Advertisement

PlayStation.Community

2015.04.23. 14:36 Játékteszt
36 hozzászólás
Szerző: Dragonken
Értékeld a cikket!
Nemcsak a külső, hanem a belső (szerv) is számít!

Játékterem, vér, bla-bla-bla. Amennyiben kíváncsi vagy a sorozat eredetére, akkor EZT az írást olvasd el, amit egy rendkívül szimpatikus és jóképű fiatalember írt. Itt, a PS4-es Mortal X tesztjében most nem lesz semmiféle nosztalgikus visszaemlékezés, csupán a rideg tények!

Az előző résznél egyszerű dolgom volt, mert iszonyatosan magasról lekaksiztam a még el sem készült produktumot. A teljes PS2-es MK éra megmosolyogató bohócság volt csupán (szerintem) – erre visszatérek majd tüzetesen a MK History bejegyzéseimnél –, ez a rész sem lesz különb. Erre mi lett belőle? Ha emlékem nem csal, akkor csak 9db nagyobb versenyt nyertem belőle otthon. A Mortal Kombat X esetében azonban jóval nehezebb dolgom akadt: az előző rész nagy kedvencemmé vált és olyan marketing kampányba kezdett a Netherrealm Studios, amit nem lehetett nem észrevenni. Apró, de fontos kis információk, bomba trailerek, pörgős gameplay; nem volt egyszerű kivárni a megjelenést.
Az utolsó 2-3 hétben váltak kritikussá a dolgok, amikor naponta jöttek ki az új videók. Szinte nem volt olyan nap, amikor nem néztem volna meg valamit új anyagot a játékkal kapcsolatban. Továbbá az is tetézte a dolgokat, hogy már mindenki rég nyomta a cuccot megjelenés előtt, én pedig csak a hivatalos release napján tudtam neki esni. Ez idő alatt volt alkalmam elolvasni sok hazai és külföldi tesztet az új részről. Őszinte leszek: ezek kivétel nélkül olyan írások voltak, amiket a játék kipróbálása nélkül is össze tudtam volna dobni. Felszínes rizsa némi körítéssel, amit 3 trailer megnézése után meglehet írni egy délutáni ebéd után. Félreértés ne essék: nem kell (és én sem fogok) ultra hardcore droid dolgokba belemenni, de azért – finoman szólva – nem árt, hogyha valaki ért a versus játékokhoz, különösen az adott szériához. (Ha én fogom tesztelni a Gran Turismo 8-at, akkor az 6 pontos lesz, mert nem tudok kiszállni az autóból, nem tudok belehajtani a közönségbe, és Vin Dízöl sem feszít benne. Viszont ha lehet autóillatosítót is vásárolni, akkor talán felkúszik egy hetesre... még meglátjuk.)
Az előző MK-epizód sikeresen rebootolta a haldoklófélben lévő sorozatot, vagyis új életet lehelt a rég óta döglődő sárkányba. Azonban, ha az előző felvonás újragondolásnak tekinthető, akkor ez itt most a várva várt evolúció! Nagyon kevésszer találkoztam VS játékokkal töltött pályafutásom során azzal, hogy egy folytatás egyszerre képes legyen arra, hogy semmiben sem hasonlítson az előző részre, és mégis ugyanaz maradjon.
A harcrendszert tekintve pedig itt most teljes mértékben ez a helyzet áll fent. Szinte egyetlen egy kombó vagy string sem található meg a MK9-ből. Az összes dolgot újra kell tanulni, viszont mégis mindegyik jellegzetes az adott karakterre. Ezt személy szerint nem fogadtam kitörő lelkesedéssel, hiszen nem kevés órát beleöltem az előző epizódba, és az összes eddigi ott megtanult dolgot vághatom ki a lomtárba a fejemben. Sok speciális mozgással is ez a helyzet: ami idáig mondjuk hátra, előre + Négyzet volt, az most legyen ugyanez, csak Körrel. Ritka egy dühítő szituáció, amikor reflexből nyomnál valamit, és egy másik gombbal kell előhozni.
Ennek az éremnek a másik oldala azonban pontosan ugyanez, vagyis minden teljesen friss. Mindenki teljesen új kombinációkkal és mozgásokkal rendelkezik, amik nem néznek ki rosszul. Ez egy nagyon nagy plusz pont, ugyanis szokása a fejlesztő NRS-nek, hogy undorítóan animálják a mozgásokat. Szerencsére a trailerek óta nagyon sokat finomítottak az animációkon, szóval a legtöbb sikeresen eléri a mai színvonalat. Kivételek természetesen akadnak, amik ráadásul olykor botrányosak is, lásd Liu Kang intro-animációját példának. Amikor menetelve ütöget, az úgy néz ki, mintha csont részeg lenne és csak kapálózna a kocsmában a szebb napokat is megélt, egykori shaolin szerzetes. Az előre, illetve hátrafelé sétáló animációja is mókás, mintha ezek felett elsiklottak volna a fejlesztők. Kitana alapbeállása pedig úgy néz ki, mintha ki lenne törve a nyaka. Komolyan, nézzétek csak meg!
Ha valaki az értelmetlen erőszakra és őrült kivégzésekre gerjed, akkor itt mindenképpen megtalálja a számításait. Itt érezhető igazán, hogy valóban nextgen szintre fejlődött a sorozat. Most sikerült elérniük azt, hogy bizonyos gyilkosságok pontosan ugyanolyan betegesen néznek ki, mint ahogyan azt a tervezőasztalon megálmodták. Idáig is mondták páran, hogy milyen undiii valamelyik fatality, de most hiszem el valóban, hogy néhány gyengébb idegzetű embernél ezek tényleg ki fogják verni a biztosítékot. Legtöbbjükben van valami figyelemre méltó kis gusztustalanság, aminél elégedetten tud mosolyogni beteges arcunk. Persze, a belsőségek és kettévágott szervek olykor mókásan reagálnak a dolgokra, de így is haláli, hogy ilyen dolgokat láthatunk a képernyőn. Megéltük azt, hogy egy játékban valakinek kihúzzák a beleit a száján keresztül - ez nem semmi teljesítmény Boonéktól! A visszatérő, tulajdonképpen szuper-mozgásként funkcionáló X-Ray támadások ugyanilyen elmebetegségek, garantáltan felfognak szisszenni és röhögni rajtuk az emberek.

