Advertisement

PlayStation.Community Teteszted ›› PSti

2017.11.26. 10:02
9 hozzászólás
Szerző: PSti
Utolsó hozzászólás: enemy (2018.01.02. 15:05:16)
Megosztás
Értékeld a tesztet!
Azt hiszem mindenki ismeri a LittleBigPlanetet és zsákfiút. Ha mégse, akkor ez a Sony cuki játéka, ahol a karakter már annyira édibédi, hogy csak legszőrösebb szívű morgós medvék utálják. Illetve azok, akiket valahogy megszívatott a játék az évek során, de erről majd később. Jómagam is végigjátszottam elég sok játékot a hétből, PS3-on az 1-2t DLCkkel, a Prehistoric Adventurest, de a Kartingot gyorsan letettem. Ugyanígy voltam a harmadik résszel is. Valami akción megvettem PS4-re, de pár pálya után töröltem is, mert nem fogott meg. 2 évvel később azonban adtam neki még egy esélyt, mert biztos jó, csak ki kell várni. Sajnos nem nyert.

A történetre nem vesztegetek egy mondatnál többet: Világ megmentés. Nem azt mondom, hogy hatalmas fordulatok kellenek ide, azért egy kicsit megerőltethették volna magukat. Zsákfiú viszont továbbra is aranyos, mindenki részletesen testre szabhatja, barbizhatunk vele, sőt, akinek nem lenne elég az alap felhozatal még valós pénzért vehet jelmezeket neki.
1-2-5 dollárba kerülnek ezek, és biztos mindenki megtalálja a kedvencét, mert tényleg iszonyatos mennyiséget legyártottak. A közkedvelt PS3/4-es játékok, Marvel szuperhősök, Disney hercegnők, Vissza a jövőbe, Heavy Rain, ICO, fel se tudom sorolni, de egy váltságdíjra valót el lehet költeni a saját vagy szülők pénzéből. Jelen pillanatban 633 DARAB, igen, hatszáz-harminc-három darab kiegészítőt lehet megvenni az alapjátékhoz a magyar boltban.

Viszont azt el kell ismerni, hogy a dolog megállt ott, hogy ami jelmezt egyszer megvettél mondjuk a PS4-es verzióhoz, azt tudod használni a PS3-asban is. Sajnos a Vita kizárva, amit nem is értek, de hát ez van. A DLC-kkel hasonló a helyzet, de csak felfelé. Azaz a PS4-es LittleBigPlanet 3-ban minden eddigi, történetes DLC játszható. Ha megvetted a PS3-as DC Comics DLC-t, azt PS4-ben is végigjátszhatod, csak persze a trófeákat nem kapod meg.

De menjünk vissza az alap játékhoz. Sajnos itt nem erőltette meg annyira magát a készítő, mint a kiegészítőknél. Nagyon sovány a fő szál, 20 pálya, ami 4x5 darabot jelent. Persze kapunk néha extra mini pályákat, de azok ilyen 1-2 percesek. Időre csak annyit tudok mondani, hogy végig vittem saját magammal a fő szálat egy trófea miatt 2 controllerrel, és ez a művelet 2 és fél órát vett igénybe. Mindezt úgy, hogy jópárszor meghaltam, mivel kettőre kellett figyelnem, vagy hasonló, szóval szerintem másfél óra lehet az igazi játékidő úgy, hogy nem állunk le nézelődni, vagy buborékokat gyűjteni.
Ugyanakkor a fő szál meglehetősen jó. Zsákfiún kívül kapunk 3 új karaktert: Egy kutyát (ami barátnőm szerint béka, de részben igaza is lett később, mert van neki béka jelmeze) egy madarat és egy Kicsi-Nagyot. A kutya és madár egyértelmű, az utóbbi tud repülni, az előbbi meg gyorsan futni és nagyot ugrani. A Kicsi-Nagy viszont érdekes, ilyen kettő az egyben karakter. Lehet vagy kicsi, és akkor tud ez is szép nagyot ugrani, vagy nagy, ami kihasználhatja a tömegét, lenyom vagy eltol dolgokat. Ezekkel semmi bajom sincs, sőt, kifejezetten tetszenek, csak hiába kapjuk meg őket, mindegyiknek van egy pályája és a végén a háromnak plussz egy közös.

