Advertisement

PlayStation.Community

2013.11.18. 21:53 Játékteszt
29 hozzászólás
Szerző: Onimushaman
Értékeld a cikket!
It’s Clobberin’ time!

Nagy várakozás előzte meg részemről a Marvel univerzum LEGO-adaptációját (mind a Marvelnek, mind pedig a videojáték sorozatnak hatalmas rajongója lévén).
Talán a Batman második része sikerült eddig a legjobban a témán belül. Sandbox játéknak is simán megállta a helyét, több tíz órányi tartalommal képes volt a tévé elé szegezni kicsiket és nagyokat egyaránt. Úgy néz ki, hogy a Traveller’s Tales képtelen hibázni (PS3 fronton eddig még nem volt panasz rájuk); nem is baj, tartsák is meg jó szokásukat! Hogy most is telibe találtak-e a LEGO Marvel Super Heroes epizóddal, az a cikkemből kiderül...
Az Ezüst Utazót láthatjuk elsuhanni kedvenc deszkáján, éppen életben gazdag planéták után kutat gazdája, Galactus számára. Egy baleset következtében megfosztják erejétől az egymással szövetségre lépő Marvel főgonoszok (Loki, Doctor Doom, Magneto, Red Skull, de a sor elég hosszan folytatódik). Nick Fury, a S.H.I.E.L.D. vezetője összehívja a Föld szuperhőseit, hogy fellépjenek a készülő invázió ellen. Tizenöt kampány-pályán keresztül küzdhetünk, valamint 11 rövidebb küldetés is elérhetővé válik, ahogy haladunk a fő történetben.
Ezek a szintek elég változatosra sikeredtek. A kezdeti New York-os témák után eljutunk olyan ismertebb M színhelyekre, mint a S.H.I.E.L.D. lebegő anyahajója (a Fantasztikus Négyes ikonikus irodaháza, Magneto szigete és űrbázisa, az X-Menek iskolája és Stark főhadiszállása, stb.), a tenger fenekére, majd végül a világűrbe is.
A hajó lesz a főhadiszállásunk, itt építhetünk saját minifigurákat, olvasgathatjuk a megszerzett képregényeket (15 darab oldható fel, bővebben később), illetve vásárolhatunk csalásokat Deadpool szobájában. Ezúttal kevesebbet, mint azt megszokhattuk, de a klasszikus szorzók, detektorok és álcák még megtalálhatók.
Ha éppen nem a sztoriban haladunk, akkor a városban ténykedhetünk (Manhattan Hub). Rengeteg gyűjtögetni való (a 250 arany kocka nagyobbik része itt található meg), logikai feladat, mellék küldetés (bajba jutott emberek rigolyáinak kiszolgálása) és tonnányi megnyitható hős és szuper bűnöző várja az egyszeri kalandort.

A játszótér elképesztően nagyra sikeredett! Közlekedhetünk gyalogosan, vagy járművekkel. A forgalomból magunkhoz szólíthatjuk a nekünk tetsző autót, de használni őket kizárólag az opcionális versenyek miatt fogjuk. Inkább Vasemberrel fogunk röpködni a város felett (gyors és piszok jól néz ki).
A szereplők a képességeik alapján különböző csoportokra vannak osztva. Például a Kapitány és Sólyomszem akrobatikus képességekkel rendelkezik, Hulk és a Dolog hatalmas testfelépítése révén a muszkulárisukkal operálnak (megerősített tárgyak bontása), Vasember robbantgat (ezüst legó elemek) és lézert lő (arany legó elemek), Magneto a fémet hajlítja (mágnes zárak), Rozsomák és a Bestia éles karmokkal (ásás, különleges kapcsolók szétvágása) és állati ösztönnel rendelkeznek (kiszagolják a titkokat), Storm és Thor a természet segítségét veszik igénybe (elektromos fejtörők) és ez még nem a sor vége. További képességek még a telekinézis, pókösztön, zsugorodás, fagyasztás és a kozmikus erő.