Persze nem csak itt fejlődött a game, hanem szerencsére az alapoknál is: vagyis a küzdelemnél. Kaptunk egy stamina csíkot, aminek futásnál, combo breakernél, back dashnél, illetve kombózásnál lesz szerepe. Az Injustice-ból ismert Interactible rendszer egy az egyben átköltözött ide, azaz különböző pályaelemeket hasznosíthatunk bunyó közben: szolgáljon az akár menekülésre a sarokból, támadásra egy doboz, vagy akár egy rossz helyen kolbászoló öreglány formájában.
Az egyik legfontosabb újítás, hogy meccs előtt választanunk kell harcosunknak egy „stílust”. Ilyenkor vágja rá mindenki hangosan, hogy: „Dehát ’emmá vót' a Dedli Ellájenszben is!” Nem, ég és föld a kettő közti különbség. Leegyszerűsítve arról szól a dolog, hogy ezekben a variációkban a karakterektől elvesznek, illetve hozzáadnak bizonyos képességeket, mozgásokat. Papíron nem hangzik túl izgalmasnak a dolog talán, de menet közben komoly stratégiai megfontolás lehet az, hogy mondjuk Scorpion melyik variánsával álljunk ki ellenfelünk ellen. Legyen a két kardos, ahol hosszabbak a támadásaim, illetve új stringeket kapok? Vagy az, ahol kis segítőket tudok megidézni a támadásokhoz? Vagy, ahol folyamatosan tudom sebezni ellenfelemet a tűz segítségével támadás nélkül is akár? Lényeg, hogy kifejezetten mély a harcrendszer, vagyis, aki beleteszi az időt a stílusok közti különbségek átnézésébe, annak ez meg is fog térülni.
Itt viszont kell kitérnem egy apróságra, ami igazából nem a Mortal X-szel kapcsolatos, hanem inkább a playerekkel... már hogyha valakit érdekel a dolog természetesen. Kicsit szolgálati közlemény jellegű a dolog, de olyan szinten lusták, illetve „lesz@rom” típusúak lettek a játékosok manapság, hogy félelmetes.
Futótűzként terjedt el ugyanis a neten, hogy vannak a játékban úgynevezett Easy Fatality tokenek, amikhez csupán védekezést és egy gombot kell nyomnunk és bumm, máris megcsonkítottuk a szerencsétlent. Egy rakás website leközölte, hogy ez pofátlan pénzlehúzás (a Store-on is kaphatóak a tokenek), és hogy tessék, ilyenek a videojátékok 2015-ben. Ezzel még nincs is baj, de ilyenkor jönnek a kommentek, hogy kinek kell ez, senki sem használja, minek, egyebek. Na, mármost ez olyan, mint a pornó: senki sem nézi ezeket, mégis gyártják és nézik 24/7-ben a népek, ráadásul azt a születésnapi zsúros videót a gépeden egy „B” betűvel kezdődő óriásvállalat rögzítette, nem a nagyi.
A Mortal Kombat rajongók igen nagy százaléka (ha tippelnem kellene, akkor 75-80%) abszolút nem tud játszani a játékokkal. Nagyon sok embert ismerek, akinek egyszerűen meghaladja a képességeit egy abszolút mezei kivégzés inputja, mondjuk hátra, előre, le + Kör. Blue screen, ennyi volt. Tovább megyek: nagyon sokan már a tutorial módban is elakadtak. Félelmetesen sokan nem tudják vagy értelmezni („Védés és előre? Mikor, mi van?”) vagy beadni a legalapvetőbb kombinációkat sem. Egy valamit tisztázzunk: ezt nem azért írom le, hogy fikázzam a játékosokat, nem kell mindenkinek tournament szintű játékosnak lennie, nyilván. De ha elakadsz egy olyan alapvető dolognál, mint mondjuk ütés, rúgás, csáklya Scorpionnal, akkor nem neked való ez a stílus barátom. Ezek nélkül olyan játszani, mintha mondjuk autós játékot szeretnél tolni kanyarodás nélkül. Én csak a gázt akarom nyomni, há’ nehogymá’ még fékezni is kejjen a kanyar előtt…
