Advertisement

PlayStation.Community Blog ›› SteveY

6 hozzászólás

2016.09.18. 16:04:47

Utolsó hozzászólás: B_Renato97

2016.09.27. 13:05:22

Megosztás
Értékeld a blogot!
Légy szíves mutatkozz be a PSC olvasóinak.

Sziasztok, Löscher Deborah vagyok, de leginkább Kimiko néven vagyok ismert a cosplay-es körökben. :) Ezt a becenevet már 5-6 éve használom, így eléggé rám ragadt (unokahúgaim, és még a mamám is így hív, haha). A név maga onnan jött, hogy régen nagyon szerettem szerepjátékozni, és csináltam egy Kimiko nevű karaktert aki akarva akaratlanul is teljesen olyanra sikeredett mint amilyen én vagyok. :)

Mióta cosplayezel komolyabban?

Körülbelül 4-5 évet tudhatok a hátam mögött ha az aktív cospalyezésről van szó. Elszórva egy kettőt előtte is csináltam, bár azok még nagyon kis bénák voltak.

Meséld el az első találkozásod a cosplayezéssel.

Nagy anime fan voltam már kiskoromól kezdve, (köszönöm az RTL klubnak hogy adták az Inuyashát) és amint internet közelbe jutottam, természetesen találkoztam a cosplayes képekkel is. Rögtön tudtam hogy na ezt nekem is ki kell próbálnom, bár az első conomra még a bátyám kíséretében és civilbe mentem, de az a con meghatározó élmény volt számomra.

Milyen cosplay stílusban alkotsz leginkább?

Az elején nagyon szerettem volna sok fiú karaktert cosplayezni, de rá kellett jönnöm hogy ezek nekem sajnos nem állnak olyan jól. Ellenben az aranyos, lányos, illetve nőies karakterek annál inkább, így ezeket részesítem most előnyben. Illetve, mostanában leginkább olyan cosplayeket csinálok amihez jó nagy fegyverek, pajzsok, páncélok, kiegészítők vannak, mert azok készítését élvezem a legjobban.
Asuna - /Sword art online/ - Fotó: Szabó Endre

Ruháidat te készíted vagy más is besegít?

A ruháimat nagy részben egy varrós barátnőm, édesanyám vagy más varrónők csinálják, ha nem éppen ebayről rendelem. (Ebből szoktak lenni csúnya botrányok, mert sokan úgy vélik hogy aki vásárolja a cosplayét az nem számít valódi cosplayernek. Ezt vitatom, de nem térek el a tárgytól). A kiegészítőket viszont mindet én csinálom magamnak.

Melyik karakter megszemélyesítése volt a legnagyobb kihívás neked, és miért?

Inori- Guilty Crown. A tény, hogy maga az anime nem is tetszik, kicsit megnehezítette a dolgot. Továbbá ezelőtt a cosplay előtt sosem volt olyan ruhám ami ennyit mutatott volna belőlem, elég szégyenlős vagyok így az elején nagyon kellemetlenül éreztem magam a conon, le sem akartam venni a kabátom. A párom miatt vállaltam be, mert neki Inori az egyik kedvenc animekaraktere és gondoltam a kedvébe járok ezzel. De nem bántam meg, mert igazából önbizalmat adott, hogy ha még nem is vagyok egy nádszál vékony lányka, azért én is felvehetek egy ilyen kirívó ruhát.

Mi volt az első jelmezed?

Azt hiszem az első cospalyem a Vocaloidból volt Kagamine Len, egy fanart alapján. Így visszanézve nagyon botrányosnak tartom, de valahol el kell kezdeni. :)

Kiket és honnan cosplayeztél eddig?

Inori (Guilty Crown), Ran Mao (Kuroshitsuji), Sona (League of legends), Gnar (League of legends), Nidalee (League of legends), Asuna (SAO), Christmas Miku (Vocaloid), Christa (SNK), Senbonsakura Rin (vocaloid).

Melyik az eddigi kedvenc saját cosplayed?

Talán az Arcade Sona az eddigi legnagyobb kedvencem. Nagyon szeretem magát a karaktert, és az etwahl elkészítését is imádtam.
Inori - /Guilty crown/ - Fotó: Szabó Endre

Hogy fogadták el a körülötted élő emberek a hobbidat?