A sztori pályák hasonlóan épülnek fel, mint ahogy azt eddig megszokhattuk. Elegendő pénzt (legó elemet) felvéve tölthetjük fel a True Believer mércét (1 arany kocka jutalmul). Felvehetünk 10 minikitet is (szintén 1 arany és a bázison egy képregény jutalmul, ami a bázison elolvasható), de ezek az elődök mintájára nem szerezhetőek meg első nekifutásra. A fentebb vázolt különleges képességek szükségesek hozzá, második nekifutásra (megfelelő karakterekkel) Free Mode-ban gyűjthetőek össze. Minden fő pályán megtalálható a bajba jutott Stan Lee (nem hiszem, hogy be kéne mutatnom), aki így cameozta be magát a játékba (ütős szövegeket lök a kisöreg). Továbbá egyfajta easter eggként Deadpool is képviselteti magát, a szemfüles gamerek sok esetben kiszúrhatják őkelmét. Ha éppen nem az átvezetőkben trollkodik, vagy mellék küldetéseket narrál (Nolan North játéka ismét zseniálisra sikeredett), akkor a sandbox módba útjelzőként funkcionál.
Az egész alkotásból árad a fan service és a Marvel univerzum szeretete (kivéve Mr. Fantasticot, de róla később ejtek szót). A hangulatra csak is kiemelkedőt tudok adni, nagyon eltalálták. Az átvezető videók jól sikerültek a poénok legtöbb esetben ütnek, de akad azért néhány fárasztó is.
Játszható karakterek:

A-Bomb (DLC), Abomination, Absorbing Man, Agent Coulson, AIM Agent, Aldrich Killian, Ant-Man, Arnim Zola, Archangel, Aunt May, Beast, Beetle, Beta Ray Bill (DLC), Black Bolt, Black Cat, Black Panther, Black Widow, Blade, Blob, Bruce Banner, Bullseye, Captain America, Captain Britain, Carnage, Colossus, Curt Connors, Cyclops, Damage Control, Daredevil, Dark Phoenix (DLC), Deadpool, Destroyer, Doctor Strange, Doombot, Doombot (V-Series), Dormammu, Dr. Doom, Dr. Octopus, Drax the Destroyer, Elektra, Electro, Emma Frost, Extremis Solder, Fandral (DLC), Frost Giant, Galactus (mini), Gambit, Gamora, General Ross, Ghost Rider, Green Goblin, Groot, Gwen Stacy, Havok, Hawkeye, Heimdall, HERBIE, Hogun (DLC), Howard the Duck, Hulk, Human Torch, Hydra Agent, Invisible Woman, Iceman, Iron Fist, Iron Man, Iron Patriot, J. Jonah Jameson, Jane Foster (DLC), Jean Grey, Juggernaut, Kingpin, Kingpin Henchman, Kraven the Hunter, Kurse, Lady Liberty, The Leader, Lizard, Loki, Luke Cage, Magneto, Magneto Acolyte, Malekith, Mandarin, Maria Hill, Mary Jane Watson, Mastermind, Mini Sentinel, MODOK, Moon Knight, Mysterio, Mystique, Mr. Fantastic, Ms. Marvel, Nick Fury, Nightmare, Nova, Odin (DLC), Pepper Potts, Peter Parker, Phoenix, Polaris, Prisoner, Professor X, Psylocke, Punisher, Pyro, Red Hulk, Red Skull, Rescue, Rhino, Rick Jones (DLC), Rocket Raccoon, Ronan the Accuser, Roxxon Agent, Sabretooth, Sandman, Sandman Goon, Sentinel, She-Hulk, Sif (DLC), SHIELD Agent, Shocker, Silver Samurai, Silver Surfer, Spider-Man, Spider-Woman, Squirrel Girl, Star-Lord, Stan Lee, Storm, Super-Skrull, Symbiote Scientist, Taskmaster, Thanos (DLC), Thing, Thor, Toad, Tony Stark, Union Jack, Venom, Viper, Volstagg (DLC), Vulture, Wasp, Whiplash, Winter Soldier (DLC), Wizard, Wolverine
A látványvilág egyedül játszva hozza a megszokott nívót (talán egy picivel még szebb is, mint a The Lord of the Rings), tehát fenséges. Viszont, ha csatlakozik a második játékos, egészen másképpen festenek a dolgok. Folyamatos képfrissítési problémák, akadozás, az elődöknél is bénább kamera jellemzi a többszemélyes mókát. Megbocsájthatatlan dolognak tartom, ebben a formában 6 pont is erős lenne rá. Egyedül játszva viszont ilyen dolgok nem fordulnak elő szerencsére, de mégis, a co-op támogatás elvesztése számomra fájó pont.
A hibák leginkább a sztorinál jelentkeznek. Említettem korábban Mr. Fantastic karakterét. Róla annyit kell tudni, hogy a Fantastic Four vezetője a teste pedig nyúlékony. Ehhez képest a készítők egy rühes-nyüves transzformert csináltak belőle. A megfelelő panelra állva Mr. F átváltozik az adott helyzethez igazodva erővágóvá, csavarhúzóvá, kalapáccsá, védő kesztyűvé, valamint bármikor átalakítható TEÁSKANNÁVÁ. Nem viccelek, erre még külön jár trófea is. Tudom, hogy poén játék, de ez mélyen érintett…
A szinkronhangok tökéletesek, jól el lettek találva. Néhány szereplőnél pedig nem bízták a véletlenre a dolgot (az említett Deadpool példának okáért). A hangok és zenék is élvezhetőek, konkrétan még egy csöves taxis verseny alá is olyan adrenalin pumpáló akciós dallamot választottak, mintha vérre menne. Néha viszont buta módon nem játssza végig őket a program, önkényesen vált, vagy rosszabb esetben elnémul. Apróbb játékmechanikai gondok is akadnak, értem ez alatt a karakterek beszorulását, vagy a néhol bebutuló kamerát. A repülést is meg kell szokni, mert elsőre katasztrofálisnak tűnhet, de kis gyakorlással kezelhető (a Batman 2-ben Superman repkedése óta sokat javult). Több, mint 20 óra alatt 3-4 alkalommal le is fagyott a szoftver, szerencsére minden fontosabb cselekedetet eltárol a játék.

