Advertisement

PlayStation.Community

2017.05.03. 08:07 PlayStation Network
8 hozzászólás
Szerző: Onimushaman
Értékeld a cikket!
Ahová nézek, szörny terem.

A The Brookhaven Experimenttel való első pár kísérletem csúfosan megbukott, mert konkrétan a főképernyőig jutottam minden egyes alkalommal. Már közel voltam hozzá, hogy leadjam szolgálati fegyveremet a jelvényemmel együtt Martinnak, amikor kiderült a hiba valódi forrása: az egy Move irányítóm aksija feladta a szolgálatot. (Mint a fénypisztolyos és mozgásvezérlős játékok kedvelője nem is csodálom, a táncolós ritmusjátékokba is rengeteg órát belekerült.)
Pedig már a kezdőképernyő megadja az alaphangulatot, ahol a közeledben elrongyol egy hatalmas lény, melletted a sötétben egy hatalmas koponya, az egyedüli fényt egy kihelyezett lámpa szolgáltatja. Bevallom, egy kicsit félelmetes szitu: egy történetalapú, zseblámpás címet simán el tudnék képzelni belőle.

Kampány és túlélő mód között lehet választani, az előbbi közel egy tucat pályát vonultat fel, az utóbbi pedig 3 nyitott szinten a szokásos egy élettel várja a halálba indulókat. A sztori teljesen eltér a megszokott meséléstől: egyenesen az akcióba röpít. Egy helyben állva kell helyt állni (ha-ha) egy szűk folyóson, egy szem pisztollyal és egy zseblámpával. Forgolódni 180 fokban lehet, mert mindkét irányból érkeznek a csoszogó mutánsok. Fejlövéssel instant kivégezhetőek a dögök, de lehet őket csonkolni rendesen, meg elegendő találat után úgy is elborulnak (lábak nélkül pedig lassan kúsznak a földön). Szinte minden esetben szegényes a látási viszony, így a zseblámpával kell világítanunk, ha látni szeretnénk az akciót, és nem arra megfordulni, hogy egy Józsi áll az arcod előtt. Az elemlámpa eleme folyamatosan merül, így egy kis taktikázásra rá lesz kényszerítve a gamer. Ugyanakkor egy gombnyomással ki lehet cserélni Rambo késre, és úgy szeletelni.
A kezdeti biztonságosabb folyosót olyan helyszínek követik, mint egy 4 irányból védhető szakasz, vagy teljesen nyílt utca. Ilyenkor teljes mértékben ki vagy szolgáltatva a házimozidra vagy a fülesedre (erősen ajánlott), figyelni kell honnét totyognak feléd. Ahogy megfigyeltem az ellenség fajtája minden pálya után eggyel nő, tehát a 4. szinten az alap mutkó mellett ott lesz agresszívebb bátyja, az irritáló csecsemő dögök, valamint egy „éppen hogy csak beférek a folyósa” kreatúra is. Ahogy a játék is említi, nem mindig a legközelebb álló lény a legveszélyesebb. Egy kis taktikázásra is sort lehet keríteni a megnyitható skillek, fegyverek, töltények, és másodlagos robbanószerek ügyén. Mocskos módon ezeket a javakat le kell vadászni a szintekről (a 2. pályáról konkrétan egy lámpát találhatsz a pisztolyra, ami nem merül le soha, ezáltal életet is menthet a későbbiekben). Kettő-négy hullámból áll egy adott szint, pihenésképpen pedig módosítani lehet a felszerelésen, illetve választani a gyógyítás és a muníciós csomag között.

Nem túl szép, nem túl érdekes, de hangulatos lövölde a Brookhaven. Néhány alkalommal a szívbaj jött rám egy hirtelen támadó mutáns miatt, de alapjában véve kiszámítható (adott útvonalakon közlekednek). A célzás lehetne egy kicsit pontosabb is, de ha végre megszerzem a lézeres irányzékot egy rossz szavam nem lesz, addig is 1-2 kilőtt töltény után simán be lehet tájolni, hogy merre is kéne célozni.
Ez egy olyan könnyed VR cucc, ami nem viseli meg túlzottan a használóját: egy 1 órás menet után két hét múlva tökéletesen onnan lehet folytatni, ahol a játékos abba hagyta.

Jesus mini videobemutató:
(A játékot a kiadó biztosította tesztelésre. Köszönjük!)

Kiadó: Phosphor Games
Fejlesztő: Phosphor Games
Megjelenés: 2016.11.09.
Ár: 5490 Ft
Játékosok száma: 1
Kép: 720p
Demo: Nincs
Méret: 2.6GB
Web: http://phosphorgames.com/blog/games/the-brookhaven-e...
PSN feltöltőkártya: https://www.konzolokszervize.hu/
Képgaléria
Olvasói vélemények
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
8. Onimushaman  Szerkesztő
2017.05.08. 11:43:03
LV24
Válasz 6. Greg üzenetére:
Kezdok szerencsetlensege. :D
señor
7. Greg  PlayStation.Community tag
2017.05.07. 15:39:41
LV25
"Tyrant fogyatékos unokaöccse !!!" Ez nagyon nagy volt. XD XD XD
LV426
6. Greg  PlayStation.Community tag
2017.05.07. 15:35:36
LV25
Jesus azért nem "vakult el" (6:24-nél) mert mögé dobtad a vakítógránátot, már túl közel volt. ;)
LV426
5. Greg  PlayStation.Community tag
2017.05.07. 15:31:52
LV25
Válasz 4. Resiskull üzenetére:
Szerintem nagyon állat.... a videoban is. Két kritikai elem: jó lenne ha lehetne mászkálni is, meg ez a levegőben lebegő revolver elég illúzió romboló. Nem értem miért nem lehetett két kezet "odaszerkeszteni".
LV426
4. Resiskull  PlayStation.Community tag
2017.05.04. 09:32:14
LV22
Elsőre azt mondtam nem érdekel a cucc, az alapján amit levontam a képekből, de az iromány meghozta a kedvemet hozzá, mindjárt fel is nézek a storra.
3. Hidari_HUN  PlayStation.Community tag
2017.05.03. 17:33:53
LV17
na tessék, erre mind jó a psvr :D
2. zola0306  SonsOfSaRock
2017.05.03. 17:32:10
LV16
+1
Válasz 1. Richard üzenetére:
Sztem a Josssshi barát féle nyugtató tejját tolja.
Azt mondják itt videéken a nagyik hogy marhafinom! :D
"Nem isten az ami ilyennek teremtett!"
1. Richard  PlayStation.Community tag
2017.05.03. 10:02:29
LV5
Milyen tea volt az Martin? Mostanában nehezen alszok el. :)
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
The Brookhaven Experiment
Phosphor Games
ÁTLAGOS

MARTIN BELESZÓL
Tegnap este megittam egy csodálatos, szuper egészséges, bio "jó éjt" teát, hát nagyjából egy ilyen rémálom nyitányába keveredtem. Még jó, hogy szinte azonnal fel is ébredtem.