De miért pofázok erről a témáról ennyit? Mert a legtöbb MK rajongó sajnos rendkívül véresszájú, amolyan troll jellegűen. Ők azok, akik mindenhova behányják, hogy a Mortál a zisten, a többi verekedős szar, és társaik. Már egy hét alatt meglepően sok anyázó levelet kaptam pont az ilyen agysebészektől online, illetve vagy egy tucatnyi Quitalityt láttam már – vagyis ellenfelünk feje felrobban, amikor kilép ellened a meccs során. Az MK9-ben még magyaroktól is jött ilyen, azok különösen jópofák és kreatívak voltak. Ez pedig nem egyedi eset, hiszen szerkesztőtársam Jézus élete első online meccse után kapott egy magyarul írt levelet, aminek témája az volt, hogy közösüljön minél hamarabb a női ágról származó felmenőivel. Erre a rögtön támadó, „te vagy a gyökér, amiért én kikaptam” jellegű mentalitásra gondolok, ez semelyik másik VS cuccban sem ennyire durva.
Nagyon sokan érvelnek, sőt bizonygatják azt, hogy ’bezzeg az UMK3 idején még nem voltak ilyen juggle – légi kombó – baromságok, ezek csak a modern VS cuccok rákfenéi. Nekik csak annyit üzenek, hogy ebbe kukkantsanak bele pár másodpercre. Az utolsó két epizód éppen, hogy tökéletes emléket állítanak neki ezzel a rendszerrel.
Rendkívül fura állatfaj a természetben élő elvakult MK fan. Rendkívül agresszív és támadó jellegű, szóval megközelítése óvatosan ajánlott; szolgálati közleményünknek vége.
Pedig mindent megtesz a játék a casual réteg megnyerése érdekében. Az említett dolgok mellett még extra könnyű speciális mozgásokra lehetőség is van, amit a kontroller beállítás menüben kapcsolhatunk be. Talán valahol ide sorolható még, a rendkívüli Story Mode is. Egyszerűen brutális, hogy milyen, akciófilmeket megszégyenítő látnivalót hozott össze a NRS csapata, és ami a legfontosabb, hogy érdekes körítéssel. Persze, elsősorban azok számára lesz lebilincselő, akik tisztában vannak a történésekkel, de szerintem az is élvezni fogja a dolgot, aki még MK-szűz. Egyszerűen annyira tágas ez az univerzum, annyi szereplővel, és olyan ügyesen bukkannak fel dolgok, események, karakterek, hogy fejet kell hajtanunk a készítők előtt. Toronymagasan ez a legjobb történetmesélés, amit valaha verekedős játékokban láthattunk!
Nemcsak ezt, hanem a harcosokat is tökéletesen eltalálták, főleg azokat, akiket régóta ismerhetünk. Végre valóban kibontakozhatott az egyéniségük, kedvelhetővé vagy éppen gyűlölhetővé váltak. Johnny rohadt jól hozza a korosodó, gagyi poénokkal sziporkázó akciósztárt, Kano a földre csulázó vidékimant, de szabadon folytathatnám a sort. A stílusos bevonulások szelektálás után, a többféle és ráadásul egyedi párbeszédek összecsapások előtt szintén csillagos ötöst érdemelnek. Nem nagy spoiler, hogy sok év telt el az előző torna óta, és ez idő alatt egy új, fiatalokból álló generáció is részt vesz a bunyóban. Szerencsére nem baltázták el az új belépőket, tehát nem áll fent a borzalmas SoulCalibur V effektus. A vadonatújak is instant kedvencekké válhatnak, Erron Blacket például kifejezetten rühelltem, amíg nem láttam akció közben. Az újak abszolút helytállnak, a régiek pedig csak fejlődtek, példaértékű az eredmény!