Miért is van ilyen kevés pálya? Csak arra tudok gondolni, hogy 1, vegyél DLC-t, 2, játsszál közösségi pályákon. Hiszen milyen jó is az, amikor ingyen megcsinálják a rajongók a pályáikat, mi meg csak számoljuk a pénzt. Mert ilyen pályából van dögivel, sőt, a korábban, a LittleBigPlanet 1-2-ben készült közösségi pályák is mind játszhatóak, tehát máris mondhatjuk a nagyon nagy számot, hogy itt mennyi minden van.

Ami még kiakasztó, azok a jól ismert hibák a korábbi verziókból. Szerencsére ritkán találkozom olyan játékkal, amivel ennyi a gond, de most, 2017-ben a LittleBigPlanet 1.26-nál tart, ami azt feltételezi, hogy már 26x javítottak valamit (vagy új DLC, jelmez), tehát már minden stimmel, de nem. Ugyanúgy elromolhat a mentés, kieshetek a pályáról a semmibe, megszakadhat a kapcsolat, nem tud csatlakozni, nem veszi észre, hogy felvettem a buborékot, hibás a trófea, stb. Vicc, hogy bármikor játszok online semmi gond, kivéve a LittleBigPlanet-ben. Egy horvátországi emberrel mászkáltunk, de a játéknak az volt a heppje, hogy max 2 pálya után kidobott: "The game has diverged." Utána vagy visszacsatlakozott, vagy nem, általában harmadikra sikerült, és ugye Magyarországhoz képest Horvátország nem a világ vége.

Ezen felül még hajlamos belassulni is. Sima PS4-em van, a játékot kifejezetten erre a konzolra tervezték, szóval nem Xbox One meg hasonlók miatt biztos rossz port, nem. Volt egy mini pálya, ahol bármikor elő tudtam hozni a dolgot, a "Guess Who's Coming To Dinner?". Itt az a lényeg, hogy a karaktert 8 kicsibe vágja az elején egy húsdaráló, és ezt a 8 kicsit kellett az 1 perces pályán végig segíteni. Szét akadta magát.
Journey Home DLC

Megnéztem az egyetlen történet központú DLC-t is, aminek hazatérés a címe. Ez kemény három fő pályát és három mini játékot jelent. Ezek mind két emberesek, bár kettőt sikerült egyedül is acelnem, szóval annyira nem gáz. Ami gáz, hogy már megint nagyon rövid ez az egész. Próbálták feldobni az egészet egy új használható cuccal, a rugóval, de én jobban örültem volna dupla ennyi szintnek rugó nélkül. Itt amúgy Zsákfiú nem is szerepel, szóval a három haverunk, Kutya, Madár és Kicsi-Nagy kapott egy újabb lehetőséget, amik szintén jók lettek, csak kettőt pislogunk és vége.

Szóval sajnos az egész játék szerintem 5 dollárt se ér. Tudom, hogy megkaptuk PS Plushoz ingyen az egyik hónapban nem régen, de könyörgöm, ez egy húzó cím, nem az indi, amit valaki összedobott a szabadidejében. Nagyon sovány tartalom, még akkor is, ha az jó, ráadásul nagyon hibás is.

