Advertisement

PlayStation.Community Blog ›› SteveY

4 hozzászólás

2018.07.21. 08:51:35

Utolsó hozzászólás: LindaEagle26

2018.07.24. 18:21:30

Megosztás
Értékeld a blogot!
Légy szíves mutatkozz be a PSC olvasóinak.

Sziasztok, Fanni vagyok, azaz cosplayes néven Linda Eagle. Civilben pszichológia szakot végeztem, egyébként sima kocka vagyok. A névválasztás onnan jött, hogy gimnazista éveim alatt írtam egy regényt a fióknak, amiben így neveztem el a főhőst. Ezt követően az első WoW karakteremnek is ezt a nevet adtam, onnantól meg rám ragadt. Amúgy sem vagyok túl kreatív a nevekkel kapcsolatban, úgyhogy a legtöbb videojátékos platformon is így hívnak, szóval ha valaki találkozik velem, bátran csatlakozzon. :)

Mióta cosplayezel komolyabban?

A cosplayes pályafutásom olyan 6 éve tart. Mindig is csak hobbi szinten űztem, de az életem szerves részévé vált. Már el sem tudom képzelni magam úgy, hogy néha nem öltözök meg az általam kedvelt karaktereknek. Jó önbizalomnövelő és átszellemülni egy másik személlyé egészen különleges élmény.

Meséld el az első találkozásod a cosplayezéssel.

Olyan 16-17 éves koromban mentem először Mondoconra és már akkor beöltöztem. Bár csak egy erősen hiányos szekrénycosplay volt rajtam, még így is volt aki felismerte a karaktert és lefotózott. Borzasztóan megtetszettek a cosplayversenyen látott jelmezek és a beöltözött tömeg, úgyhogy elhatároztam, hogy én is versenyezni akarok. Aztán végül nem volt hozzá bátorságom akkor, most meg inkább csak a tömegben rohangálós részével tudok azonosulni, de párszor azért neveztem. Lehet, hogy a jövőben is fogok, de számomra nem ez a lényeg, hanem, hogy egy általam kedvelt karakter bőrébe bújhassak, legyen a jelmez saját készítésű, vagy csak különböző ruhákból összeválogatott, esetleg módosított.
Lina /Dota 2/ - Fotó: wuuber

Milyen cosplay stílusban alkotsz leginkább?

Hát mindig lányokat cosplayezek a genderbend nagyon nem az én világom, nem is tudnám magam elképzelni férfi bőrben. Egyébként a bonyolultabb jelmezektől a teljesen egyszerűekig jöhet bármi. Azt szeretem a legjobban, ha a cosplay tartalmaz páncél és ruha elemeket is, most pont egy ilyet készítek.

Ruháidat te készíted vagy más is besegít?

Általában én készítem, de néha, főleg a nagyobb fegyverek esetében a barátom is besegít. Az is előfordul, hogy a szekrényből előkapok pár ruhát és lövünk néhány képet, mert hirtelen felindulásból be akarok öltözni valakinek. :)

Melyik karakter megszemélyesítése volt a legnagyobb kihívás neked, és miért?

A cuki karaktereket nehéz megformálnom, pedig az arcberendezésemhez elvileg illenek. Ahhoz komolyan át kell szellemülnöm, hogy egy aranyos anime lánnyá váljak, de ilyen karakter mondjuk Mei is az Overwatchból.

Mi volt az első jelmezed?

Ange az Umineko no Naku Koro ni-ből. Anno azért választottam őt, mert neki is vörös haja volt, mint nekem, sőt, még csak az animét is ebből az okból néztem meg. Azóta egyébként az egyik kedvenc sorozatommá vált és már természetesen nem így döntöm el kit cosplayezzek, hanem az alapján, hogy mennyire tetszik az adott karakter, illetve franchise és meg tudom-e valósítani az öltözékét.

Kiket és honnan cosplayeztél eddig?

Egyaránt szeretem az anime, a videojáték és a képregény karaktereket, úgyhogy volt már mindhárom kategóriába eső cosplayem. Saeko a Highschool of the Deadből, vagy Lala a To Love-Ru-ból, ha az animéket nézzük, Lina a DOTA 2-ből, Moxxi a Borderlands-ből, vagy Jeanette a Vampire The Masquerade-ből, akik a videojátékok világából származnak, képregényhősök közül pedig például Raven, Black Canary, vagy Poison Ivy.