Ha már kreatív átalakításokról beszélünk, akkor nem mehetünk el szó nélkül a Brutalityk mellett sem. Ez már nem az UMK3-ban megismert meccs végi "hülyére verés, majd 3 koponya és 12 lábszárba való robbanásos" bohócság. Ez tulajdonképpen egy alternatív kivégzési forma, amit a „Finish Him/Her!” felszólítás előtt, az utolsó kombód során tudsz végrehajtani. Szinte mindegyikhez van valamilyen nem túl bonyolult kritérium (mondjuk meccs során hajtsd véghez XY mozgást 4-szer, legyen 50% energiád, stb.) aminek, ha megfeleltünk, akkor csupán az adott speciális mozgással kell nyernünk. Sokszor teljesen random jönnek elő meccs végén a dolgok, és tényleg meglepődik az ember, hogy úgy zacskón verte Johnny az ellenfelét, hogy leszállt a feje! Tökéletes az adagolása, vagyis nem túl gyakori, de nem is túl ritka ezeknek a látványa – zseniális ötlet volt. Ahogyan az is, hogy halál előtt tovább lehet még kombózni az ellenfélen, ezzel is kicsit menőzve.

Amennyiben egymagad szeretnéd elütni az időt, arra ott van a 4-5 órás Story, amibe beleszámoltam jó pár elhalálozást is. Habár nem ez a neve, de van arcade mód megnyitható endingekkel is, ezzel is el lehet szöszölni. A Test Your Might és Luck bunyók szintén visszatérő elemek, alkalmasak némi levezetésre. Vannak különböző Tower kihívások is, de erre még visszatérek. Minden meccs után kapunk aranyat, amit a már mondhatni megszokott Krypt menüpontban tudunk elverni. Megnyitható képek, brutalityk, ruhák, kivégzések, zenék várnak ránk többnyire. Plusz pont, hogy van olvasni való is ezekhez, bár a MKDA kriptáját még mindig nem tudják felülmúlni. Sebaj, így sem járunk rosszul, ráadásul piszok drága a temetőben való vásárlás, szóval időbe fog telni, amíg mindent feloldunk.
Ha neten akarsz játszani, akkor… huh. Nem fogok tökölni: jelenleg szinte undorító, vállalhatatlan az online connection. Ez egy bevett NRS szokás sajnos, az előző két játékuké is minősíthetetlen volt, és ez sem különb. Ígértek fűt-fát, hogy most milyen jó lesz, mert blablabla… hát, nem lett az. Olyan szintű delay, azaz késés van – az időnkénti szaggatásról nem is beszélve –, hogy ez csak gombnyomkodásra alkalmas, normális, taktikus játékra nem. A hiba nem az én gépezetemben rejlik, mindenhol erről panaszkodnak a neten. Ahol pedig azt írják, hogy minden stimmel és gyönyörűen fut az online, azok vagy kóklerek, akik nem értenek a dologhoz, vagy csak hazug bohócok szimplán. Harmadik verzióként pedig meg voltak kenve, de én sajnos nem kaptam a borítékból, vagyis marad a véleményem. Rengeteg egyéb bunyós cucc netes részét ismerem, szóval van összehasonlítási alapom, higgyetek a bizalomgerjesztő arcomnak.
De jobban belegondolva, miért is javították volna ki az online-t? A játék eladása már az első napokon rekordokat döntögetett és még fog is, bőven megtérültek a költségek. Boon lehúzza a rolót, elment ebédelni, nincs kiszolgálás a kasszánál és kész, vedd meg a következő részt is ugyanezzel a netkóddal. Végül is, ez a harmadik játéka, amivel ezt eljátssza… Online nemhogy a csúcson, a rakás alján sincsen a NRS, valahol Scorpion Netherrealmi budija alatt úszkál a Tarkatan széklet között.
Egyébként van minden, ami elvárható manapság, plusz még 1-2 extra, mint csapatbunyó (ami nem összekeverendő a Tag fighttal), illetve King of the Hill is. Választhatsz egy frakciót is, aminek a tagja lehetsz, ezzel egyfajta csapatmérkőzés része lehetsz, ahol statisztikákkal versenghetsz, plusz kapsz egy pár extra Fraction kivégzést is. A Living Tower viszont kifejezetten jópofa: óránkénti, napi illetve heti tornyokban próbálhatod ki magad, ahol a szokásos őrült szabályokban bunyózhatsz. Képernyő eltorzítás, karakterek belepiszkálnak a meccsbe, felcserélt irányítás, stb.

