Advertisement

PlayStation.Community Teteszted ›› PSti

2018.05.21. 13:02
1 hozzászólás
Szerző: PSti
Utolsó hozzászólás: Hidari_HUN (2018.06.03. 23:28:54)
Megosztás
Értékeld a tesztet!
Talán emlékszik valaki arra, hogy pár éve kifejezetten divatos volt ez a Slender Man, a vékony magas pali aki kinyír. Pl. a játékost. Ugyanis a feladatunk nem más, mint éjnek éjjelén (mikor máskor) megkeresni Kate-et, gyerekkori jó barátunkat, csak a gond az, hogy Kate nincs otthon. Ezért neki is látunk a vaksötétben bóklászni egy zseblámpával, kezdetnek az erdőben. Itt találkozhatunk is a Vékony Férfival, aki természetesen megöl, ha összefutunk vele.
A többit nem akarom elmesélni, hiszen ez egy túlélős horror játék, ahol az elején egyetlen ellenfelünk a fent említett Langaléta Manus. Jasonhoz hasonlóan nem is azért félelmetes, mert van nála egy lángszóró vagy tank, hanem azért, mert megállíthatatlanul jön. Mivel ez nem egy akciójáték, még stukkerünk sincs vagy semmi ilyesmi, ha megfog akkor nekünk annyi. Később egyéb ellenfelek is a szívrohamot hozzák ránk, ilyen hirtelen mögé kerüléses támadással, ami igencsak parás.
A zene és a hang olyan szinten zseniális, hogy az ilyen tucat horror fordulatokra is meg lehet ijedni rajta, mint a korábban olvasottak. Az egyik pályán szép nyugodtan mászkálok, a zene már sejtet valamit, és hallom, hogy mintha mögöttem jönne valaki. Azt hittem Slenderman, hátrafordulok, erre rám ugrott egy gyökér, én meg majdnem felkiáltottam ijedtemben. Az egyik legjobb hangulatú játék! Általában a horrornak címkézettek nem is félelmetesek, jó előre tudni, hogy most fog az a csöppet sem ijesztő dolog történni, de itt rendesen lehet cidrizni még akkor is, ha pontosan tudom, hogy most valami tényleg parás dolog fog történni.

Ha már annyira nem félünk, akkor a pályákat is meg lehet csinálni, szám szerint 9 darabot. Indulunk a házzal, majd erdő, stb. A speedrun trófeák szerint ezek 5 perc alatt is megoldhatóak, de nekem simán fél-1 óra volt mire kiértem a házból. Ugyan a játék valamennyire siettet, hiszen Slenderman és haverjai folyamatosan üldöznek minket, tehát nem lehet annyira nézelődni, de csak akkor tudnánk befejezni az egészet 45 perc alatt, ha mindent tudunk és teljes gőzzel rohanunk. Reálisabbnak tűnik 7-9 óra, de persze ez erősen ember függő. A játék méri az időt, de ha meghalunk, akkor az nem számít bele, tehát hiába voltam mondjuk a harmadik pályán három órát, ha fél óra alatt sikerült teljesíteni az egyik halál után, akkor az bizony csak fél óra.

Ha pedig egyszer végigvisszük easy vagy normál fokon, akkor megnyílik a hardcore nehézség, továbbá +1 pálya, a Genesis. Itt meg kell keresni 8 lapot, és végre látunk is valamit, szóval ilyennek kellene lennie az egész játéknak világításilag. Utána olvasva ez volt az eredeti játék, nem tudom, hogy ez bárkinek mond valamit vagy sem.
Aki esetleg többet akarna megtudni Slendermanról, gyűjtögethet 52 darab cuccot. Ezek levelek, rajzok, táblák, a szokásos dolgok. A legtöbbje szembejön a mászkálásaink során, csak párat rejtettek el, arra meg ott a youtube. Nekem elsőre 32 simán meglett, szóval ez ennyi. Mindet összegyűjtve trófeát kapunk.

A Trófea 100%-hoz háromszor kell végigvinni, easy normál és hardcore fokozaton. A nehézség csak arra utal, hogy a Slenderman mennyire akar minke megölni. Hardcore fokozaton nagyon, de még normálon is csak simán el lehet előle futni, ha nem zsákutcában vagyunk. Ezen felül speedrun 45 perc alatt, és vannak még egyéb, vicces trófeák is amit nem lövök le, majd mindenki saját magának megtalálja.

Grafikailag is csak jókat mondhatok, mindössze annyi a gáz, hogy alig látunk valamit, mert bevetik a szokásos zseblámpát. Értem én, hogy ez valamennyire életszerű, csak nem az igazi. Az egyik pályán végre napközben kellett mászkálni, erre nem bemegyünk egy rohadt gyárba? :) De amikor világos lesz, akkor is "működik" a horror, szóval azért nem lett volna gáz végig látni mindent.

A legjobb, hogy állandóan akciózzák. A lenti 10 dollár sokszor 3 dollár, vagy a 3000 forint sokszor 1000 forint, annyit pedig bőven megér. Én is akkor csíptem el, amikor 3 dollár volt, szóval nem egy nagy kiadás. A hangulat viszont valami hihetetlen, és emiatt a játék is kiváló lesz. Esetleg te már találkoztál félelmetes horror játékkal? Feltétlen írd meg egy hozzászólásban!
Adatlap
- Megjelenés éve: 2014
- Méret: 2.600 MB
- Fejlesztő: Blue Isle Studios
- Kiadó: Midnight City
- Ár jelen pillanatban (2018. május): 10 USD / 8 GBP / 3.090 Ft
8/10
Látványosság:
Játszhatóság:
Átlagos
Szavatosság:
Zene / Hang:
Kiemelkedő
Hangulat:
Kiemelkedő
Pozitívum
Hihetetlenül eltalált hangulat, kiváló zene és hang, Slenderman és társai ijesztőek.
Negatívum
Lehetne hosszabb is, néha nem mindent látni.
A PlayStation.Community szerkesztősége semmiféle felelősséget nem vállal a "Teteszted" rovatban megjelent írások tartalmáért. A kritikák és pontszámok minden esetben a szerző saját véleményét tükrözik, nem a szerkesztőségét. A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a Teteszted rovatban közzé tett írásokat adott esetben módosítsa, publikus formából kivegye, vagy törölje.
Képgaléria
Olvasói vélemények
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
1. Hidari_HUN  PlayStation.Community tag
2018.06.03. 23:28:54
LV17
Meg az eredeti Slender jatek is kurva paras volt. :)
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
LV5
PlayStation.Community tag
PSC Kredit
3063 pt
PS4     PS3     PS2
PS Vita     PS One     PSP    


PlayStation.Community
Név:
Pisti
Fórumhozzászólások száma:
17 db
Hír/cikk hozzászólások száma:
2231 db
Utolsó belépés:
2020.01.13. 16:53:03
Regisztráció ideje:
2009.01.01. 11:27:32
Barátaim:

PlayStation.Community Trófea