Advertisement

PlayStation.Community

2018.12.11. 09:00 Játékteszt
73 hozzászólás
Szerző: B_Renato97
Értékeld a cikket!
Megtáltosodott motoros.

Kisebb csúszás után, de legördült a Milestone motoros játékokért felelős futószalagjáról a következő példány, a RIDE 3. Az elképesztően hangulatos videók mellett jó pár újítás is napvilágot látott, amiket átbogarászva joggal reménykedhetünk egy igazán tartalmas és szórakoztató motoros játék eljövetelében.
A Ride széria az előző két részével nem írta újra a motoros játékok történelmét, viszont kellemes szórakozást nyújtott annak, aki rajong a kétkerekű gépekért és hajlandó szemet hunyni néhány gyermeteg hiba felett. A harmadig epizód minden téren előre fejlődött: új grafikus motor, még több pálya és gépcsoda.
Talán az egyik legfontosabb dolog, hogy immáron az Unreal Engine 4 dolgozik a játék alatt, aminek köszönhetően a lehetőségek kinyílnak a grafikán és a tartalmi részen dolgozó fejlesztők előtt. Mielőtt belemennénk a technikai részletekbe, előtte érdemes pár szót ejteni az új karrier szekcióról, mivel vélhetően itt töltjük majd el a legtöbb időt.
Az első bemutatkozó versenyünket egy bivaly géppel kezdjük el, ahol is ráérezhetünk milyen egy gyorsasági motoron ülve pálya-versenyezni. A játék első versenye igazából egy mérlegelésnek is felfogható, hiszen semmilyen komoly tétje nincs, viszont kellően részletes skálát kapunk a nehézségi szint optimális beállítására. A kötelező próbakörök után már tényleg a karrierünk beindítására koncentrálhatunk, aminek első lépéseként ki kell választani az első motorunkat a minimális kezdő tőkéből, amit kézhez kapunk.
Ha ezen a nehéz döntésen túljutottunk, után a fő karakterünkön lesz a hangsúly, akit ugyancsak teljesen személyre tudunk szabni. Miután meglett az alkalomhoz illő ing és cipő, indulhat is a nem éppen rövid motoros életpályánk.

Rengeteg versenyt kapunk, különböző kihívásokkal és teljesen eltérő helyszínekkel, illetve több mint kétszáz motorral, aminek persze egy része DLC formájában elérhető, de a különböző fantázianévvel ellátott csomagoknak köszönhetően, nem kell egyesével megvenni. A tesztpéldányhoz mellékelt Sport Bikes csomag részeként még néhány új versenyt is kapunk a gépek mellé, úgyhogy aki ilyenformán szeretné a későbbiekben kibővíteni az amúgy sem szegényes tartalmat, annak adott a lehetőség.
A játék fő varázsát a többi motoros stuffhoz képest a változatosság adja. Ha úgy tartja kedvünk, verethetjük cross motorral, gyorsaságival, vagy csak egy kis teljesítményű cirkálóval is élvezet vadászni a szerpentines kanyarokat. Amit így a harmadik rész esetében hiányoltam, hogy nem lehet csak úgy kimenni a szabadba és minden kötöttség nélkül nyomni neki. Nem minden játéknak áll jól a nyitott világ, de legalább egy kisebb részt feloldhattak volna a szabadon száguldó játékosok előtt a fejlesztők. Talán a következő részben ezt is megkapjuk.

A korábbi epizódokhoz képest is meglepő, mennyi módosítási lehetőséget kapunk és nem csak a karakterre és a bukósisak festésére kell gondolni, hanem a motor fékbowden vagy hajtáslánc fejlesztésére is, ami persze nincs ingyen. A sikeres versenyzéssel egyre csak gyűlő pénzt, új kétkerekű vásárlása mellett tuningra is költhetjük, így akár egy kis alap motorból is igazi fenevad varázsolható amennyiben kellő mennyiségű zsetont teszünk le az alkatrészüzletben. A részletességi fokokat misem tükrözi jobban, minthogy az időszerű olajcserére is gondolnunk kell néhány versenyt követően. Vizuális szempontból is kiválóan modifikálható szinte minden elem, így hát aki él-hal a motor tuningolásért, az itt kiélheti magát, csak közbe nehogy megfeledkezzük arról, hogy a lényeg a garázson kívül történik.