Bár a LEGO Marvel Super Heroes az eddigi legtöbb hibával rendelkező LEGO játék, de ugyanakkor hangulatilag és tartalom szempontjából messze a legjobb. Bődületes szereplőgárda képviselteti magát (szinte tényleg mindenki itt van, aki egy picit is számít), remek szinkronnal rendelkezik. A széria szerelmeseinek kötelező darab!

(A játékot partnerünk, a CNG.hu bosszúállói bocsájtották tesztelésre. Köszönjük! Megvásárolgató támogatónk, a Konzolok Szervize budapesti boltjában, vagy webshopjából meg is rendelhető.)
Képgaléria
Olvasói vélemények
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
29. Onimushaman  Szerkesztő
2013.11.26. 16:44:44
LV24
Válasz 28. roland31 üzenetére:
Mind a két oldalnak vannak remek hősei és gonoszai is.
Csipáztam a WB-s Batman rajzfilmet, a másik oldalról a Pókember volt a kedvenc.
señor
2013.11.24. 21:42:44
LV4
Jah én is a DC-t csipázom jobban :) Ahhoz képest, hogy "lehúzták" a Man of Steel-t, nálam nagyon betalált. A rajzfilmekből is így voltam régen, rüheltem az összes Marvel mesét... A DC rajzfilmeket orrvérzésig képes voltam nézni. :)
Ratchet and Clank forever:)
27. Onimushaman  Szerkesztő
2013.11.24. 12:15:00
LV24
Válasz 26. Giboo üzenetére:
30 körül volt.
señor
26. Giboo  PlayStation.Community tag
2013.11.23. 20:47:49
LV6
Demo tetszik. A 100% hány órát igényel?
25. Dark-Fu  PlayStation.Community tag
2013.11.23. 17:21:01
LV4
Jó kis game, a teszt is jó, grat.
De a coop nem rosszabb, mint a batman 2-ben volt. Sőt! Nekem jobban tetszik a sandbox része is, kivéve egy apróságot, hogy könnyebb...
Gőg és Magőg fia vagyok én!
24. Binder  Drift & Photo
2013.11.21. 18:42:44
LV22
Na...gyerekek be is rendelték. :)
23. bedeko88  PlayStation.Community tag
2013.11.20. 18:41:51
LV1
Köszi a tesztet.
Hétvégén nekifeszülök, amint lesz rá időm. Kihagyhatatlan, mint az eddigi összes Lego játék.
22. norbifiatal  PlayStation.Community tag
2013.11.20. 04:48:09
LV7
Válasz 21. Onimushaman üzenetére:
Remélem ^^
"Omae wa mou shindeiru..."
21. Onimushaman  Szerkesztő
2013.11.19. 21:08:17
LV24
Válasz 20. norbifiatal üzenetére:
Tudom barátom. Akkor majd PS4-re, lehet az már elbírja a co-op részt is. ;)
señor
20. norbifiatal  PlayStation.Community tag
2013.11.19. 20:34:31
LV7
Válasz 14. Onimushaman üzenetére:
Hurrá...de tudod, más nincs! :-)