Így a vége felé lássuk a látni- és hallani valót. Bajban vagyok a látvánnyal, mert nagyszerű az összhatás, illetve vannak gyönyörű dolgok is, például a kikötői víz valami eszméletlenül fest, már-már szívesen fejest is ugranék a hullák közé a vízbe. A karakterek sem néznek ki rosszul, bár lenne még hová fejlődniük, az izzadás és a bőr hatása azonban pofás. A pályák is többnyire jól néznek ki, de… túl sok a „de”. Egy szó, mint száz: nem adok erre maximális értékelést, úgy érzem, hogy lehetne ennél szebb is az egész; ez egy stabil "jó" véleményem szerint. Verekedős játékoknál jelenleg viszi a mezőnyt (bár illik is tényleges konkurencia hiányában), de mint PS4-es cucc, hagy kivetnivalót maga után.
Az ütések és a különböző kivégzések hangja valami kegyetlen jó lett, igazi élmény egy jó fejessel vagy egy ütős hangrendszerrel a game. A szinkronok is kiválóak, mind jól el lettek találva. Külön jó pont, hogy meccs közben is beszólogatnak egymásnak a karakterek és itt is vannak személyre szabott szövegek olykor. Egy valami miatt nem kap maximális osztályzatot: ez az ok a zene. Kifejezetten semmilyenek, egy dallamot sem tudnék felidézni a fejemben – bár ez igaz szinte az összes MK-ra. Nem adják meg azt a pluszt az akcióhoz, amire szükség lenne, szerencsére azonban a többi dolog egyensúlyozza ezt.
Még ha itt-ott kissé negatívnak is tűnt a tesztem olykor, azt le kell szögeznem, hogy a játék egyébként fantasztikus, messze a legjobban sikerült MK az összes rész közül! Azonban akárhogyan is szeretnék neki 9-est adni, nem tehetem meg két NRS hagyomány miatt. Az egyik a már fentebb taglalt vállalhatatlan online szekció, a másik pedig a jövőbeli frissítések.
Vannak a nagyobb, bejelentett patchek, amivel nincs is gond, ezek többnyire balance dolgok. Azonban gyakran szoktak belepiszkálni a játékaikba úgynevezett hotfixekkel, amikről nem olvashatsz sehol sem. Ez azt jelenti, hogy elindítod a játékot teljesen normálisan és mindenféle figyelmeztetés nélkül megváltoznak különböző dolgok a karakterednél. Ez annyit tesz, hogy amit begyakoroltál taktikákat vagy kombókat az idő során, azt most szépen felejtsd el és találj ki mást helyette. Természetesen, ha nem érdekel a game és csak random bunyózol, akkor nyilván a kutyát sem érdekli ez, azonban ha komolyan veszed a sportot (ami pedig erről szól), akkor ez elfogadhatatlan. Nagyon sokan emiatt hagyták abba az előző játékaikat, és nekem is komoly fejtöréseket okoztak már ezzel. Ilyen tekintetben a sokat fikázott Street Fighter IV-es évenkénti update-ek a tuti befutók.
Apropó, jövőbeli DLC-hegyek sokaságára számítsunk, de nem hiszem, hogy ez bárkinek meglepetést okozna. Jason, Tanya, Tremor és Predator hamarosan érkeznek, szóval készülhetünk a vásárlásra. Season - akarom mondani Kombat – Pack 2 is biztosan lesz, sokan Raint találgatják benne befutónak.

Amennyiben hasonlítanom kellene ezt a game-t valamihez, akkor ez az Avengers mozi videojáték megfelelője. Igazi (kora)nyári kasszasiker, amibe milliókat öltek, agyonreklámozták, és mindenki felült szépen a hype vonatra. És azt kell, hogy mondjam, meg is érdemli a cucc a sikert, a felsorolt negatívumok ellenére is, akármennyire is hülyén hangzik. A sorozat végre felnőtt 100%-osan kompetitív szintre, ráadásul a többi védjegyében is (karakterek, kivégzések, történet) csak javult. Droid és Casual rétegnek is csak ajánlani tudom a játékot; sőt, ha csak tényleg ki akarsz belezni pár embert, egy fasza sztorit látni, és néhány menetet elökörködni, akkor akár ez egy 9-es is lehet számodra. De ne menj fel akkor online, mert tuti nekem fogsz anyázó levelet küldeni utána!