Ahogy haladunk felfelé a Ride karrierünk szamárlétráján, úgy nyílnak meg az egyre gyorsabb és jobb motorok, így hát nekünk is folyamatosan fejlődnünk kell, mert ami az elején elég egy futam megnyeréséhez az már a végjátékban lehet kevés lesz. Idő visszatekerés, ideális ív jelölés és a többi szokásos segítséget tudjuk használatba venni a sikeres versenyzés érdekében, ami az elején, amíg megszokjuk az irányítást, szinte kötelező. A jobb analóggal az irányváltás mellett a dőlést is tudjuk állítani, a rendszer hasonló a korábbi MXGP részekben tapasztalthoz, de azért így is kellett pár kör, mire ráállt a kezem. Stílusát tekintve, valahova a szimulátor és az arcade közé tudnám besorolni a Ride 3-at és itt nem kifejezett az motor terelgetésére gondolok, hanem az egész játékélményre. Ezzel persze semmi gond sincs, csak érdemes tudni vásárlás előtt, hogy aki ízig vérig hardcore motoros élményt szeretne, az jobb, ha előtte tesz vele pár kört, nehogy egy csúnya borulás legyen a vége.

Az online rész egyik újdonsága a Weekly Challenges névre hallgat, ahol heti rendszerességgel jönnek kihívások,amiket, ha ügyesek vagyunk tudunk teljesíteni, ezáltal pedig felkerülni a ranglistára. Komolyabb online élményeket kereső egyéneknek érdemes egy haverral is megvásároltatni a játékot, mivel nem lesz egyszerű versenytársakat találni. Ez persze adódhatott abból, hogy az első pár órában az egyjátékos résszel érdemes gyakorolni, így előfordulhat a későbbiekben az online is feltöltődik lelkes pilótákkal. A játék sava-borsát a single rész adja a rengeteg versennyel, de ettől függetlenül is érdemes ránézni a többjátékos szekcióra.

Amikor beraktam a gépbe a Ride 3 lemezét, még kicsit tartottam a túlzott szimulációtól, de aggodalmam alaptalan volt, hiszen remekül sikerült felállítani az egyensúlyt és a kellően részletes beállítási lehetőségeknek köszönhetően mindent testre lehet szabni. Ez igaz magára a motorunkra is, és emellett a karrier is bőségesre sikerült, tartalmi szempontból. Az Unreal 4 is teszi a dolgát a játék alatt, így a kinézetre se lehet különösebb panaszunk. A kétkerekű csodák vásárlásakor lehetőségünk adódik egy showroom szerű nézetben részletesen szemügyre venni a kiszemelt gépet. Amikor ráközelítettem az egyes alkatrészekre, egyből a padlón volt az állam, mert annyira tiszta és éles az összes textúra, az összes alkatrész. Le a kalappal a modellezők előtt, akik így odavarázsolták a képernyőre a több mint kétszáz motort! Belső nézetből vezetve ugyancsak előjön, hogy a játék hanghatások terén is jól teljesít, zseniálisan megoldották ahogy a bukósisak leszigeteli a hangokat, és a menüben felcsendülő dallamok is illenek a játék hangulatához.
Sok évnyi tapasztalat a kétkerekűek világában és jó pár erősen közepesre sikerült játék után, de végül sikerült egy jó motoros játékot kiadnia a Milestone csapatának, ami előtt le kell emelni a bukósisakot. Az összes fellelhető motoros licence jelenleg az olasz stúdió kezében van, ami a konkurencia nem létezése miatt aggodalomra adhat okot, viszont, ha a jövőben is ilyen játékokkal próbálnak a nyeregbe csábítani minket, játékosokat, akkor nagyon jó dolgunk lesz.
Aki szereti a könnyed motorozást, annak bátran merem ajánlani, hiszen itt nem kell ugratókkal bajlódni vagy minden versenyen a világbajnoki címért harcolni a leggyorsabb motorokkal. Egyszerűen csak élvezni kell, ahogy a virtuális gázkart tövig húzzuk és semmihez sem fogható élményben lesz részünk.

