daganatot a Momentum nevű SJW rákos daganat fogja leváltani. Mindegyik két véglet, itt sincs valami mérsékelt közép. Az emberiség történelme mindig erről szólt. Egyik fekély váltotta a másikat. A lényege viszont mindnek ugyanaz volt: egy vékony réteg, egy minimális kisebbség éljen sokkal jobban, mint a többség. Tökmindegy, hogy ez császárság, királyság vagy szocializmus eseeleg kapitalizmus. Az eredmény mindig ua. A javak jelentős egy szük réteg tulajdonába kerülnek. Az emberiség erre képes. Nem tudja az alaptermészetét, az önzést átlépni. Ezért is fog elpusztulni, amit én nagyon nem bánok, sok örömködve nézem. :) Kb. Jó eseteben 30 éve van még. Lehet, hogy én is meg fogom szenvedni, de már az elv miatt, nekem megéri. :)
ヤレヤレ、ダゼ。
6. Itachi  PlayStation.Community tag
2019.12.30. 13:48:07
LV2
Válasz 5. gabe82_ üzenetére:
Hollywood úgy általában. Nekem a gyökérség epitoma ebben a Teen Titans Starfire ja volt. Nemértem, hogy azt mégis hogy gondolták. De a feka Ariel se lesz rossz.
Mindenki aki olvassa ilyne kommentjeimet azt hiszi, hogy én valami fajgyűlölő ember vagyok, pedig nem így van. Ha egy feka jó színész, engem nem érdekel mit játszik el. A bajom azzal van, hogy nem aszínészi tudást nézik, hanem a bőr színét. A pozitív megkülönböztetés sem jobb mint a negatív. Régen Hollywoodban whitewashing volt, mos tmeg blackwashing van. Ugyanaz, csak pepitában.
Érdekes, hogy SJW feka szerepekre valahogy jó színészeket ritkán alkalmaznak. Pl. egy Denzel Washingtont. Mert ő basszus egy jó színész és nem vállal el minden szart. Freeman a kivétel és ő nekem pl. garancia, hogy az a film min. nézhető lesz. De a többi hulladék? (és nem a Wayans testvérekre gondolok, vagy Chris Rockra, akik zseniálisak) Ez olyan mint a női kvóta. Nem az alkalmasság a lényeg, hanem, hogy mi van a lába között, vagy mi nincs. Ez régen rossz.
ヤレヤレ、ダゼ。
5. gabe82_  PlayStation.Community tag
2019.12.30. 13:25:00
LV16
Válasz 2. Itachi üzenetére:
Természetesen hallottam már róla, és sajnos érzékeljük is napi szinten. Filmekben, reklámokban, politikában, "meggyőzött" emberek véleményén keresztül. A Netflix (nemcsak ebben a sorozatban) is sajnos elég keményen képviseli ezt az elcseszett ideológiát.
4. Itachi  PlayStation.Community tag
2019.12.30. 13:19:12
LV2
*nemek
ヤレヤレ、ダゼ。
3. Itachi  PlayStation.Community tag
2019.12.30. 13:18:43
LV2
*nemi
ヤレヤレ、ダゼ。
2. Itachi  PlayStation.Community tag
2019.12.30. 13:18:23
LV2
Válasz 1. gabe82_ üzenetére:
Külföldön ezt SJW nek hívják. Mármint aki ezt képviseli. Social Justice Warrior. Olyan, aki úgy gondolja, hogy a nők el vannak nyomva, aki mindenhol rasszistákat lát, nem is faji diverzitásért küzd stb. Támogatja a női kvótát, a színesbőrű kvótát stb. Ezek az emberek kultúrmarxisták, az osztályharcot nekem és fajok szintjén valósítják meg. Ami jó viszont, hogy e a jelenség magát fogja felzabálni, az "opression olympics" mechanizmus miatt, vagyis amolyna verseny azért, hogy ki az elnyomottabb. Egy idő után már fenntarthatatlan lesz a rednszer, max nyílt diktatúrával, ahol a mindenszintű emberi hiányosságot bvagy hiányosságnak vélt jellemzőt valamilyne módon kompenzálni fognak. Mert ugye ha már gondolunk a négerekre, meg nőkre, akkor miért nem a nyomorékokra? Aztán mi számít nyomoréknak? Igenis a csonka családban felnövők is hátrányos helyzetűek, rájuk is gondoljunk és ez így megy, amíg szépen összeomlik a rendszer. :)
ヤレヤレ、ダゼ。
1. gabe82_  PlayStation.Community tag
2019.12.30. 03:32:56
LV16
Én csak a sorozatot láttam, a többivel kapcsolatban vakon vagyok, így nem érzem át a csalódottságodat, viszont teljes mértékben meg tudom érteni. Ami viszont nálam is rendesen kibaszta a biztosítékot, az a mértéktelen PC. Képzelem, mennyi feka karakter volt a regényben vagy a játékban...
Rohadtul nem kéne már ilyen gátlástalanul a pofánkba tolni ezt a szart.
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
LV2
PlayStation.Community tag
PSC Kredit
1517 pt
PS4     PS3     PS2
PS Vita     PS One     PSP    


PlayStation.Community
Név:
István
Fórumhozzászólások száma:
50 db
Hír/cikk hozzászólások száma:
889 db
Utolsó belépés:
2020.02.08. 22:12:37
Regisztráció ideje:
2008.12.19. 20:07:47
Barátaim:

PlayStation.Community Trófea