(A játékot partnerünk, a Cenega Hungary biztosította tesztelésre. Köszönjük! Megvásárolható támogatónk, a Konzolok Szervize budapesti boltjában, illetve webshopjában.)
Képgaléria
Olvasói vélemények
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
36. Old_Raiden  Kitiltott felhasználó
2015.05.02. 18:54:55
LV21
Válasz 34. xetron üzenetére:
Én úgy tudom, hogy már Xboxon se lesz tiéd az előfizetés alatt kapott játék.
35. martin  Főszerkesztő
2015.04.30. 18:49:08
LV27
Válasz 34. xetron üzenetére:
Ebben nem vagyok biztos.
Ezt most kimondtam, vagy csak gondoltam?
34. xetron  PlayStation.Community tag
2015.04.26. 21:28:09
LV20
Válasz 31. Itachi üzenetére:
Teljesen igazad van és egyetértek veled. Mondjuk xboxon a játék amit kapsz örökre a tiéd marad, itt ps-en nem.
Ilyen szinten kicsit xbox-nál nem érzed, hogy lehúznának.
Ultra Super Mega Combo Breaker .....
33. Itachi  PlayStation.Community tag
2015.04.26. 01:20:07
LV2
Válasz 32. CountofHell üzenetére:
Nem a pénzzel van a bajom, hanem az elvvel. Mert ok lenne, hogy ha dedikált szervereket futtatnának minden játékhoz ergo jó lenne az online minősége. Ezzel szemben semmi más az egész mint egy payment wall.
ヤレヤレ、ダゼ。
32. CountofHell  PlayStation.Community tag
2015.04.25. 23:08:54
LV15
Válasz 31. Itachi üzenetére:
Beáldozod a GTA V, AC, CoD vagy BFhardline vagy valami más játék árát egy éves PS+ előfizura és már meg is vagy.
PSN - CountofHell_HUN
31. Itachi  PlayStation.Community tag
2015.04.25. 14:46:58
LV2
+1
Tényleg jó lett ez a MK. Egyetlen bajom az, hogy mint minden egyéb PS4 játéknál az onlinenhoz Ps + kell, ami elfogadhatatlan. És ez nem csak itt baj, hanem a GG XRD sign ban is. Csapnivalóan rossz mindkettő online ja. Nagyon nem jó ez a generáció emiatt a fos ps+ erőltetés miatt. Rossz vicc az egész, még anno röhögtem a sok boxoson, hogy perkálniuk kell az online ért, Sony nagyon rossz irányba megy. Régen is voltak bajok fightereknél az online al, de mondhatta az ember, hogy ok, benne van a pakliban, de nem is került zsébe. Most pont olyan szar az online és még zsébe is kerül. Akkor ps3 on TTT2 zzen az ember, mert ott jó az online ÉS ingyenes???? Rossz vicc.
ヤレヤレ、ダゼ。
30. Old_Raiden  Kitiltott felhasználó
2015.04.24. 22:29:06
LV21
Jó lett a teszt és tetszik is a játék, főleg az új karakterek, mint D' Vorah és a Torra / Ferra páros. Mindig is mortálos voltam.

Meg is venném, csak majd hanyatt estem a Kombat pakk ára láttán és még az beszélik, hogy lesz 2. csomag is ?! :S
Így köszönöm szépen, egyenlőre pihen a MK X, egy teljes kiadásig, ami nem most lesz. De már csak azért is kivárom, mert sejthető, hogy jó pár DLC karakter igazából ott lapul a lemezen / játékban.

Persze érthető, hogy ebből van még egy "kis pénz" a WB-nek és ez csak nekünk Magyaroknak húzós, de ezt valahol mégis "kibaxás".
Én már azon se lepődnék meg, ha Freddyt is elő kaparnák Jasonnek a előző részből, mert ugye had legyen meg az igazi VS...
29. martin  Főszerkesztő
2015.04.24. 20:15:36
LV27
Válasz 23. KROTCHY üzenetére:
Hát nem tűnne fel többet. De egyébként értem.
Ezt most kimondtam, vagy csak gondoltam?
28. PSti  PlayStation.Community tag
2015.04.24. 18:38:49
LV5
Köszi a leírást! A játék kimarad, de ettől függetlenül nagyon tetszett ez a cikk róla.

Ja, és ez az UMK3 kombó videó nagyon komoly, csak a Sindel meg a Kabal kombók felét ismertem. Amikor ilyen 100%-ra nyomja a gyerek, az kész.
27. shadow87hun  intruder
2015.04.24. 17:38:49
LV2
Válasz 12. Albert üzenetére:
Ha az ilyen embert reportolod akkor bannolják egy időre az egész pspluszból. Tesóm szeret fifázni és mivel az kikészíti az ember idegeit, ezért néha ír egy nem szép levelet és egy párszor már bannolták emiatt, néha nevetséges indokkal, mert olyan is volt, hogy csúnyát nem írt, csak azt hogy monkey és gondolom feka lehetett a másik oldalon az illető. Szóval az ilyeneket nyugodtan reportolhatod és akkor legalább pihen egy kis ideig :)
"You're a legend in the eyes of those who live...
26. Lotar  PlayStation.Community tag
2015.04.24. 14:41:40
LV18
+1
Nekem nagyon bejön a game . Ahogy itt szokták mondani: MK A CSÚCSON,A TÖBBI A RAKÁSON.
psn/sen id: pcpmate
25. DanielBiG  PlayStation.Community tag
2015.04.24. 10:19:56
LV5
Válasz 15. talos86 üzenetére:
Ez lehet neked is segít (egyik fórjmrol van a szöveg):
Akinek "laggol" a játék, azaz ugrál a kép, mintha kimaradna néhány képkocka annak ajánlom a következőt:

Játékot elinditod--> Elkezdesz egy meccset --> Amikor elhanzik a "Fight" nyomd meg kétszer az Alt+Entert --> A "laggolás" eltűnik.

