Advertisement

PlayStation.Community

2020.01.28. 19:55 PlayStation Network
4 hozzászólás
Szerző: martin
Értékeld a cikket!
Mi újság, cicamica?

A macskák az emberiség ismert történelme során meglehetősen nagy utat bejártak, mely leginkább egy szinusz hullámhoz hasonlít: voltak már szent állatok, az ördög pokolból érkezett szolgálói, valamint népszerű divatcikkek is. Ezek a pompás kis lények egyre több videojátékban is előfordulnak: ilyen példának okáért az indie formátumú Cat Quest II is.
Ez a game stílusát tekintve egy akció-RPG, igen erős open world fantasy-kaland vonallal. Megjelenítését tekintve egy jópofa digitális társasjátékhoz hasonlít, ahol egy térképszerű táblán lépkedve lehet a fő sztori vonal gombolyítása mellett mellékküldetéseket elvállalni, valamint speciális helyszínekre eljutni.
A sztori szerint a meglehetősen sokat háborúzó cicák és kutyák népének királyai ezúttal az egyetemes gonosz ellen egyesülve küzdenek, hogy a trón megszerzése mellett békét is hozzanak Felingard vidékeire.
A game aktív, ügyességi alapú harcrendszert használ, melyben közelharc és varázslatok bevetésével lehet a mobok ellen küzdeni. Az ellenfelek mindig egy kalapácsütéshez hasonló animáció keretében csapnak le a hősökre, mely elől pontosan úgy lehet - jól időzítve - elvetődni, mint mondjuk egy Soulsborne játékban... csak persze kicsiben, azaz indie keretek közé szorítva.
A figurákra különféle kiegészítőket lehet aggatni, fegyvertípusokat használni, valamint többféle elementál-mágia fedezhető fel vagy tanulható meg, de akár gyógyító feladatkört is ki lehet osztani a karakterek között.
A küldetések rendszerint a főtérkép bejárása és felfedezése által nyílnak meg vagy vehetők fel segítségre váró NPC-ktől. A teljes map meglepően nagy méretű, indie mivoltát tekintve akár hatalmasnak is mondható, ráadásul két nagy kontinensből és pár kisebb "titkos" szigetből áll.
Maguk a feladatok általában leegyszerűsített dungeonökben zajlanak, ahol a csapdák elkerülése mellett néha a ki- és bejárat azonosítása a legmegerőltetőbb feladat.
A game egyedül (a két főszereplő figura aktív váltogatásával), vagy (helyi) kooperatív formában (értelemszerűen két kontrollerrel) is üzemel. Amennyiben valakinek rendelkezésre áll egy állandó partner a kooperatív kalandozáshoz, az egész game egyből sokkal viccesebbé, szórakoztatóbbá válik.
A Cat Quest II szerintem egy eléggé pöpec játék. Grafikája bájos, kellemes, zabálnivaló és nagyon jól átlátható, karakterei cukorfalatok, szövegei és kifejezései a macska- és kutyanyelv szlengelése által válnak mókássá, sztorija kedves, kezelése pedig pofonegyszerű, könnyed, "egygombos" szisztéma. A game szavatosságát nézve is igen meggyőző: szerintem alaphangon van benne több mint 10 óra, és ez egy indie játéknál elég komoly fegyvertény.
Mindössze annyi "bajom" van viszont vele, hogy szerintem egy ilyesféle, miniatürizált, ikongrafikás, de mégis a nagyok keréknyomában loholó fantasy akció-RPG nem nagygépre, nem PS4-re, nem méteres tévére való, és nem feltétlen fotelből jó játszani. Biztos vagyok benne, hogy a playerek többsége inkább választ akár egy C-kategóriás, de eleve nagygépes akció-RPG-t vagy open world kalandot, mint egy indie zsánerű szoftvert, amit némi rosszindulattal akár "mobiltelefonos" volumenűnek is lehetne titulálni.
A Cat Quest II megjelenése sokkal inkább PS Vitára lett volna ideális, hiszen két buszmegálló között pont ki lehet benne takarítani egy kisebb kazamatát...

(A játékot a kiadó biztosította tesztelésre. Köszönjük!)

Kiadó: PQube
Fejlesztő: The Gentlebros
Megjelenés: 2019.10.24.
Ár: 4590 Ft
Játékosok száma: 1-2
Kép: 1080p
Demo: Nincs
Méret: 674.63MB
Web https://thegentlebros.com/catquest2/
PSN feltöltőkártya: Platinum Shop
Képgaléria
Olvasói vélemények
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
4. wooltur  PlayStation.Community tag
2020.02.03. 06:49:19
LV16
Az első részt platináztam tavaly, nekem bejött. Lehet majd ezzel is teszek egy kört.
R.I.P. Brúnó :-(
3. Richard  PlayStation.Community tag
2020.01.31. 08:40:44
LV5
Ez nem az én játékom, de a macskák aranyosak.
2. Lotar  PlayStation.Community tag
2020.01.29. 20:56:04
LV18
Az elsővel játszottam egy keveset droidon. Telóra/handheldre klassz.
psn/sen id: pcpmate
1. Dzson  Szerkesztő
2020.01.29. 11:48:52
LV6
Az első résszel szoktam játszani, nagyon jó kis "éppen nincs kedvem semmihez" időkre való játék.
"Miféle mű kutyakaki...?" (Top Secret)
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››