Melyik az eddigi kedvenc saját cosplayed?

Talán Lina a DOTA 2-ből. De elképzelhető, hogy ha holnap megkérdezitek már mást mondok. :) Mindegyik cosplayem a szívemhez nőtt, úgyhogy nehéz választani. Soha nem is akarok megválni egyiktől sem, úgyhogy könnyen lehet, hogy egy idő után szükségem lesz egy raktárra. Egyébként azért Linát választottam, mert elég sokat dolgoztam vele (különösen a szárnyaival) és úgy érzem nagyon illik hozzám a karakter. A korábban már emlegetett első WoW karakterem is fire mage volt, úgyhogy testhezálló nekem ez a szerep.
Moxxi /Borderlands: The Pre-Sequel/ - Fotó: wuuber

Hogy fogadták el a körülötted élő emberek a hobbidat? Voltak nehézségek ezzel?

Szerencsére nem. A szüleim soha nem kifogásolták, ahogy a barátom és a barátaim sem. Inkább tetszik nekik ez az egész és büszkék rám, ha valami szépet készítek.

Mennyire támogatnak a barátaid a cosplayezésben?

Támogatnak, bár segíteni nem nagyon szoktak, mivel inkább én próbálom rávenni őket, hogy vágjanak ők is bele ebbe a hobbiba. A barátom segít inkább a jelmezekben, de főként a fotózás részében, majdnem az összes cosplayes képemet ő készíti, én pedig az utómunkálatokat végzem el rajtuk. Jó kis közös program szokott lenni, nagyon remélem, hogy ő is legalább annyira élvezi, mint én. :)

Van-e olyan cosplay, amiről jelenleg úgy gondolod, hogy sose öltenéd magadra?

Ahogy említettem férfi karakter bőrébe sosem bújnék, mert nem tudnék kellőképpen azonosulni a karakterrel és nekem az a legnagyobb élvezet a cosplayben.

Rendelkezel konzollal? Gamer vagy egyáltalán?

Igen, elég nagy gamer vagyok, bár az tény, hogy sajnos elég későn csöppentem bele ebbe a világba, olyan 16 éves koromban. Azóta viszont rendületlenül űzöm ezt a hobbit is, sőt, gamer újságírással is foglalkoztam már szerkesztőként és főszerkesztőként egyaránt. A szakdolgozatomat is a témában készítettem, megcáfolva a videojátékok agresszióra való hajlamosításának tévhitét. Ezt nagyon fontos eredménynek tartom, mivel sokan károsnak tartják őket. Általában PC-n játszom, de van egy PS Vitám is, amin főként visual novelekkel, vagy JRPGkkel ütöm el az időt. Most a Final Fantasy XV végigvitele van folyamatban, de e mellett Overwatch-ozok, Black Desertezek, Dying Lightozok és egyéb multiplayer játékokkal is játszom.

Van-e példaképed a profi cosplayesek között?

Rengeteg cosplayert követek, a Facebook üzenőfalam nagyjából másból sem áll. Hirtelen akik eszembe jutnak az Kinpatsu, akinek a patreon tutorialjai elképesztően hasznosak, akár kezdőknek is, ráadásul nem csak a cosplayeit, de sokszor a képeit is ő maga készíti. A férfiak közül Maul a nagy kedvenc, imádom a Witcher szériát ő pedig az élő, két lábon járó Geralt. A magyar szcénából Okkidot emelném ki, mert ő egy egészen más szinten van, ha páncélkészítésről van szó, hihetetlenül kidolgozottak a jelmezei. De borzasztóan sok cosplayest sorolhatnék még.

Mit szeretsz a cosplayezésben?

Szeretem sok oldalamat megmutatni, átváltozni, fantáziavilágban élni. Ezért is szeretem a videojátékokat, a könyveket és persze a cosplayt. Ez a hobbi nagyon sokat jelent nekem és nem csak azért, mert itt kiélheti az ember a kreativitását, hanem azért is, mert átalakul egy általa kedvelt valakivé. Szeretek más lenni úgy, hogy nem húzzák rám a kényszerzubbonyt. :)
Raven /DC Comics/ Fotó: wuuber

Milyen cosplayek vannak nálad tervbe véve?