Adatlap
- Megjelenés éve: 2014
- Méret: 15.6 GB
- Fejlesztő: Sumo Digital
- Kiadó: Sony Interactive Entertainment Europe
- Ár jelen pillanatban (2017. november): 20 USD / 16 GBP / 6.000 Ft
3/10
Látványosság:
Játszhatóság:
Gyenge
Szavatosság:
Gyenge
Zene / Hang:
Hangulat:
Átlagos
Pozitívum
Aranyos új karakterek, ami pálya van, az jó.
Negatívum
Csak nagyon kevés és nagyon hibás, pénzlehúzásra megy.
A PlayStation.Community szerkesztősége semmiféle felelősséget nem vállal a "Teteszted" rovatban megjelent írások tartalmáért. A kritikák és pontszámok minden esetben a szerző saját véleményét tükrözik, nem a szerkesztőségét. A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a Teteszted rovatban közzé tett írásokat adott esetben módosítsa, publikus formából kivegye, vagy törölje.
Olvasói vélemények
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
9. enemy  PlayStation.Community tag
2018.01.02. 15:05:16
LV1
Válasz 5. Onimushaman üzenetére:
Lehet, hogy nem olyan jó, mint elődjei, de a NMS-nál bármikor jobb. Ha az egy 4-5 pontos játék akkor ez minimum 6-7.
8. PSti  PlayStation.Community tag
2017.12.11. 18:28:34
LV5
Válasz 7. Onimushaman üzenetére:
Amikor kiírták, hogy Sumo Digital az elején úgy megörültem, mert a vitás LBP kifejezetten jó lett szerintem. Kár, hogy a nagygépes már nem.
7. Onimushaman  Szerkesztő
2017.12.11. 00:44:19
LV24
Válasz 6. PSti üzenetére:
Én nem, ezt is bérmunkába adták ki. A Sonic 2. gokart játékkal még elbántak és jól sült el, ez meg olyan felemás valami.
señor
6. PSti  PlayStation.Community tag
2017.12.09. 20:12:58
LV5
Válasz 5. Onimushaman üzenetére:
Hát igen. Azért ennek ellenére játszanék a 4-el, ha lesz, hátha ott már kijavítják az alap dolgokat.
5. Onimushaman  Szerkesztő
2017.12.07. 23:50:18
LV24
Ez nem egy jó játék sajnos.
señor
4. PSti  PlayStation.Community tag
2017.12.06. 23:24:47
LV5
Válasz 3. eandre üzenetére:
Az LBP3 játékról esetleg van véleményed?
3. eandre  PlayStation.Community tag
2017.12.06. 22:22:23
LV11
Nem mindenkinek való h teszteljen.
2. PSti  PlayStation.Community tag
2017.12.03. 23:36:51
LV5
Válasz 1. foulier üzenetére:
Szerintem az a vicc, hogy 633 jelmezre volt idő, de a pályákra meg nem. Ha csak egy tutorial a community pályákra, akkor kb. 5 dollárért kéne adni, nem egy teljes játékért. Ráadásul ez továbbra is egy húzócím, nem egy indi. Ezt valaki egyedül összedobta volna otthon indiként, lazán adnék neki 7-8 pontot is, de hát nem ez a helyzet.
1. foulier  PlayStation.Community tag
2017.12.03. 22:37:23
LV1
Eléggé lehúztad és szerintem ok nélkül. Valóban rövid, de azért nem olyan vészes az első két rész ismeretében, egyébként meg egy LBP játéknál a főszál rövidségét felhozni eléggé fail. A kampány csak egy tutorial a community pályákhoz, úgyhogy a lényeg inkább az, hogy a játékmenetben mit tudtak újítani. Abban meg elég sok mindent sikerült, kezdve olyan apróságoktól, hogy az egyes világok most már önálló pályának számítanak és azon belül lehet eljutni a pályákra, vagy hogy több "rétegben" lehet menni a pályákon, az olyan nagyobb dolgokon át, hogy pl. vannak felülnézetes részek vagy egy rakat felszedhető powerup. Tény, hogy az első két részhez nem ér fel, de a 3 pont vicc.
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
LV5
PlayStation.Community tag
PSC Kredit
3063 pt
PS4     PS3     PS2
PS Vita     PS One     PSP    


PlayStation.Community
Név:
Pisti
Fórumhozzászólások száma:
17 db
Hír/cikk hozzászólások száma:
2231 db
Utolsó belépés:
2020.01.13. 16:53:03
Regisztráció ideje:
2009.01.01. 11:27:32
Barátaim:

PlayStation.Community Trófea