Nem különösebben volt ezzel probléma, a barátaim nagy része conra járós- beöltözős őrült akárcsak én, de azoknak is tetszett akik eddig nem ismerték. A szüleimet sem zavarta igazából, örültek neki hogy feltalálom magam. :)

Mennyire támogatnak a barátaid a cosplayezésben?

Egyedül kezdtem bele a cosplayezésbe, akkor még nem voltak olyan barátaim akiket ez érdekelt, de a középiskolában sok lányt rántottam magammal ebbe a világba. Egy nagyon jó varrós barátnőm pedig sok cosplay-t gyárt le nekem. (Rin Cosplay Empire http://www.facebook.com/Rincosplayempire/?fref=ts <- nézzétek meg a facebookon, rendelésre is készít cosplayeket!)

Van-e olyan cosplay, amiről jelenleg úgy gondolod, hogy sose öltenéd magadra? Ha igen, miért?

Elég sok ilyen cosplay van. Nagydarab seme srácokat sem csinálnék, hisz a 159 centimmel nem lennék túl karakterhű. Avagy a magamutogatós- egy szál tangás karaktereket sem kedvelem, és biztos hogy soha nem vennék fel ilyesmit. Előnyben részesítem inkább az aprólékos kidolgozást, a szép fegyvereket, páncélokat, a báli ruhás karaktereket.

Rendelkezel konzollal? Játszol-e egyáltalán?

Nekem sajnos nincs konzolom, de a páromnak van Xbox-a. Játékokból egyébként szeretem a LOL-t, az Overwatch-ot, Dragon Age-t, Stalker-t, a Life is Strange-t, Bioshock összes részét, a Metro részeit, a Fall Out-ot, a Dead Spacet és a Witchert is. :)

Van-e példaképed a profi cosplayesek között?

Rengeteg külföldi cosplayer van akiket kedvelek, de inkább a magyarokból említeném meg Dudust. Egyszerűen imádom a cosplayeket amiket csinál, és hogy minden fegyver és ruha olyan részletgazdag amibe én bizonyosan beleőrülnék ha meg kellene csinálnom. Nagyon szeretem a karaktereket is akiket kiválaszt, mert nem sokszor látni a conon olyan cosplayeket amiket ő csinál.

Mit szeretsz a cosplayezésben?

Sokáig nem voltam kibékülve magammal, így az elején azért szerettem mert végre valaki más lehettem, valaki olyan akit a conon felismernek, képet kérnek tőle, stb. Mostanra ez már tényleg hobbivá vált, nagyon élvezem magát a cosplay gyártását is, és természetesen a viselését is. Ilyenkor keltjük életre a karaktereket akiket kedvelünk, és ez szerintem nagyon jó móka. Számomra nem az a cosplayes, aki az utolsó gombot is magának varrta fel, vagy nem az, aki egy partiparókában és egy melltartóban rohangál azt mondva hogy az original cosplay. Az a cosplayes, aki élvezi amit csinál, aki beöltözik egy kedvelt karakternek, aki nem azért csinálja hogy híres legyen és készüljön róla 100 meg 100 kép, hanem mert szereti ezt csinálni. Az emberek gonoszak, kiközösítik és kibeszélik egymást, ami már ebbe a világba is befurakodott. Rám gonoszan néznek, mert vásárolom a ruháim, másra meg azért, mert csak egy parókában és cicafüllel jött conra. Na és aztán? Ennek nem ez a lényege. Érezd jól magad úgy ahogy vagy, abban amiben csak szeretnéd.
Gnar - /Leauge of legends/ - Fotó: Szabó Endre

Milyen cosplayek vannak nálad tervbe véve?

League of Legends-ből: Csillagörző Lux, Veigar, Ziggs, és talán még az Arcade MF is. Egyelőre most ezekre szeretnék ráfeküdni, aztán majd meglátjuk.

Valami díjat nyertél már? Ha igen, miket?

Legtöbbször nem szoktam versenyezni a conon, mivel a szabályzat szerint nem lehet vásárolt/varratott ruhában versenyezni és én ezt tiszteletben is tartom. Legutóbb tavaly versenyeztem a League of Legends világbajnokságának vetítésén a Lurdy Moziban, az Arcade Sona cosplayemmel, amivel második helyezett lettem.