"Omae wa mou shindeiru..."
19. Onimushaman  Szerkesztő
2013.11.19. 20:03:32
LV24
Nem tudom néztétek-e a játszható karakter listát, de olyan finomságok is lapulnak ott, mint May néni vagy Mary Jane. :D

A néni táskával verekszik, Parker nőjén pedig Pókemberes póló van. Jól ki vannak dolgozva a figurák, ezért is szeretem ezeket a játékokat.
señor
18. Onimushaman  Szerkesztő
2013.11.19. 19:59:30
LV24
Válasz 15. Lara üzenetére:
Mentségére szóljon, hogy ez legalább tisztességesen csinálja. Miután újra bekapcsoltad nincs a gyökér rendszer ellenőrzés, mint általában más ilyen jellegű problémáknál.
señor
17. Lara  beauty junkie
2013.11.19. 19:29:49
LV26
16. Barneyzero  PlayStation.Community tag
2013.11.19. 18:18:57
LV11
Válasz 5. Lara üzenetére:
Wow, én pont ugyanígy vagyok a 2 univerzum szempontjából :D
15. Lara  beauty junkie
2013.11.19. 17:44:50
LV26
Válasz 13. Onimushaman üzenetére:
az mondjuk a gépnek nagyon jót tesz, ha 10-szer lefagy. :S
14. Onimushaman  Szerkesztő
2013.11.19. 17:19:53
LV24
Válasz 9. norbifiatal üzenetére:
Nem javaslom a Vita verziót, mert a szokásos DS port. Kiherélt kistestvér.
señor
13. Onimushaman  Szerkesztő
2013.11.19. 17:19:00
LV24
Válasz 10. Agent üzenetére:
Lehet próbálkozni vele, ma délelőtt 2 pályát sikerült lenyomni együtt. A szokásosnál kevésbé akadozott, cserébe lefagyott. Ez a fagyás dolog sajnos sokszor előfordult 25-30 óra alatt (8x biztos).
señor
12. Onimushaman  Szerkesztő
2013.11.19. 17:17:09
LV24
Válasz 11. Lara üzenetére:
DC-ből az elvontabb témák tetszenek, mint a Watchmen.
señor
11. Lara  beauty junkie
2013.11.19. 15:30:07
LV26
Válasz 8. Onimushaman üzenetére:
hehe, kinek mi. :D
10. Agent  Vissza a mátrixba
2013.11.19. 14:53:13
LV11
Rossz hír ez nekünk is, a feleségemmel többnyire együtt játszunk, vagy ő egyedül. Egy missiont láttam eddig, ez alapján tetszik, hozza a korábbi LEGO játékok szintjét. Gumiemberen röhögtem mikor megláttam miket tud csinálni.
9. norbifiatal  PlayStation.Community tag
2013.11.19. 14:51:45
LV7
Jó teszt lett szokás szerint. Majd ha lesz kedd, vagy Vitára, vagy Ps4re beszerzem... innább csak Vitára :)
"Omae wa mou shindeiru..."
8. Onimushaman  Szerkesztő
2013.11.19. 14:39:47
LV24
Válasz 5. Lara üzenetére:
Nálam fordítva meg pont fordítva, DC univerzumból Batmant csípem csak.

