Advertisement

PlayStation.Community

2020.01.30. 20:33 PlayStation Network
2 hozzászólás
Szerző: ColdHand
Értékeld a cikket!
Pool a kocsmáknak, snooker a kluboknak.

Feltételezhetően a biliárd szó hallatán a legtöbb embernek elsőre a pool jut eszébe, ami nem is csoda, hiszen az egyszerű szabályait még a sarki becsületsüllyesztők félig bekarmolt vendégei is képesek felfogni, és alkalmazni. A snooker viszont már más tészta. Nagyobb asztal, ahány színű golyó, annyi különböző pontszám, apró, de ugyanakkor fontos szabályok sokasága, stb. Szóval bonyolultabb játék a poolnál, éppen ezért kevésbé ismert az átlagemberek/játékosok körében. Akik szívesen megismerkednének a snookerrel, azok kiválóan elsajátíthatják az alapokat a Cherry Pop Games fejlesztette Snooker Nation Championship 2019 című játékkal.

A programban lehetőségünk van a szabályok megtanulására, a kezelés elsajátításának gyakorlására, bajnokságon indulni, vagy más játékosok ellen dákót ragadni online/offline egyaránt. Maga a játék kezelése piszok egyszerű, ennél könnyebb már nem is lehetne, ráadásul alkalmazhatjuk a csavarás, vagy az ugratás technikáját, ha a helyzet úgy kívánná meg.
A nézet lehet teljesen golyó közeli, vagy kissé távoli, mintha csak ott állnánk, de szemlélhetjük a helyzetet és célozhatunk asztal feletti nézetből is, miként a régi játékoknál anno. (Illetve van egy szabad mód, amiben úgy mozgatjuk a kamerát, ahogyan csak akarjuk, de erről kicsit lejjebb, mert nem szándékozom most rátérni a hibákra.)
A célzás segítségét több szintre is beállíthatjuk, amivel voltaképpen a célzócsík hosszát szabhatjuk meg, de természetesen ki is kapcsolhatjuk. Ha egy golyó megközelíti a lyukat, akkor a kamera ráközelít az eseményre, hogy teljes pompájában megleshessük a bezsákolás pillanatát, de ezzel is van egy csöppnyi gond.
Profilunkon nyomon követhetjük golyópöckölő képességünk szintjét, amit a megnyert meccsek után kapott tapasztalatpontokkal tornázhatunk fel. Némi pénzmag is üti a markunkat, amiket különféle dákók, díszítőelemek, vagy új helyszínek megnyitására költhetjük, amiken többjátékos módban akaszthatunk tengelyt ellenfeleinkkel. Sajnálatos módon alapból nagyon kevés cucc van megnyitva, voltaképpen minden egyes dolgot nekünk kell feloldani. Például két játékos meccs helyszínéül alapból egy áll rendelkezésünkre, a többit be kell hozni a megfelelő pénzösszeg leszurkolásával.
Látványilag, ha nem is a legszebb oldalát fedi fel előttünk az Unreal 4-es grafikusmotor, panaszra nincs okunk. A golyók halvány karcolásokkal borított felszínéről szépen tükröződik vissza a terem, a lakkozott fafelületek csillognak, stb. A termek is hangulatosak, egyedül a versenyterem közönségének animációja lóg ki a sorból, ami amúgy kikapcsolható. A hangok egész jók, zene nem sok van, a golyók koccanása hitelesen adja vissza az életben tapasztaltakat, hát még az a hangos koppanás, ami akkor fogadja a játékost, amikor sikerül a golyszlit kicsapni az asztalról. Kezelésről már írtam, de azt hozzá kell tennem, hogy a program rendkívül figyelmesen segíti azokat, akik nem ismernék pontosan a snooker szabályait, ugyanis szükség esetén írja, hogy mely színű golyót illik bezsákolni, a célzás rásegítés pedig bevöröslik, ha egy nem kívánt színű golyóbist készülünk meglökni. Emellett a fizika is rendben van. Szavatosságilag a program egy gyenge közepes szintjén végez, amit leginkább a kétjátékos mód tol ki. A bajnokság csak kis adagokban fogyasztható, mert nagyon hamar monotonná és unalmassá válhat, mivel semmiféle extra körítés nincs, ami némi változatosságot hozna.
Hibaként megemlítendő, hogy a fent említett szabad kameramód nem működik, mert arra váltva a kép elsötétül és ennyi. Visszaváltani csak a fenti nézetre lehet, ha abból sikerül egy golyót belőnünk, akkor újra használhatjuk az alap nézetet. A megannyi próbálkozásból mindössze egyszer működött ez a szabad nézet, amivel szépen szét lehetett nézni az asztalon. És ott van még a golyó eltétele előtti, belassult nézet, amivel pont a lényeget nem látjuk, azaz azt, hogy a golyszlit benyeli a lyuk. Még a zsákolás tényleges megtörténte előtt visszavált a kamera, aztán a kezdő játékos csak gondolkodik, hogy ez most bement-e, vagy sem.

A Snooker Nation Championship 2019-cel remekül el lehet az ember, ha kedveli ezt a sportot, vagy szeret haverjával, párjával, öccsével, kiskutyájával összemérni az elejét. Némi programhiba ugyan bejátszik, nincs túl látványos körítése és még unalmassá is válhat hosszabb idő után, de aki szeretné virtuálisan űzni ezt a sportot, vagy kicsit alapozni az éles játékra, annak jelenleg nincs jobb lehetősége.

(A játékot a kiadó biztosította tesztelésre. Köszönjük!)

Kiadó: Cherry Pop Games
Fejlesztő: Cherry Pop Games
Megjelenés: 2019.04.17.
Ár: 2.790Ft
Játékosok száma: 1-2
Kép: 1080p
Demo: Nincs
Méret: 1.02GB
Web: http://www.cherrypopgames.com/games/snookernation
PSN feltöltőkártya: Platinum Shop
Képgaléria
Kapcsolódó tartalom
Olvasói vélemények
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
2. CountofHell  PlayStation.Community tag
2020.02.01. 13:33:44
LV15
Hustle Kings-el és alap billiárdal játszottam snookerrel még soha.
PSN - CountofHell_HUN
1. Greg  PlayStation.Community tag
2020.01.30. 21:43:43
LV25
Nekem a pool biliárd sokkal inkább tetszik mint a snooker. Tablet-en mindig azt nyomattam.
LV426
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
Snooker Nation Championship 2019
Cherry Pop Games
ÁTLAGOS