Más hobbid van-e?

Nagyon szeretek mindenféle kreatív dolgot kipróbálni, de most leginkább a rajzolás az amit még hobbinak tudnék megnevezni.

Mennyire költséges hobbi a cosplayezés?

Hát számomra elég költséges, főleg ha az ebayről rendelem meg a cosplay ruhát, ami megvan 30-40 ezer is (És akkor a kontaktlencséről, parókáról, fegyverkészítésről még nem esett szó). Én nem bánom igazából hogy sok pénzt költök rá amíg élvezem. Természetesen ki lehet hozni a cosplayeket jóval olcsóbban is, de én elég maximalista vagyok, és képes vagyok megvenni a legdrágább parókát ha úgy gondolom hogy az jobban illik a karakterhez mint a másik 30. :D

Kedvenc animéd?

Azt kell, hogy mondjam hogy az Attack on titan. Emlékszem, hogy mikor nagyon felkapott volt én csak azért se néztem meg, mert úgy gondoltam biztos valami béna divat anime, így a lecsengése után vettem csak rá magam, hogy én is megnézzem. Nagyon nagyon megtetszett, ilyen témájú animét még sosem láttam. Végül annyira beleszerelmesedtem, hogy tetoválás és készült belőle a hátamra.

Milyen a zenei ízlésed?

Vegyes. Szeretem a Linkin Parkot, Skrillexet, Marilyn Mansont, Maaront, Aviciit, BVBt, a Fall Out Boyt de igazából bármit meghallgatok ami tetszik.
Arcade Sona - /Leauge of legends/ - Fotó: Szabó Endre

Űzöl-e valamilyen sportot?

Hát őszintén, nem igazán. Elég lusta ember vagyok, az egyetlen ami meg tud mozgatni az a Just Dance.

Van háziállatod?

Sajnos, néhány hónapja eltűnt szeretett cicám, így most nincs. De idővel szeretnék majd egy újabb cicust, mert nagyon szeretem őket.

Hol láthatunk legközelebb jelmezben?

Remélhetőleg az Őszi Mondoconon Veigar/Nidalee cosplayben. :)

Érdemes ránézni a hölgy Facebookos adatlapjára:http://www.facebook.com/kimicosplay/?fref=ts
Blog hozzászólások
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
6. B_Renato97  Szerkesztő
2016.09.27. 13:05:22
LV4
Szuper interjú lett, köszönöjük
5. rottenbull  PlayStation.Community tag
2016.09.26. 19:49:17
LV9
Ez mar egy masik szint. Az eddigi csajok maguk gyartottak a cuccokat, legalabb is nagy reszuket.
A mostani alany mar inkabb ilyen " masodik generacios ", mar ha van ennek ertelme jelen esetben.
4. DanielBiG  PlayStation.Community tag
2016.09.20. 07:47:14
LV5
Válasz 3. George_Bluth_sr üzenetére:
Kapnék is a pofámra tőle :)
Ghost Recon WILDLANDS Magyar Közössége
3. George_Bluth_sr  PlayStation.Community tag
2016.09.19. 19:00:07
LV1
+1
Válasz 2. DanielBiG üzenetére:
Az asszony nem látogatja az oldalt mi? :D
Pénz van a banán standban!
2. DanielBiG  PlayStation.Community tag
2016.09.19. 11:37:10
LV5
+1
Válasz 1. Greg üzenetére:
Jaja abba kapaszkodnék miközben... :)
Ghost Recon WILDLANDS Magyar Közössége
1. Greg  PlayStation.Community tag
2016.09.18. 18:55:52
LV25
Arcade Sona érdekes karakter :) a haja nagyon jó.
LV426
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
LV22
the gunner
PSC Kredit
11671 pt
PS4     PS3     PS2
PS Vita     PS One     PSP    


PlayStation.Community
Név:
Pista
Fórumhozzászólások száma:
13858 db
Hír/cikk hozzászólások száma:
1285 db
Utolsó belépés:
2020.02.08. 17:34:57
Regisztráció ideje:
2008.10.10. 18:13:41
Barátaim:

PlayStation.Community Trófea