Itt Vasemberrel repkedhetsz, és tonnányi X-men közül választhatsz. :)
señor
7. Onimushaman  Szerkesztő
2013.11.19. 14:36:50
LV24
Válasz 6. WeNoM üzenetére:
Nincs mit, jó játékot!
señor
6. WeNoM  PlayStation.Community tag
2013.11.19. 14:30:35
LV2
Köszi a tesztet , a gyűjtőit be kell hogy szerezzem !
PSN ID : WeNoMTeaM
5. Lara  beauty junkie
2013.11.19. 09:37:32
LV26
arra jöttem rá a képeket nézve, hogy hozzám tényleg a DC hősei állnak közelebb, mert konkrétan innen mindenkit rühellek, leszámítva az x-men csapatot. :) meg persze Lokit! :)
annyi szar képregény filmet kellett ezekből megnézem, hogy herótom lett a karakterekből is.
szóval nem tudom, hogy így mennyire fog bejönni a játék.
mert a lego batman 2-nél elaléltam mikor supermannal repülhettem és tolták alá a zenét. 20 percig csak röpködtem mint egy hülyegyerek.
de azért hátha a lego világ megfog miatt majd.
4. Jesus  PlayStation.Community tag
2013.11.19. 09:07:17
LV20
Válasz 3. Ibshow üzenetére:
PC-n is szaggat 2 playerben? Amúgy progival a ps3 joyt is felismeri a pc. :)
Spupul!
2013.11.19. 08:37:25
LV1
Pedig nálunk is erősen a co-op-on van a hangsúly!
Egyenlőre PC-n toljuk 2db PS2 joy-jal, de szeretném beszerezni PS3-ra is! A hibák természetesen ugyanazok! Sőt! Ugyanazok, mint eddig bármely más TT játékban. Ahogy a tesztben leírtad, a MARVEL hangulat kárpótol mindenért! A játék hatására a két abszolút favorit Deadpool és Venom, szóval a Karácsonyi kívánság listán szerepelnek az őket tartalmazó készletek!
三島 平八/ミシマ ヘイハチ 10連コンボ: 上・上・上・上・上・中・下・上・中・中
2. Onimushaman  Szerkesztő
2013.11.18. 23:52:58
LV24
Válasz 1. Barneyzero üzenetére:
Elhiheted, hogy mennyire felbosszantott a dolog. Összes részt barátnőmmel toltam le. Ezt most forever alone stílusban.
señor
1. Barneyzero  PlayStation.Community tag
2013.11.18. 23:43:36
LV11
És pont a coop lett elcseszve benne... :S
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
LEGO MARVEL SUPER HEROES
Warner Bros. Games
Látványosság:
Játszhatóság:
Szavatosság:
Kiemelkedő
Zene / Hang:
Hangulat:
Kiemelkedő
8/10
Pozitívum
Fergeteges tartalom, remek szavatosság, a Marvel univerzum tökéletes adaptációja
Negatívum
Tönkrevágták a kétjátékos élményt, co-op módban a látványosság átlagon aluli, kisebb játékmechanikai hibák

MARTIN BELESZÓL
Szerintem a téma miatt ez lesz sokak kedvenc LEGO játéka. A gyűjtői verzióhoz Iron Patriot LEGO minifigura jár, egyszerűen imádni való!