(A játékot a kiadó biztosította tesztelésre. Köszönjük! Megvásárolható támogatónk, a Platinum Shop budapesti boltjában, vagy webshopjából a kék linkre bökve meg is rendelhető.)
Képgaléria
Olvasói vélemények
1 / 2 oldal
‹‹  ‹  1  2    ››
73. WrexU  PlayStation.Community tag
2019.01.10. 08:13:31
LV1
PS4-en még nem motorztam, PC-n is már nagyon régen. Szívesen játszanék vele.
72. HUN_Chris0129  PlayStation.Community tag
2019.01.09. 20:19:27
LV4
Autós játékok után jól jön egy kis változatosság
PSN ID: HUN_Chris0129
71. Snake  PlayStation.Community tag
2019.01.09. 20:17:21
LV1
PS2-n is imádtam a Tourist Trophy-t, itt is szeretnék hasonlót
70. totyak  PlayStation.Community tag
2019.01.09. 17:11:32
LV1
Szeretném megnyerni a játékot, mert nagyon jól kikapcsolja az embert a versenyzés, illetve a haverom is örülne neki.
69. Yokozuna  PlayStation.Community tag
2019.01.09. 17:06:46
LV6
PC-n rengeteget "motoroztam" ezer éve...ideje lenne PS4-re is áthozni a dolgot:)
"Csináltunk fényt. A végén már Unikumból."
68. xXOistrakhXx  PlayStation.Community tag
2019.01.09. 15:33:51
LV1
Nem volt még motoros játékom.
Psn id : Oistrakh_01
67. CuKORNELkul  PlayStation.Community tag
2019.01.09. 07:40:27
LV1
Platina volt az első kettő is. Ez is jól mutatna a digitális kupa polcon.
66. amstel80  PlayStation.Community tag
2019.01.09. 04:21:02
LV5
Nem volt még motoros játékom.:)
"Megvagy tetvesgörény mostpróbálj meg ugrándozni"
2019.01.08. 23:55:49
LV1
Kerekparozom,heti otszor edzek,annak is ket kereke van,Hatha ezzel konnyebben menne
64. tihibaby  PlayStation.Community tag
2019.01.08. 19:26:24
LV1
12 éves korom óta motorozom,szeretem az ilyen játékokat.
Télire,hiánypótlónak.
63. gigxer78  PlayStation.Community tag
2019.01.08. 18:51:29
LV1
Azért szeretném megnyerni mert kiváncsi vagyok mennyit fejlödött az ride2 höz képest,meg azért is mert gyerek korom ota motorozok.Motorok amik megfordultak a garázsban ,az Suzuki rf 600, gsxr 600 k3,zx6r 2005, egy igazi klasszikus gsxr 750 91 évjárat,gyerekkorom kedvenc vasa,most pedig egy sv 650 pihen a garázsba amit törötten vettem és összeraktam magamnak.
62. Westpapa  PlayStation.Community tag
2019.01.08. 15:35:51
LV1
Én megmondom őszintén utoljára motoros játékkal amivel játszottam az a Road Rash első része volt :D De ami sima motor versenyes volt az pedig a Motor Racer 2 szintén Playstation 1-en :D Szóval örülnék egy jó kis motorozásnak egész jónak tűnik :)
61. Mancineni  PlayStation.Community tag
2019.01.08. 15:33:01
LV1
Outrun után jó móka volna!
"Ha itt a pihenès ideje eljön a Suntory ideje!"
60. olishort1  PlayStation.Community tag
2019.01.08. 14:34:23
LV1
anno a Tourist Trophy-val játszottam sokat, a teszt alapján ez is tetszetős nekem, főleg a hangok miatt
59. Tevez11  PlayStation.Community tag
2019.01.08. 13:30:45
LV23
+1
Van egy Gilera Runnerem 50cm3 elég az ide-oda rohangászni, a nagy távokra jó lenne Ride3.
"A fakezemmel,lekaszabolok pár Baszadékot"ArgFan75
58. Richard  PlayStation.Community tag
2019.01.08. 13:30:31
LV5
Egyik szériához sem volt még szerencsém, ez a teszt alapján jól sikerült. Csapatnám!
57. kicsi_don  PlayStation.Community tag
2019.01.08. 13:29:30
LV1
Mert száguldás, két keréken száguldás, szeretem. :-)
56. Hayabusa  PlayStation.Community tag
2019.01.08. 12:46:27
LV2
A Ponyvaregény óta szeretem a motorbicikliket. Ezér'.
"R-E-L-A-X" - Aaron Rodgers
55. Sektor  PlayStation.Community tag
2019.01.08. 10:09:52
LV3
Általános 7.ben, 95' környékén,
volt egy Honda MTX 80ccm-es enduro mocim.
Szóval húznám ismét CSUTKÁIG!!!
Mixing.Dj/Progressive
54. Lesath  PlayStation.Community tag
2019.01.07. 23:35:55
LV4
Válasz 52. Binder üzenetére:
Akkor mindenképpen meg akarom nyerni :D
Dolgozni mentem, 10 perc múlva jövök!
53. Binder  Drift & Photo
2019.01.07. 23:18:42
LV22
Válasz 51. Noob üzenetére:
A Ducati jó. Értem? XD
52. Binder  Drift & Photo
2019.01.07. 23:18:16
LV22
Válasz 30. Lesath üzenetére:
"Nagy kihívás lehet, egy motoros játékot csinálni. érdekel, itt mennyire találták el a dolgokat és élvezhető lett e. a driveclub motoros kiegészítője amúgy, szerintem kifejezetten élvezhető. remélem a ride is fel tudja venni vele a versenyt."

