Advertisement

PlayStation.Community Blog ›› hunsquall

7 hozzászólás

2009.03.12. 01:24:00

Utolsó hozzászólás: hunsquall

2009.03.12. 20:22:34

Megosztás
Értékeld a blogot!
Pár napja sikerült végigvinnem a címben szereplő játékot (nálunk, Európában, Chapters of the Chosen alcímmel jelent meg), és elérkezett az ideje, hogy néhány sort kanyarítsak róla, hátha néhányotok kedvet kap majd hozzá. Nintendó-gyűlölők ne olvassanak tovább, a stuff ugyanis csak-és-kizárólag a DS-tulajokat örvendezteti meg, és az ő kiváltságuk fog maradni az idők végezetéig.
Elöljáróban annyit, hogy mostani kalandomat megelőzően csak a hetedik és a nyolcadik Dragon Quest epizóddal volt alkalmam játszani (igaz, ezekbe elég tekintélyes időt beleöltem), így a sorozat egészének áttekintésétől ezúttal eltekintenék. Bekapcsolás után rögtön a menükép fogad, a háttérben egy felhők közt úszó palota és egy sárkány, továbbá a jól megszokott (már akinek) dallam, ami továbbra is a sorozat egyik védjegyét képezi, és amit még mindig Koichi Sugiyama szerez. Ha már a neveknél tartunk, meg kell említeni Yuji Horii-t, a sorozat szülőatyját, és Akira "Dragon Ball" Toriyama-t, aki nélkül a karakterek nem néznének ki úgy, ahogy. Ez a három úriember a sorozat egész eddigi pályafutását végigkísérték, ilyen szempontból is egyedülálló szériával van tehát dolgunk.

A negyedik epizód eredetileg snes-re jelent meg, ennek az újragondolását tarthatja most kezében a lelkes DS-tulaj. Hasonlóan a Final 3 és 4-hez, itt is teljes újragondolásról van szó, modern grafikai motorral, újrafogalmazott dialógusokkal (13 különböző nyelvjárásban fordították, öhöm) és belső tartalommal. Ezen a ponton nem bírom megállni, hogy oda ne döfjek egyet a Sony-nak (vagy éppen a Squarenek vagy Capcomnak vagy Namconak), a csesznye 1:1-ben portokért (á lá Star Ocean, Breath of Fire, Tales of Eternia). Az első pillanatokban elénk tárulkozó audiovizuális élmény lehengerlő, magával ragadó, hovatovább az egyik leghangulatosabb, amit eddig DS-en láttam (vagy akár PSP-n ha már itt tartunk). A játék a Final átdolgozásokkal ellentétben nem 3d-s, azaz nem teljesen, amolyan hibridmegoldást alkalmaz, de nagyon jól néz ki, személy szerint ez a megoldás jobban bejön, mint az agyonerőltetett full 3d. A zenét már méltattam, a játék hanganyaga megjelent cédén is a tokiói filharmonikusok előadásában ofc. A történet banális, kis csapatunk a gonosz Psaro ellen. Mást nem is vártam, de nem is ez a lényeg. Mint minden más DQ játékban, most is a grindelés kerül előtérbe, azaz kalandozásaink során minél többet kell fejlődnünk (sokszor órákat is), hogy leverhessük a következő főnököt. Aki már játszott bármelyik más epizóddal, annak ez nem lesz újdonság, aki nem, az készüljön fel: ez nem egy agyonkönnyített FF, itt kőkeményen kell taktikázni, különben hamar fűbe haraphat apró csapatunk. A játékidőre sem lehet panasz, nekem 31 órába került végigvinni, és ebben nem foglaltatik benne a stáblista utáni bónuszdungeon, aminek a teljesítése egyenlőre még -időhiány miatt- várat magára, de 1-2 órával ez is megdobja az amúgy sem alacsony számot (összehasonlításképpen, a Star Ocean First Departure 20 óra alatt megvolt tokkal-vonóval, bónuszdungeonnal).
Épp hogy ezzel végeztem, már meg is jelent a sorozat ötödik epizódja, ami szintén kötelező vétel. Holnap kijön a Suikoden Tierkreis és az új Valkyrie Profile is európában, persze mindkettő DS-re. Mostanában mintha nem találná az útját a PSP, örülhetünk, ha a Monster Hunter Unite és a Phantasy Star Portable megjelenik majd időben, bár az igénytelen, egy-az-egyben portok idejében már megszokhattuk, hogy a psp tulajokat szinte minden rpg-fejlesztő hülyének nézi...

Aki eljutott eddig, annak nyilván lejött, hogy mennyire oda vagyok ezért a cuccért, és nyilván azon sem lepődik meg, ha ez után mindenkinek csak ajánlani fogom^^

pika-pika
Blog hozzászólások
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
2009.03.12. 20:22:34
LV4
Válasz 4. CountofHell üzenetére:
Igen, legalábbis az elején. Aztán szép lassan lepotyognak a függelékei, és újakat növeszt.. 7 alakja van.

Ezután jön a bónuszdungeon, de annak még nem jutottam a végére, így a bossát sem tudom leírni^^
no pain, no gain
2009.03.12. 17:41:27
LV2
Én az utolsó chapter végéig jutottam, de aztán ráhagytam, beleuntam a tápolásba. Viszont hibátlan tiszta munka a cucc. Az ilyen címek simán viszik az időt a PSP elől...
Ueda tudja...
5. eszg_  Szerkesztő
2009.03.12. 14:57:22
LV13
Most, hogy végigjátszottad, passzolhatod is nekem. Címem.... XD
Jól vagyok, nagyon köszönöm.
4. CountofHell  PlayStation.Community tag
2009.03.12. 14:14:12
LV15
squall, írtad, hogy Pisaro az utolsó boss.
Egy bikafejű , négykezű ( 2 lábú xD ) démon, a karjaiban pengéket tart ugye ?
PSN - CountofHell_HUN
3. kryss777  PlayStation.Community tag
2009.03.12. 11:28:23
LV7
Én a Chrono Triggert tervezgetem DS-re beszerezni. DQ is érdekelne, de inkább majd csak, ha sikerült ezt végignyomni.
2. Chel_McColish  PlayStation.Community tag
2009.03.12. 09:21:28
LV1
Örülök ennek az ismertetőnek, én tervezem beszerezni a Dragonball Originst, DQ5-t mostanában. A jelenlegi kínálathoz képest a PSP rpg felhozatala tényleg siralmas, nem beszélve a DS-re megjelenő DQ9-ről.
Az biztos, hogy DQ4 marha nagy játék, de arra készülj fel, hogy a bonus dungeon nem egy pár órás mulatság lesz, a végén a főellenség, na az(oka)t nem zártam a szívembe. Egy kis tápolás még nem árt.
A tévedésem jogát minden esetben fenntartom!
1. Kyo  Szerkesztő / Admin
2009.03.12. 01:32:41
LV16
Ejj, már kezdtem kiverni a fejemből egy időre hogy kellenének, erre itt is ittvan. T_T
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
LV4
PlayStation.Community tag
PSC Kredit
3314 pt
PS4     PS3     PS2
PS Vita     PS One     PSP    


PlayStation.Community
Név:
Squall Lionheart
Fórumhozzászólások száma:
563 db
Hír/cikk hozzászólások száma:
660 db
Utolsó belépés:
2013.10.25. 20:08:17
Regisztráció ideje:
2008.10.14. 11:57:30
Barátaim:

PlayStation.Community Trófea