Eléggé hülyeségnek hangzik, de tényleg működik, nekem megoldotta!

Akinél dll hibát dob inditás után, annak pedig az info:

Ne az asztali parancsikonnal inditsátok, hanem a telepitett játék mappájában lévő .exe-vel (később persze ezt ki tudjátok rakni az asztalra parancsikonként). Elérése: Program Files/Mortal Kombat X/Binaries/Retail/MK10.exe
Ghost Recon WILDLANDS Magyar Közössége
24. Onimushaman  Szerkesztő
2015.04.24. 01:31:48
LV24
Válasz 22. martin üzenetére:
Ja, ez így oké.
señor
23. KROTCHY  a here
2015.04.24. 01:06:54
LV29
Válasz 22. martin üzenetére:
Azt a 9-ben sem lehetett, furán venné ki magát ha egy fatality után feltűnne a csóka az átvezetőben x)

Meg sztori alapján is voltak úgymond baráti meccsek (Cage vs Sonya), ott is hülyén nézett volna ki ha Cage-dzsel le lehetett volna ütni Sonya fejét..
Playing: Uncharted 3 multi
22. martin  Főszerkesztő
2015.04.24. 00:45:37
LV27
Az lehet, hogy a sztori módban nem tudok kivégezni?
Ezt most kimondtam, vagy csak gondoltam?
21. csibiur  Szerkesztő
2015.04.24. 00:32:45
LV1
Jo a cikk, kovi fizu utan megy a kosarba. Asszem ez lesz a szeria elso darabja amivel pro szinten kitanulok, kar hogy nem fogok tudni reszt venni a versenyeken :|
20. Feles  Feles
2015.04.23. 23:09:09
LV14
2v2 nélkül ez nálam hatalmas csalódás.
Feles
19. Sanada  Szerkesztő
2015.04.23. 22:39:53
LV4
Faja teszt lett, uram! Minden leírttal maximálisan egyetértek.
18. Don-Atello92  PlayStation.Community tag
2015.04.23. 20:48:45
LV6
Nagyon fasza lett a cikk. A szolgálati közleménnyel egyetértek.
Jól emlékszel, 9 tornát nyertél meg :)
17. Dragonken  Szerkesztő
2015.04.23. 20:39:50
LV16
+1
Válasz 14. mui-ruy üzenetére:
A sztoriról direkt nem akartam beszélni, mert fantasztikus élményt ad. Bizonyos részeknél úgy örültem a fejemnek, mint valami kisgyerek.
Várlak mindenképpen, dumálunk majd egy jót róla. Ha ugyanilyen tempóban tudok haladni a dolgokkal, akkor talán 2017 áprilisban kint is lesz az a MK History epizód.

Ami viszont valóban kimaradt, hogy a karakterekről és később talán a sztoriról is Gabe83 fórumtársunk bejegyzései között találhattok nagyszerű ismertetőket. Amennyiben nem folytatja az írást természetesen instant ban a jutalma.
http://playstationcommunity.hu/u/gabe83

Köszönjük Gabe!
de miért nincs DK-n nadrág?
16. talos86  PlayStation.Community tag
2015.04.23. 20:33:52
LV3
Válasz 14. mui-ruy üzenetére:
Ha éppen nincs használatban a másik gép, akkor van extra 4 gigám.
15. talos86  PlayStation.Community tag
2015.04.23. 20:31:15
LV3
Válasz 14. mui-ruy üzenetére:
Levág a játék tálcára, és kiírja a figyelmeztetést, hogy kevés a memória.

http://i961.photobucket.com/albums/ae97/talos[...]
14. mui-ruy  PlayStation.Community tag
2015.04.23. 19:19:16
LV3
-1
Válasz 8. talos86 üzenetére:
Hogy érted ezt a RAM elfogyás dolgot? Kifejtenéd? Nekem pont 8 giga RAM-om van, de így is csak 720p-ben fut akadás nélkül.
Kár, hogy a sztori módról kevés infó van a tesztben, egyébként jó lett! Viszont szerintem sokat fogunk még vitázni abban az MK History írásodban, ugyanis nekem a PS2-es éra nagyon kellemes emlék. Kedvencem a Shaolin Monks a mai napig. És nagyon reménykedem benne, hogy az MKX után egy SM2 készítenek (vagy hasonlót). MKX-szel most el lesznek a klasszikus stílust előnyben részesítő Mortal fanok egy darabig az biztos.
13. jime  non-alcoholic
2015.04.23. 18:59:30
LV29
+2
bakker, úgy sejtettem, hogy itt is szar lesz az online :/
az előző résznél hónapokkal megjelenés előtt már azt tervezgettük haverommal, hogy fogjuk egymást hülyére verni online... hát persze, a legegyszerűbb 4-es 5-ös kombókat se tudtuk beadni, elképesztő szar volt, lehozó, kedvünk nem volt játszani vele.