Nagyon eltalálták...ezt a GT féle TT mellett kell emlegeti. Ez egy szim.
Hivatalos versenypályákkal. Nordschleifen motorozni brutális élmény. :)
51. Noob  PlayStation.Community tag
2019.01.07. 22:59:06
LV6
+1
Van benne Ducati, és az jó.
Én mindig igazat mondtam, akkor is, ha hazudtam.
50. jime  non-alcoholic
2019.01.07. 22:06:44
LV29
az életben nem játszottam még motoros játékkal, ezt szivesen kipróbálnám.
"wake up, you're dead!"
2019.01.07. 21:31:58
LV1
Eddig csak MotoGp játékokkal játszottam a motoros játékok közül, de nagyon szívesen kipróbálnám ezt is!
48. lordszusi  PlayStation.Community tag
2019.01.07. 21:26:54
LV1
Driveclub motor kiegészítője megvolt, az bejött, de másik motoros játékkal nem játszottam még.
47. amstel80  PlayStation.Community tag
2019.01.07. 21:06:19
LV5
Nem volt még motoros játékom.
"Megvagy tetvesgörény mostpróbálj meg ugrándozni"
46. Pufi_HUN  PlayStation.Community tag
2019.01.07. 20:39:45
LV12
A második rész megvan, jó lenne a harmadik is! Nagyon szerettem, kíváncsi vagyok miben tudtak fejlődni? :)
45. Imi83  PlayStation.Community tag
2019.01.07. 20:16:23
LV1
Csipázom a motoros játékokat.
44. Gosi
2019.01.07. 20:13:52
LV1
Már az előző rész is nagyon tetszett, kíváncsi vagyok h mennyit fejlődött a game.
2019.01.07. 20:12:35
LV1
Soha nem motoroztam sem élőben sem virtuálisan.
Itt lenne az ideje, hogy legalább az egyik módon kipróbálhassam
Deine Größe Macht Mich Klein
42. Itachi  PlayStation.Community tag
2019.01.07. 19:17:52
LV2
Szeretni motor.
ヤレヤレ、ダゼ。
41. SektorFlop  PlayStation.Community tag
2019.01.07. 18:50:23
LV2
Már az első két széria is csábító volt, azt hiszem ideje lenne beszerezni már egy részt belőle. Bár az új rész megjelenése, most annyira nem csábító.
PSN: sektorflop
40. Damonati  PlayStation.Community tag
2019.01.07. 18:02:21
LV1
Megvan az első két rész, természetesen ez sem maradhad ki.
39. Lotar  PlayStation.Community tag
2019.01.07. 17:29:20
LV18
SBKX volt az uccsó motoros cumóm, uh jó lenne már egy újabb, klassz moto-sim, és ez olyan. :) Ezt nagyon szeretném. EZ NEKEM KELL! :)
psn/sen id: pcpmate
38. LyozsFM  PlayStation.Community tag
2019.01.07. 16:59:35
LV4
Mert kell !!