Igazából egyik cosplay tervem sem titkos, a kérdés inkább az, hogy mikor fognak megvalósulni. Sajnos az élet mindig közbeszól és épp nincs pénzem ilyesmire, vagy idő híján vagyok és csúsznak a cosplayek. De olyan is előfordul, hogy hirtelen nagyon megtetszik egy karakter és csapot-papot otthagyva nekiugrok, félbehagyva valami mást. Jelenleg egy Diablo III-as monk készül, télre pedig Ecopoint Meit tervezem. Félben van a D.Va cosplayem és fel szeretném újítani a Prestigious LeBlanc-omat is, úgyhogy munkában és cosplayben nem lesz hiány.

Valami díjat nyertél már? Ha igen, miket?

Igen, régebben Tamásiban rendeztek egy nagyon barátias, de ennek ellenére színvonalas cont, a Tomacont, ott 2. helyezést értem el a Moxxi cosplayemmel. Egyébként, mint korábban említettem nem nagyon szoktam versenyezni.

Más hobbid van?

Természetesen. A gamelésről már volt szó, emellett szeretek olvasni, írni, rajzolni, animézni, illetve az autókat, autós rendezvényeket sem vetem meg, különös tekintettel a driftet imádom. Sajnos még nem ültem drift autóban, de ami késik nem múlik!

Mennyire költséges hobbi a cosplayezés?

Nagyon! Az ember mindig próbál takarékoskodni, abból dolgozni, ami van otthon, de sajnos így is sok mindent be kell szerezni egy-egy jelmez elkészítéséhez. Azért ez ne tántorítson el senkit, ha valami nagyon egyszerűt szeretne az ember összehozni, azért ahhoz nem kell mélyen a zsebünkbe nyúlni!

Kedvenc animéd?

Higurashi no naku koro ni, Initial-D, KonoSuba és még sokan mások.

Milyen a zenei ízlésed?

Nagyon vegyes. Szeretem az elektronikusat, a swinget, a rockot, de a komolyzenét is. Különösen a zongorát.
Saeko /Highschool of the Dead/ - Fotó: wuuber

Űzöl-e valamilyen sportot?

Rendszeresen járok konditerembe, télen pedig nagyon szeretek korcsolyázni, vagy síelni.

Van háziállatod?

Van egy macskám, de a szüleimmel él, úgyhogy szeretnék egy másikat is a saját lakhelyemre. Persze nem helyettesítheti egyik a másikat.

Hol láthatunk legközelebb jelmezben?

Ha minden jól megy az őszi Mondoconon. Remélem addigra elkészül a monkom és már azt fogom vinni a rendezvényre, sőt, ha nagyon jól sikerül lehet versenyzek is.

További látnivalókért érdemes ellátogatni ide
Blog hozzászólások
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
2018.07.24. 18:21:30
LV1
+1
Válasz 1. Onimushaman üzenetére:
Üdv, a régi szép idők... :)
3. SteveY  the gunner
2018.07.22. 16:45:24
LV22
Válasz 2. Greg üzenetére:
Moxxi, az már valami. <3
Kedvellek öreg, de bántani foglak!
2. Greg  PlayStation.Community tag
2018.07.22. 10:53:39
LV25
Ez a Raven szerelés brutál komoly. O.o
LV426
1. Onimushaman  Szerkesztő
2018.07.21. 20:05:58
LV24
+1
Üdv Fanni. Controllerbe is írt.
señor
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
LV22
the gunner
PSC Kredit
11671 pt
PS4     PS3     PS2
PS Vita     PS One     PSP    


PlayStation.Community
Név:
Pista
Fórumhozzászólások száma:
13858 db
Hír/cikk hozzászólások száma:
1285 db
Utolsó belépés:
2020.02.08. 17:34:57
Regisztráció ideje:
2008.10.10. 18:13:41
Barátaim:

PlayStation.Community Trófea