ennél a résznél megfogadtam, hogy nem veszem meg első nap, pont ezért, de látom nem is volt rossz ötlet..
talán még egy fullos kiadást is bejelentenek mire ráveszem magam, hogy megvegyem.
"wake up, you're dead!"
12. Albert  salabakter
2015.04.23. 18:59:21
LV6
Nekem ojanok is irogattak (nem szépet) akik megvertek =D
Az ienekre fölösleges bármiféle energiát pazarolni, tovább kell lépni és kész. Van elég normális ember is akik még gratulálni is tudnak ha épp öszejön valami.
Éhes vagy egyél, fáradt vagy pihenj.
11. martin  Főszerkesztő
2015.04.23. 18:44:23
LV27
+1
Válasz 10. simon7109 üzenetére:
Mikozben játszol, a gep atvizsgalja a levelezesedet. Ha van bekötve webkamera, kepet is vesz. ;)
Ezt most kimondtam, vagy csak gondoltam?
10. simon7109  PlayStation.Community tag
2015.04.23. 18:31:42
LV18
Válasz 9. simon7109 üzenetére:
Mármint, hogy elfogy 8 gb.
PSN: misi2mezei
9. simon7109  PlayStation.Community tag
2015.04.23. 18:31:18
LV18
Válasz 8. talos86 üzenetére:
Mi az istent tárol ez a játék a RAM-ban? Átmásolja az egészet? :D
PSN: misi2mezei
8. talos86  PlayStation.Community tag
2015.04.23. 16:44:18
LV3
Jó kis teszt lett. Én annyit még hozzátennék a PC kiadáshoz, hogy 8Gb RAM alatt neki se álljon senki. Nálam a 8 Giga kb 20-25 perc alatt fogy el, 12-vel stabilan tudok órákat játszani.
7. ralphcliff75  PlayStation.Community tag
2015.04.23. 16:06:18
LV3
Válasz 6. martin üzenetére:
Ettől tartok én is. Mondjuk tetszenek az új karakterek is... De a legnagyobb baj mégis ,hogy képes lennék fizetni is a kimaradó kedvenceimért, szóval nyert a "gazdagság" politika!
6. martin  Főszerkesztő
2015.04.23. 15:48:55
LV27
Válasz 5. ralphcliff75 üzenetére:
Majd jönnek $2.99-ért.
Ezt most kimondtam, vagy csak gondoltam?
5. ralphcliff75  PlayStation.Community tag
2015.04.23. 15:46:11
LV3
+1
Nagyon király lett a játék, de nekem vérzik a szívem. Hol van Nightwolf, Kabal, Sector és Noob Saibot??? Megvettem a season passt is, szóval remélem később megszánnak velük.
4. Peet04  PlayStation.Community tag
2015.04.23. 15:25:28
LV1
Ahogy az előző rész ez is király left. MK a csúcson :)
3. marcogi  utazó
2015.04.23. 14:59:02
LV9
+1
MK a csucson
couchsoldier
2. DUDVA83  PlayStation.Community tag
2015.04.23. 14:51:39
LV2
+1
Nagyon jó lett ez a rèsz valóban.
Vègtelenül örülök,hogy 2011-ben vissza talált a helyes útra.
1. GokuvsVegita  toymaker
2015.04.23. 14:45:14
LV4
+3
Nekem nagyon tetszik a játék. Szerencse, hogy van egy tesó mellettem, így nem kell onlineznem. :)
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
MORTAL KOMBAT X
Warner Bros. Games
Látványosság:
Játszhatóság:
Kiemelkedő
Szavatosság:
Kiemelkedő
Zene / Hang:
Hangulat:
Kiemelkedő
8/10
Pozitívum
Végre teljesen elérte az elvárt kompetitív szintet, minden szempontból javult, az eddigi legjobb és komplexebb rész a sorozatban
Negatívum
Vállalhatatlan online szegmens, végtelenségig érkező karakterváltoztatások, illetve balance-ok elé nézünk

MARTIN BELESZÓL
A meg nem értett és levélben pics@ba küldött kibersportoló ;) siránkozása helyett, kacskakezű casual gombzongorista lévén (aki egyébként tényleg egyetlen mozgást sem képes megjegyezni, csak nyomja az ikszkört, mint tót az anyját) szívesen olvastam volna valamit pl. az új karakterekről, meg úgy en bloc többet a játékélményről (mondjuk azt, kit ajánl nekem a tesztelő, akivel egy mozgást spammelve tudok nyerni :), de most beérem azzal, hogy ez egy igen minőségi game, mert tényleg az!