Lüvüdözös gyerek !!!
37. jozsefkis  PlayStation.Community tag
2019.01.07. 16:58:16
LV1
Szeretek motorozni.
Kis József
36. szikla85  PlayStation.Community tag
2019.01.07. 16:42:22
LV14
kellene valami versenyjáték
I'm never asked for this
35. KAMIKAZE-HUN  Az utolsó cserkész
2019.01.07. 16:33:55
LV7
Szeretek motorozni.
"Örökké nem eshet"
34. gercike  PlayStation.Community tag
2019.01.07. 15:58:12
LV1
Nekem sincs még motoros játékom, de elférne.
33. bobacrom  PlayStation.Community tag
2019.01.07. 15:52:33
LV6
Autos jatekom van, motoros még nincs, pontozas alapanjan egesz jo. Kell!
inkábbazunalomöljönmegmintamunka
2019.01.07. 15:36:54
LV1
Csapatni akarom két keréken!
2019.01.07. 15:28:12
LV1
Az MXGP 3 is tetszett, kíváncsi vagyok erre is.
30. Lesath  PlayStation.Community tag
2019.01.07. 15:19:07
LV4
nagy kihívás lehet, egy motoros játékot csinálni. érdekel, itt mennyire találták el a dolgokat és élvezhető lett e. a driveclub motoros kiegészítője amúgy, szerintem kifejezetten élvezhető. remélem a ride is fel tudja venni vele a versenyt.
Dolgozni mentem, 10 perc múlva jövök!
29. Tami  PlayStation.Community tag
2019.01.07. 15:09:37
LV1
Kíváncsi vagyok, hogy mit tud nyújtani egy motoros játék.
PSN ID: stefitomi
28. Lucyarias  PlayStation.Community tag
2019.01.07. 14:51:23
LV2
jónak tűnik,kipróbálnám
27. Tr1st1  PlayStation.Community tag
2019.01.07. 14:48:57
LV1
Egyedül éltem életem, de boldogan,
Nagy szerelmet jó Isten elém hozta.
Váratlanul bukkant fel életemben,
Miért történt akkor, nem értem.

Poór Edit
26. evilbull  PlayStation.Community tag
2019.01.07. 14:25:29
LV1
Még sosem játszottam motoros játékkal.
25. Binder  Drift & Photo
2019.01.07. 13:50:08
LV22
+1
Válasz 23. birk üzenetére:
Akkor javaslom kukkants rá a Driveclub motoros kiegjére...gyönyörű...:D
24. Vinnie  PlayStation.Community tag
2019.01.07. 13:30:44
LV2
+1
Szerintem a legjobb motoros játék, az előzőrészeket imádtam.
1 / 2 oldal
‹‹  ‹  1  2    ››
RIDE 3
Milestone
Látványosság:
Játszhatóság:
Szavatosság:
Zene / Hang:
Hangulat:
8/10
Pozitívum
Tömény motoros élmény; hatalmas géppark; tartalmas karrier
Negatívum
Az rányítást szokni kell; pillanatnyilag kihalt multiplayer